شبکه‌های اجتماعی

اولین تجربه رانندگی با SWM G01 شاسی بلند تازه سیف خودرو
اتومبیل فارسی - تست رانندگی SWM G01

جانشینی شایسته برای بیسو T5

پس از این که سیف خودرو نتوانست همکاری خود را با خودروسازی بیسو ادامه دهد، چیزی نزدیک به 400 تعهد عقب جا مانده از پیش‌فروش بیسو T5 روی دست این شرکت ماند. پس از آن این شرکت با یک خودروساز چینی که ریشه‌ای ایتالیایی دارد، وارد مذاکره شد. SWM خودروساز نوپایی بود که از جوینت ونچر دو شرکت Shinray -که یکی از بزرگ‌ترین تولید‌کننده‌های موتورسیکلت در چین است- و برلیانس شکل گرفت.


در حقیقت این نام از یک موتور سیکلت‌ساز ایتالیایی گرفته می‌شود که در سال 1971 توسط دو دوست موتورسوار به نام‌های «پیرو سیرونی» و «فائوستو ورگانی» تاسیس می‌شود. سهام این موتورسیکلت‌ساز سال 2014 به شرکت Shineray واگذار می‌شود و پس شکل‌گیری جوینت ونچر این شرکت با برلیانس، در سال 2016، یعنی در 45 سالگی SWM، نخستین خودروهای سواری این برند معرفی می‌شود. SWM در دهه 70 به تولید موتورسیکلت‌های آفرود می‌پرداخت و هنوز سهم قابل توجهی از تولید موتورسیکلت این شرکت به این دسته از موتورها اختصاص دارد. احتمالا همین موضوع ایده و البته محبوبیت بالای کراس‌اوورها در قرن 21، موجب شده سواری‌های SWM نیز همگی در دسته خودروهای کراس‌اوور قرار بگیرد.

SWM G01 جدید‌ترین محصول این خودروساز نوپا است. خودرویی که جایگزین بیسو T5 شد و به جای آن به مشتری‌های این خودرو تحویل داده شد. باید گفت به حق SWM G01 انتخاب شایسته‌تری از بیسو T5 است. حتی نگاه به آمار فروش این شرکت در بازار چین نیز به خوبی گویای این موضوع است.

 

 

طراحی و فضای داخلی SWM G01
SWM G01 را باید به عنوان یک رقیب برای چری تیگو 7 در نظر گرفت. هر چند این خودرو با ابعاد 4610، 1755، 1740 میلی‌متری در طول حدود 20 سانتی‌متر از تیگو 7 کشیده‌تر است، اما در موارد دیگر می‌توان این دو را در یک رده قرار داد. هر دو خودرو به پیشرانه‌های 1.5 لیتری توربوشارژ مجهز شده‌اند و از نظر امکانات تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
اس‌دبلیو‌ام G01، بر خلاف مدل‌های دیگر این شرکت طراحی جذابی دارد. با این حال نمی‌توان خودروسازی که تنها چهار سال از شروع فعالیت آن می‌گذرد، انتظار داشت که طراحی و هویتی مستقل به نمایش بگذارد. از همین رو است که نمای جلوی آن شباهت زیادی به محصولات آئودی دارد و در نمای عقب نیز می‌توان آن را شبیه به ام‌جی RX5 دانست. چیزی که در طراحی نمای بیرونی SWM G01 خوشایند است، قدرت خط‌هایی است که روی بدنه نقش بسته و سایه‌روشن‌های جذابی روی بدنه آن ایجاد می‌کند. این خطور قدرتمند به ویژه در نمای کناری در ترکیب با رینگ‌های 18 اینچی چهره‌ای جذاب، اما بی‌هویت از این خودرو به نمایش می‌گذارد.

روی SWM G01، پیشرانه 1.5 لیتری 4 سیلندر نصب شده است. از آن‌جا که گروه برلیانس سهم قابل توجهی در SWM دارد، این پیشرانه هم از سمت برلیانس به این خودروساز نوپا رسیده است. اما جالب‌تر آن‌که خود برلیانس هم تکنولوژی ساخت موتور را از میتسوبیشی ژاپن گرفته است!

