سدان لوکس وویا پشن توسط سروش موتور در ایران عرضه میشود. سروش موتور، خودروساز بخش خصوصی ایران که در حوزه تولید و واردات خودروهای سواری و تجاری فعال است از سال 1394 با نام سروش دیزل کار خود را آغاز کرده بود، به تازگی به سروش موتور تغییر نام یافته است. نخستین محصولات این شرکت، ون هیوندای H350 و کامیونت هیوندای بود و اخیرا کراساوور سامسونگ XM3 که با نام رنو آرکانا هم شناخته میشود به سبد محصولات خود اضافه کرده که اخیرا قیمت و شرایط فروش آن اعلام شد.
عرضه محصولات لوکس وویا توسط سروش موتور
سروش موتور به زودی فروش و عرضه محصولات برند لوکس دانگ فنگ را نیز در ایران آغاز میکند. این شرکت سه مدل از محصولات وویا را برای بازار ایران انتخاب کرده است که خودروی وویا فری (Voyah Free) نخستین محصول از این سری است که بهمن گذشته شرایط فروش آن اعلام شد. محصول دوم از برند دانگ فنگ که قرار است توسط سروش موتور در ایران عرضه شود، وویا پشن (Voyah Passion) است. این خودرو با دو نوع پیشرانه برقی و پلاگین هیبریدی در بازار چین موجود است ولی مشخصات فنی محصول وارداتی سروش موتور هنوز اعلام نشده است.
پس از رونمایی از این مدل، یک مدل دیگر نیز در آینده به سبد محصولات وویا اضافه خواهد شد تا تعداد مدلهای این برند در ایران به عدد سه برسد. پیش بینی میشود سومین محصول وویا در ایران، شاسی بلند تمام الکتریکی وویا کورج (Voyah Courage) باشد.
درباره برند وویا
برند لوکس وویا که از سال ۲۰۲۰ تحت مالکیت گروه خودروسازی دانگفنگ فعالیت میکند، در حوزه خودروهای انرژی نوین (NEV) جایگاه ویژهای دارد و تاکنون سه مدل مختلف را روانه بازار کرده است: شاسیبلند وویا فری، ون لوکس وویا دریمر و سدان وویا پشن که ابتدا در نسخه تمام برقی معرفی شده بود و سپس با سیستم پلاگین هیبریدی نیز عرضه شد. وویا پشن در زبان چینی با نام وویا ژویگوانگ (Voyah Zhuiguang) نیز شناخته میشود که به معنای «تعقیب نور» است.
وویا پشن برقی
وویا پشن برقی یک سدان برقی لوکس و پیشرفته با طراحی مدرن و عملکرد قدرتمند است که اوایل سال ۲۰۲۳ در چین عرضه شد. این خودرو از دو موتور الکتریکی بهره میبرد که مجموعاً ۵۱۰ اسب بخار قدرت و ۷۳۰ نیوتنمتر گشتاور تولید میکنند و پیمایش ۷۳۰ کیلومتر دارد.
مشخصات ظاهری وویا پشن برقی
وویا پشن برقی از زبان طراحی خاص این برند پیروی میکند. جلوپنجره آن با چراغهای LED دو طرف ترکیب شده و نمایی یکپارچه و مدرن را ایجاد کرده است. لوگوی Voyah بهطور هماهنگ در جلوپنجره قرار گرفته و طراحی بسته بخش جلویی خودرو، باعث کاهش ضریب درگ و افزایش بهرهوری باتری شده است. در قسمت جلو، خطوط و برجستگیهای متعددی به چشم میخورد که ظاهری اسپرت و تهاجمی به خودرو داده است.
در نمای جانبی، طراحی بدنه از خطوط ساده و روان تشکیل شده است. رینگهای آیرودینامیک که به کاهش ضریب درگ کمک کردهاند، باعث شده این مقدار به ۰.۲۲۵Cd برسد. دستگیرههای درها بهصورت مخفی طراحی شدهاند و پنجرهها و مجموعه چراغهای جانبی به رنگ تیره هستند که به جذابیت بصری خودرو میافزاید. ابعاد پشن برقی شامل طول ۵۰۸۸ میلیمتر، عرض ۱۹۷۰ میلیمتر و ارتفاع ۱۵۰۵ میلیمتر است و فاصله بین دو محور آن به ۳۰۰۰ میلیمتر میرسد که نشاندهنده فضای داخلی جادار خودرو است.
