هاچ‌بک شهری ام جی 3 در آزمایشات انکپ سه ستاره ایمنی کسب کرد
پنج شنبه, 01 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
تست تصادف ام جی 3
فونیکس FX برقی 5 ستاره ایمنی از یورو انکپ دریافت کرد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
عملکرد مشابه با نسخه بنزینی FX
چری جینیون با فضای داخلی بزرک و برد 2500 کیلومتری رونمایی شد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
چندمنظوره جدید چری با امکانات لوکس
نوو A05، سدان پلاگین هیبرید چانگان به ایران می‌آید
شنبه, 26 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
سدان جدید چانگان با برد برد 1300 کیلومتری
ویدیوی تست و بررسی فونیکس آریزو 6 جی‌تی
جمعه, 25 آبان 1403
ارشیا عباسی
یکی از ده سدان پرشتاب مونتاژی در تاریخ صنعت خودروسازی ایران
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5

پیشنهاد سردبیر

یادداشت

  • تکرار یک اشتباه 70 ساله این بار در بازار ایران

    خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟
      "خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟"، عنوان روایتی است که "مت هیگ" از شکست یک ایده، در کتاب “Brand Failure” خود آورده است. این عنوان در واقع برای شکست افتضاح ایده داج لافم...
    نویسنده: محمدعلی ملاعبداللهی

جدیدترین اخبار و مطالب

مشاهده بیشتر ...
ویژگی‌ها و مشخصات هاچ‌بک جدید ایران خودرو لو رفت
اتومبیل فارسی - مدل مفهومی رنو کویید

رونمایی تا پایان سال 1399

 

 

گروه صنعتی ایران خودرو قصد دارد در آینده نزدیک محصولی جدید و در کلاس A را با نشان خود معرفی کند.

به گزارش پایگاه خبری اتومبیل فارسی به نقل از اسب بخار، با پیگیری‌های صورت گرفته به این مسئله رسیدیم که نمونه اولیه محصول جدید ایران خودرو آماده شده و به احتمال زیاد تا پایان سال ۱۳۹۹، این خودرو به بازار معرفی می‌شود. محصول جدید این خودروساز در کلاس A طراحی شده و به عنوان یک هاچ بک کوچک شهری شناخته می‌شود. تا پیش از این گروه صنعتی ایران خودرو محصولی را در خانواده کلاس A نداشت و کوچک‌ترین خودروی این شرکت، در سگمنت B قرار می گرفت. 

 

پلتفرم محصول جدید و کلاس A ایران خودرو
ایران خودرو برای محصول جدید و کوچک خود از پلتفرم بومی استفاده کرده است. اما قطعا این پلتفرم از صفر تا صد در مجموعه مرکز تحقیقات این خودروساز طراحی نشده و الگوبرداری از پلتفرم های معروف خودروهای کلاس A در آن دخیل بوده است. آن طور که گفته می‌شود، پلتفرم و سازه اتاق و شاسی محصول جدید ایران خودرو تا حد بسیار زیادی مشابه به پلتفرم CMF-A گروه رنو است. این پلتفرم در خودروهایی مانند رنو کوییک، داتسون GO، رنو تریبر و… استفاده شده و به عنوان یک سازه اقتصادی برای خودروهای گروه A در مجموعه رنو، نیسان، داتسون و… شناخته می‌شود. ایران خودرو هم با مهندسی معکوس بر روی این پلتفرم و چند سازه دیگر، توانسته تا نسخه ای جدید از رنو کویید را برای خود بسازد و با توجه به تغییرات فراتر از ۳۲ درصد، امتیاز معنوی این محصول کلاس A را به دست بیاورد.

 

باید به این نکته توجه کرد که سازه پایه CMF-A برای کویید و داتسون GO، از نظر ایمنی در جایگاه ضعیفی قرار دارد و صرفاً نسخه برزیلی این سازه قابلیت تطبیق حداقلی را با استانداردهای ایمنی دارد. پیش از این گروه خودروسازی سایپا هم برنامه داشت تا با استفاده از این پلتفرم و ساختار رنو کویید، هاچ بک کلاس A جدیدی را به بازار عرضه کند و آن را جایگزین پراید ۱۱۱ نماید. اما مسائل مربوط به ایمنی و استانداردهای جاده‌ای باعث شد تا سایپا از این پلتفرم استفاده نکند و به سراغ سازه جدیدتر و ایمن تری برود. پلتفرم جدید سایپا در خانواده محصولات کلاس A این شرکت SP0 نام دارد و ساختار آن متفاوت از رنو کویید و داتسون GO است. حال این سوال مطرح است که ایران خودرو تا چه حدی سازه کویید را برای رسیدن به محصول کلاس A تغییر داده و آیا با هزینه های به نسبت بالا، این ساختار نه چندان ایمن و معتبر را به پلتفرم قابل قبولی تبدیل کرده است یا خیر؟

 

ابعاد و اندازه محصول جدید ایران خودرو
همان طور که گفته شد، هاچ بک جدید این خودروساز الگوی کلاس A را دارد و در جایگاه خودروهای کوچک شهری قرار می گیرد. با درنظرگیری اطلاعات پلتفرم CMF-A به این نکته خواهیم رسید که محصول جدید ایران خودرو با جرم خالص کمتر از ۹۵۰ کیلوگرم معرفی می شود و فاصله محوری آن کمتر از ۲۴۵۰ میلی متر خواهد بود. این خودرو در جایگاه یک هاچ بک ۴ نفره قرار دارد و می توان آن در کلاس فنی خودروهایی چون ام وی ام ۱۱۰، دوو ماتیز، کیا پیکانتو، هیوندای i10 و… قرار داد.

 

پیشرانه محصول جدید و کلاس A ایران خودرو 
چندی پیش شرکت ایپکو پیشرانه‌ای جدید و سه سیلندر را معرفی کرد و اعلام شد خانواده موتور ۳FX که دارای ۵ عضو است، به زودی بر روی محصولات جدید ایران خودرو نصب می‌شود. با معرفی نمونه پایه خانواده موتور ۳FX که ۳F0N نام دارد، بسیاری به توان این پیشرانه انتقاد کردند و قوای تولیدی آن را کم دانستند. اما حال مشخص شده که این پیشرانه بر روی محصول جدید ایران خودرو نصب خواهد شد و قرار است تا در یک خودروی کلاس A استفاده شود.

این پیشرانه داری ویژگی‌های زیر است: 

حجم: 1 لیتر - 12 سوپاپ - تنفس طبیعی - دارای ساختار CVVT دوگانه - دارای استاندارد آلایندگی یورو ۶ / قدرت: 72 اسب بخار - بیشینه گشتاور: ۹۸ نیوتن متر

 

      بخوانید >  خانواده پیشرانه‌های 3 سیلندر ایران خودرو به طور رسمی معرفی شد + مشخصات فنی

 

نکته قابل توجه در مورد مشخصات فنی این پیشرانه و محصول جدید ایران خودرو، قدرت و گشتاور بیشتر آن نسبت به خودرویی مانند رنو کویید است. رنو کویید در قوی ترین نسخه ۳ سیلندر، توان ۶۷ اسب بخار را با گشتاور ۹۰ نیوتن متر دارد و در حال حاضر می بینیم که پیشرانه یک لیتری خانواده ۳FX ایپکو، بازدهی بهتری را برای محصول کلاس A ایران خودرو دارد.

 

 

 


شبکه‌های اجتماعی

جدیدترین خودروهای بازار ایران

اتومبیل کلاسیک

ویدیوها

تست اتومبیل و مقایسه