نکته جالب توجه در مورد SWM G01 نسخه اسپرت‌تر آن است که با پکیج بدنه‌ای متفاوت وارد بازار شده است. هر چند المان‌هایی که برای اسپرت‌تر شدن خودرو به افزوده شده، به تنهای جذاب است، اما اس‌دبلیو‌ام تصمیم گرفته نام این نسخه را FF بگذارد که بلافاصله شیوه نام‌گذاری لکسوس را در ذهن تداعی می‌کند که با نام F اسپرت شناخته می‌شوند.


درون کابین هر چند برای مشتری‌های ایرانی چهره‌ای جدید به شمار می‌رود، اما درست شاهد همان الگوهایی هستیم که کادیلاک در کراس‌اوور XT5 به کار برده است و در سال 2016 در فهرست 10 طراحی برتر فضای داخلی قرار گرفته است. با این تفسیر نمی‌توان دست‌کم به طراحی این بخش ایرادی گرفت. افزون بر این متریال به کار رفته در کابین نیز حسی خوشایند را به شما منتقل می‌کند. پوشش‌های چرمی سیاه رنگ در سرتاسر کابین به همراه دوخت‌های قرمز رنگ و تزیینات نقره‌ای فضایی اسپرت را ایجاد کرده است. در کنار این‌ها شاهد یک پرچم ایتالیا روی فرمان D کات SWM G01 نیز هستیم تا دوباره به شما گوشزد شود که این خودرو ریشه‌ای ایتالیایی دارد.

 


تجربه رانندگی با SWM G01
روی SWM G01، پیشرانه 1.5 لیتری 4 سیلندر نصب شده است. از آن‌جا که گروه برلیانس سهم قابل توجهی در SWM دارد، این پیشرانه هم از سمت برلیانس به این خودروساز نوپا رسیده است. اما جالب‌تر آن‌که خود برلیانس هم تکنولوژی ساخت موتور را از میتسوبیشی ژاپن گرفته است! به هر حال، این پیشرانه به حجم دقیق 1498 سی‌سی، با کد SWD15T، می‌تواند 155 اسب بخار قدرت و 220 نیوتن متر گشتاور تولید ‌کند. قدرت و گشتاوری که به واسطه توربو شارژر فراهم می‌شوند و هر چند که برای پیشرانه‌ای 1.5 لیتری، قابل قبول به حساب می آیند، اما باید دید که بر روی کراس اووری با ابعاد اس‌دبلیوام G01، تا چه حد جوابگو هستند. SWM برای انتقال این قدرت به چرخ های جلو، از گیربکس 6 دنده اتوماتیک، بهره گرفته است. بله همان طور که حدس می‌زدید، G01 هم به مانند بسیاری از کراس اوورهای چینی بازار، فقط در ظاهر شبیه شاسی بلندها است و در باطن، خودرویی دیفرانسیل جلو به شمار می‌رود که توانایی‌های آفرودی را هم به شما ارائه نمی‌دهد. البته بیش از این هم نباید از آن انتظار داشت! زیرا اگرچه این روزها در بازار ایران، قیمتی میلیاردی پیدا کرده است، اما در بازار چین، کراس اووری اقتصادی محسوب می‌شود.

 