در بخش عقب، طراحی چراغهای LED یکپارچه جلوهای مدرن به خودرو بخشیده است. یک اسپویلر برقی در قسمت انتهایی قرار دارد که میتواند بهطور خودکار بالا و پایین شود و نیروی رو به پایین معادل ۴۰ کیلوگرم ایجاد کند که باعث بهبود پایداری در سرعتهای بالا میشود. همچنین، این خودرو به ۳۱ حسگر پیشرفته مجهز شده که شامل ۱۲ دوربین، ۵ رادار موج میلیمتری، ۱۲ رادار اولتراسونیک و دو واحد موقعیتیابی با دقت بالا است و موجب بهبود عملکرد سیستمهای کمکی رانندگی میشود.
امکانات رفاهی وویا پشن برقی
کابین وویا پشن برقی کاملاً مدرن و مجهز طراحی شده است. در قسمت داشبورد، سه نمایشگر ۱۲.۳ اینچی در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و ترکیبی دیجیتالی و پیشرفته را ایجاد کردهاند. این نمایشگرها از فرمانهای حرکتی و فناوری شناسایی چهره و صداپشتیبانی میکنند. خودرو همچنین از یک سیستم صوتی با ۱۴ بلندگو، سقف پانوراما و صندلیهایی با قابلیت گرمایش، تهویه و ماساژ برخوردار است که تمامی این امکانات بهصورت استاندارد در تمام نسخههای آن ارائه میشود. در ردیف عقب، یک نمایشگر ۷ اینچی قرار گرفته است که امکان تنظیم سیستم صوتی، گرمایش، تهویه، نورپردازی داخلی و سایر امکانات را فراهم میکند.
مشخصات فنی وویا پشن برقی
وویا پشن برقی بر پایه پلتفرم جدیدی با نام 'ESSA+SOA' ساخته شده است. پلتفرم ESSA که مخفف 'Electric, Smart, Secure, Architecture' است، بازده بالایی در سیستمهای الکتریکی دارد و از پیشرانههای تمامبرقی، هیبریدی و هیدروژنی پشتیبانی میکند. علاوه بر این، سیستم باتری این پلتفرم میتواند تنها در ۱۰ دقیقه تا ۲۳۰ کیلومتر شارژ شود. سیستم تعلیق مستقل در هر دو محور، دو موتور الکتریکی و سامانه چهارچرخ محرک (۴WD) از دیگر ویژگیهای فنی این خودرو به شمار میروند. SOA نیز مخفف 'Service-Oriented Architecture' است که به یک معماری الکتریکی با توان پردازشی بالا اشاره دارد.
وویا پشن برقی بهصورت استاندارد با سامانه چهارچرخ محرک و دو موتور الکتریکی عرضه میشود. موتور جلویی حداکثر توان ۲۱۸ اسب بخار و موتور عقب ۲۹۲ اسب بخار تولید میکند که مجموع توان سیستم به ۵۱۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور به ۷۳۰ نیوتنمتر میرسد. این خودرو میتواند به حداکثر سرعت ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد و شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت آن تنها ۳.۸ ثانیه است که آن را در زمره سریعترین سدانهای برقی قرار میدهد.
پشن برقی با دو پکیج باتری عرضه میشود. نسخه اول از باتری ۸۶ کیلوواتساعتی استفاده میکند که در چرخه CLTC بردی معادل ۵۸۰ کیلومتر دارد، درحالیکه نسخه دوم با باتری ۱۰۹ کیلوواتساعتی قادر است تا ۷۳۰ کیلومتر را با یکبار شارژ طی کند. هر دو نسخه از فناوری شارژ فوقسریع پشتیبانی میکنند و در مدت ۱۰ دقیقه، میتوانند مسافتی معادل ۲۳۰ کیلومتر را شارژ کنند.