در خودرو را که باز می‌کنیم و بر صندلی راننده تکیه می‌زنیم، ابتدا خود را در ارتفاعی نسبتا بلند می‌یابیم. ارتفاع و زاویه نشیمن راننده در SWM G01 به گونه‌ای است که حس نشستن پشت فرمان یک کراس‌اوور را کاملا به شما انتقال می‌دهد. چیزی که در همین ابتدای کار توجه ما را به خود جلب می‌کند، نرم بودن بیش از اندازه فوم‌های کناری نشیمن‌گاه صندلی است که به نظر می‌رسد دوام چندانی نخواهد داشت. دید به اطراف خوب است و حس تسلط و قدرت را در شما ایجاد می‌کند. پیشرانه SWM G01 با صدایی آرام روشن می‌شود. شروع حرکت با G01 به شکلی با وقار رقم می‌خورد! خبری از فرو رفتن در صندلی و بکسوات چرخ‌ها نیست و همه اتفاقات به آرامی رخ می‌دهند. با تخت گاز کردن پدال، بالاخره توربو شارژر با یک لگ نسبتا طولانی وارد مدار می شود و اندکی هیجان را چاشنی راندن خودرو می‌کند. در لوکیشن مورد نظر ما برای انجام تست، امکان آزمایش شتاب صفر تا صد خودرو فراهم نشد. اما از همان معکوس کشیدن های گیربکس و تخت گاز کردن‌ها دریافتیم که با خودرویی کاملا معمولی سر و کار داریم!


SWM G01 بر خلاف ظاهر اسپرتش، چندان علاقه‌ای به خود نمایی ندارد. شتاب‌گیری این کراس‌اوور منطقی است و می‌تواند جوابگوی استفاده یک خانواده باشد. در واقع اگر روزی این خودرو را خریدید، بهتر است به راه خودتان ادامه دهید و هوس کورس گذاشتن با رقبایی همچون چری تیگو 7 به سرتان نزند! چرا که قدرت و شتاب خودرو فقط تا جایی جوابگو است که شما را در هنگام سبقت‌گیری در یک جاده کوهستانی، ناکام نمی‌گذارد. حتما این سوال در ذهن‌تان ایجاد می‌شود که چرا با وجود 8 اسب‌بخار بیش‌تری که اس‌دبلیوام G01 نسبت به چری تیگو7 تولید می‌کند، ما چنین توصیه‌ای به شما کرده‌ایم؛ دلیل آن اختلاف وزن 460 کیلوگرمی این دو است که موجب می‌شود SWM G01 با وجود قدرت بیش‌تر نتواند پا‌ به پای چری تیگو 7 حرکت کند.

 

سواری SWM G01 هم به مانند شتاب گیری آن، چندان تناسبی با چهره اسپرتش ندارد. البته این موضوع می‌تواند مورد پسند خانواده‌های ایرانی قرار گیرد. چینی‌ها مردمانی هستند که ذاتا به خودروهایی با سیستم تعلیق نرم و راحت، علاقه دارند. از این رو، حتی کراس‌اوورهای آن‌ها هم معمولا سواری قابل قبولی ارائه می‌دهند. اس دبلیو ام G01 هم تافته جدا بافته‌ای از این قاعده نیست و حداقل در بحث کیفیت سواری، می‌تواند رضایت شما را برآورده کند. فنر بندی این خودرو در برخورد با دست اندازها، تقریبا نرم و بدون کوبش ظاهر می‌شود. اما نباید فراموش کرد که به هر حال، با یک کراس اوور سر و کار داریم. خودرویی که قطعا نمی‌تواند نرمی یک سدان را به همراه داشته باشد. این موضوع البته در ردیف عقب کمی متفاوت است و شما به راحتی می‌توانید حرکت در دست‌انداز‌ها را احساس کنید.

 

SWM G01 بر خلاف ظاهر اسپرتش، چندان علاقه‌ای به خود نمایی ندارد. شتاب‌گیری این کراس‌اوور منطقی است و می‌تواند جوابگوی استفاده یک خانواده باشد. در واقع اگر روزی این خودرو را خریدید، بهتر است به راه خودتان ادامه دهید و هوس کورس گذاشتن با رقبایی همچون چری تیگو 7 به سرتان نزند!.