وویا پشن پلاگین هیبریدی
وویا پشن پلاگین هیبریدی با ترکیب فناوریهای پیشرفته و طراحی مدرن، گزینهای قابل توجه در بین سدانهای لوکس محسوب میشود. این خودرو با بهرهگیری از سیستم چهارچرخ محرک، توان خروجی 530 اسب بخار را ارائه میدهد و برد ترکیبی آن به 1260 کیلومتر میرسد. از جمله ویژگیهای برجسته آن میتوان به سیستم تعلیق بادی، سامانه کنترل تطبیقی کمکفنرها (CDC) و برد تمام برقی 262 کیلومتر بر اساس استاندارد CLTC اشاره کرد.
مشخصات ظاهری وویا پشن پلاگین هیبریدی
وویا پشن پلاگین هیبریدی از نظر طراحی همچنان به اصول طراحی نسخه برقی پایبند است و چهرهای متمایز با جلوپنجرهای بزرگ و سپری اسپرت دارد. ابعاد این خودرو برابر با 5088 میلیمتر طول، 1970 میلیمتر عرض و 1515 میلیمتر ارتفاع بوده و فاصله بین دو محور آن 3000 میلیمتر است. در مقایسه با سدانهای لوکسی همچون آئودی A6، بامو سری 5 و مرسدس بنز کلاس S، این خودرو ابعاد بزرگتری دارد و فضای داخلی جادارتری را ارائه میدهد.
امکانات رفاهی وویا پشن پلاگین هیبریدی
کابین این خودرو شباهت زیادی به نسخه برقی داشته و به مجموعهای از نمایشگرهای دیجیتال مجهز شده است. سه صفحهنمایش 12.3 اینچی در یک پنل یکپارچه به طول 1.4 متر قرار گرفتهاند و علاوه بر آن، یک نمایشگر 9 اینچی مخصوص کنترل سیستم تهویه و تنظیمات صندلیها در نظر گرفته شده است. سرنشینان ردیف دوم نیز میتوانند از نمایشگر اختصاصی خود بهره ببرند و برای افزایش راحتی رانندگی، سیستم هدآپ دیسپلی واقعیت افزوده (AR-HUD) نیز در دسترس قرار دارد. سایر امکانات داخلی شامل سقف پانوراما، استراحتگاه پای مخصوص سرنشین سمت راست در ردیف دوم و پد شارژ بیسیم میشود که تجربهای راحت و مدرن را برای سرنشینان فراهم میکند.
مشخصات فنی وویا پشن پلاگین هیبریدی
پیشرانه وویا پشن پلاگین هیبریدی ترکیبی از یک موتور بنزینی 1.5 لیتری با قدرت 136 اسب بخار و دو موتور الکتریکی با توانهای 177 اسب بخار و 218 اسب بخار است که در مجموع توان خروجی این سیستم را به 530 اسب بخار میرساند. حداکثر گشتاور این مجموعه 810 نیوتنمتر است. با وجود این توان قابل توجه، شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعت آن 5.9 ثانیه ثبت شده و حداکثر سرعت آن به 200 کیلومتر در ساعت میرسد.
یکی از مهمترین مزایای این خودرو، برد حرکتی و مصرف سوخت بهینه آن است. باتری 43 کیلوواتساعتی از نوع سهگانه (NMC) امکان پیمایش 262 کیلومتر را در حالت تمام برقی فراهم میکند. همچنین، با بهرهگیری از باک سوخت 51 لیتری، مجموع برد خودرو در حالت ترکیبی به 1260 کیلومتر میرسد. حتی در صورت خالی بودن باتری، میزان مصرف سوخت این خودرو تنها 5.4 لیتر در هر 100 کیلومتر خواهد بود. بر اساس اعلام شرکت سازنده، این خودرو قادر است مسیر پکن تا ووهان را که 1155 کیلومتر طول دارد، بدون نیاز به توقف طی کند؛ مسافتی که کمی بیش از فاصله میان برلین و پاریس است.
از دیگر ویژگیهای این خودرو میتوان به سیستم تعلیق بادی و سامانه کنترل تطبیقی کمکفنرها (CDC) اشاره کرد که راحتی و پایداری بالایی را برای سرنشینان به ارمغان میآورند. همچنین، این خودرو به فناوریهای پیشرفتهای نظیر سامانه ناوبری فعال در سرعتهای بالا، سیستم پارک خودکار و مجموعهای شامل 34 قابلیت رانندگی خودران مجهز شده است.
گزارش