 

در بحث هندلینگ، باید گفت که G01 به سیستم های کنترل پایداری و کنترل کشش مجهز شده است. با وجود این آپشن‌های کمکی، خیال راننده تا حد زیادی از بابت چسبندگی خودرو به زمین آسوده می‌شود، اما همچون بحث کیفیت سواری، در این زمینه هم حتما باید به یاد داشته باشید که در حال راندن یک کراس اوور هستید! خودرویی که نسبت به خودروهای سواری معمولی، بیشتر از زمین فاصله گرفته است! ما در مجموع، سواری و پایداری G01 را خوب و قابل قبول ارزیابی کردیم. هر چند که هنوز چینی‌ها در این دو زمینه، جای کار بسیاری دارند. از دیگر نقاط مثبت اس‌دبلیوام G01، جعبه فرمان الکتریکی آن است که تجربه رانندگی با خودرویی در این ابعاد را، لذت بخش‌تر می‌کند.
خودروی مورد آزمایش تنها 4 کیلومتر کارکرد داشت و حتی مسافت کارخانه تا منزل مشتری را نیز با خودروبر پیموده بود، با این حال موارد عجیبی از جمله ضعف ترمز‌ها که می‌توان دلیل آن را نو بودن لنت‌ها دانست، خروج دود سفید از اگزوز و نشت آب رادیاتور در آن دیده شد.

 

 


امکانات رفاهی اس‌دبلیوام G01
می‌توان گفت برگ برنده این تازه‌ وارد، همین امکانت رفاهی زیاد آن است. امکاناتی که اگر در چین باشید برای شما چیزی حدود 22000 دلار آب می‌خورد، اما این‌جا در ایران باید چیزی فراتر از 800 میلیون‌ تومان برای آن بپردازید. همین امکانات پر زرق و برق که شامل 6 کیسه هوای، سانروف پانوراما، دوربین 360 درجه، دوربین ثبت وقایع، صندلی‌برقی، با گرم‌کن و سرد‌کن و ... می شود، در برخی مواقع برای مشتری گیج‌کننده است. محدودیت فضا برای جانمایی کلیدهای فیزیکی، موجب شده طراحان ‌ اس‌دبلیوام تنظیم برخی امکانات G01 را به سیستم چندرسانه‌‌ای آن انتقال دهند. این موضوع هرچند در ابتدا گمراه‌کننده و پس از مدتی می‌توان به محل آن عادت کرد، اما باز هم می‌تواند حواس راننده را برای مدتی از جاده پرت کند.
رادار خطی، رادار نقطه کور، تشخیص موجودات زنده در هنگام پارک و سرعت های پایین، اتوهلد، کنترل شروع حرکت در سربالایی، نمایشگر لمسی، بلوتوث، کروز کنترل، فرمان کمکی برقی دیگر امکاناتی است برای این خودرو در نظر گرفته شده است.

 

SWM G01 در بازار ایران
نخستین سری از اس‌دبلیوام G01 به مشتری‌هایی تحویل داده شد که برای خرید بیسو T5 اقدام کرده بودند. خودرویی که هر چند جایگزینی به مراتب بهتر محسوب می‌شود، اما راهی بسیار طولانی را در پیش دارد. فارغ از تمام مزایا و معایبی که در این مطلب به آن‌ها اشاره شد، زمانی که برای خرید SWM G01 اقدام می‌کنید باید چند نکته را همواره به خاطر داشته باشید. نخست این که این خودرو هنوز در بازار ناشناخته است. شبکه نمایندگی‌هایی که به آن خدمات ارائه می‌دهند بسیارر محدود است و در نهایت قرار نیست خودروی شما به سادگی در بازار دست دوم‌ها به سادگی معامله شود.


با این حال خبر امیدوار کننده در مورد این خودرو این است که روند تولید آن در ایران سرعت گرفته است، اما به طور حتم زمان زیادی لازم است تا این خودرو جای خود را در بازار پیدا کند. و در نهایت این که روند فروش اس‌دبیلو‌ام G01 در بازار چین در سال 2019 روندی افزایشی نسبت به سال 2018 داشته، اما بعید به نظر می‌رسد این خودرو بتواند رکورد فروش خود را در سال 2020 نیز تکرار کند، با این حال فروش ماهانه آن از فروش سالانه بیسو T5 بیش‌تر است.

 

 

 

نظر دهید


در همین زمینه