شبکه‌های اجتماعی

تجربه رانندگی با پورشه 718 باکستر S در تهران

مهاجم اشتوتگارتی

پورشه یک برند لوکس اسپرت ساز است، اما همواره ویژگی‌های اسپرت محصولات این برند بیش‌تر مورد توجه و برجسته بوده است به گونه‌ای که همگان این خودروساز اشتوتگارتی را به ساخت خودورهای اسپرت، پرهیجان و دارای قابلیت‌های فنی و دینامیکی بالا می‌شناسند. با سفری در تاریخ و مروری بر محصولات تولیدی این برند به ویژه اسطوره تکرار نشدنی دنیای خودرو، 911 و موفقیت‌های ماندگار این مدل با نسخه‌های مختلف از جمله ثبت رکورد شکست ناپذیر پیست نوربرگ‌رینگ، به راحتی می‌توان بر درستی این ادعا صحه گذاشت. در کنار مدل افسانه‌ای911، سری دیگری از محصولات اسپرت پورشه که در دو دهه اخیر سر و صدای زیادی به پا کرده و طرفداران پر و پا قرصی دارد، سری مدل‌های باکستر/کیمن است. این سری در عین داشتن ویژگی‌های اسپرت و همیشگی پورشه، محصولی برای استفاده روزمره علاقه‌مندان به خودورهای اسپرت پورشه است. کوچک، اسپرت و مهیج و زیبا. با این سه کلید واژه می‌توان نسل‌های مختلف باکستر/کیمن را توصیف کرد. 

نسل اول باکستر در سال 1996 و با الهام گرفتن از پورشه 356 در سال 1996 معرفی و عرضه شد. نسل اول با مدل مفهومی و پروتوتایپ باکستر که حوالی سال‌های 1992 و 93 نمایش داده شده بود، تغییراتی جزئی داشت و تولید آن تا سال 2004 ادامه پیدا کرد. نسل دوم در دو مدل باکستر و کیمن در سال 2004 با کد 987 در نمایشگاه پاریس و هم زمان با 911 معرفی شده و با مدل 2005 راهی بازار شد. نسل سوم باکستر/کیمن با کد 981 در سال 2012 و در نمایشگاه ژنو رونمایی شد و پس از چهار سال تولید، در سال 2016 جای خود را به باکستر/کیمن با کد 718 داد.

 

718 باکستر S، طراحی بیرونی و فضای کابین
طراحی بیرونی محصولات پورشه یک نقطه قوت و در عین حال یک پاشنه آشیل برای این خودروساز بزرگ به حساب می‌آید. ویژگی منحصر به فردی که در طراحی تمامی محصولات این شرکت به ویژه در خودورهای اسپرت آن مشهود است، حفظ یک طرح کلی اصیل و تنها تغییر در جزییات و تکنولوژی‌ها است. چنین پایبندی و پا فشاری بر حفظ اصالت، جسارت و ریسک بالایی را می‌طلبد که از کم‌تر خودروسازی می‌توان دید. این ریسک مدیران پورشه نیز چندان بی حاشیه نبوده است. در حال حاضر چند سال است که نسل‌های جدید 911 یا باکستر/کیمن پیش از معرفی، تنها از بایت ویژگی‌های فنی و دینامیکی و ثبت رکوردهای جدید و عجیب و غریب برای طرفداراتن این برند مهیج و جذاب هستند چرا که در طراحی تقریبا همان طرح نسل قبلی با اندکی تغییر در حجم پردازی گلگیرها و گرافیک چراغ‌ها به عنوان نسل جدید عرضه خواهد شد و عمده تغییرات در بخش فنی و تجهیزات و فضای داخلی خواهد بود.
نا گفته نماند که در بخش فضای داخلی نیز، چند سالی است که همانند نمای بیرونی یک طرح کلی حفظ شده و با تغییر تکنولوژی و به روز شدن خودرو آپشن‌ها و ادوات تغییراتی را به خود می‌بینند که البته این شباهت میان فضای داخلی چند محصول از یک برند در بسیاری از شرکت‌های خودروساز آلمانی مشاهده می‌شود، اما در پورشه بیش از دیگر شرکت ها ملموس است.

 

ویژگی‌های فنی
718 باکستر S، به یک پیشرانه 4 سیلندر 2.5 لیتری توربوشارژ با حجم دقیق 2497سی‌سی مجهز است. این پیشرانه توانایی تولید بیشینه 350 اسب‌بخار در دور 6500 و گشتاور 420 نیوتن‌متر را در 1900 دور در دقیقه دارد. که به رسم چند سال اخیر پورشه به جعبه‌دنده PDK 7 سرعته مجهز شده است. این پیشرانه 50 اسب‌بخار قوی‌تر از پیشرانه 2 لیتری باکستر است و 40 نیوتن‌متر گشتاور بیش‌تری تولید می‌‎کند. که باعث می‌شود نزدیک به 0.5 ثانیه در شتاب‌گیری اولیه سریع‌تر باشد.

 

تجربه رانندگی
با قرارگیری پشت فرمان 718، اولین حسی که تجربه می‌شود احساس نزدیکی و ارتفاع کم صندلی راننده با سطح زمین است که البته این صندلی‌ها به خوبی بدن راننده را در بر گرفته و اجازه حرکت‌های عرضی به بدن راننده و سرنشین نمی‌دهند. علاوه بر این تریم قرمز رنگ به کار رفته در نمونه مورد بررسی نیز هیجان خاصی را برای راننده به خصوص برای بار اول ایجاد می‌کند. فضای کوچک و جمع و جور باکستر در کنار زاویه قرار گیری راننده و تسلط وی به ادوات داخل کابین و نشانگرهای آشنای پشت فرمان، حس اعتماد به نفس خوی از شناخت خودرو را منتقل می‌کند به گونه‌ای که گویی مالک چند نسل از باکستر بوده‌اید!
با روشن شدن پیشرانه توسط سوئیچی که طبق سنت دیرینه رد سمت چپ فرمان تعبیه شده است پیشرانه 2.5 لیتری با غرشی دلنشین و فراتر از یک پیشرانه 4سیلندر شروع به کار می‌کند. پیش از شروع حرکت به وسیله اینترفیس قرار گرفته در سمت راست و پایین غربیلک فرمان می‌‎توان حالت‌های مختلف رانندگی از جمله رانندگی اسپرت و اسپرت پلاس را انتخاب کرد با تغییر وضعیت از حالت نرمال به حالت اسپرت پلاس، افزون بر تغییر در قابلیت‌های دینامیکی و عملکردی خودرو، صدای سیستم اگزوز نیز خشن‌تر و جذاب‌تر خواهد بود.
رانندگی با 718 حتی در حالت‌هایی غیر از اسپرت و اسپرت پلاس نیز بسیار جذاب و دلچسب خواهد بود. باکستر دوست داشتنی در آرام ترین حالت‌رانندگی نیز فرمان‌پذیری و قابلیت‌های دینامیکی بسیار قابل قبولی دارد. پیشرانه 50 اسب‌بخاری بدون هیچ گونه مکث و کندی، به فرمان‌های راننده و فشار بر پدال گاز واکنش نشان داده و تجربه شتاب‌گیری بی مثالی را رقم می‌زند. در زمان تکرار شتاب‌گیری در حالت اسپرت پلاس نیز علاوه بر افزایش راندمان، کوبیده شدن بدنه راننده و سرنشین به پشتی صندلی و تقه‌های ریز و دوست داشتنی جعبه‌دنده pdk که در کسری از ثانیه و بدون هیچ معطلی دنده‌ها را عوض می‌کنند، تجربه شتاب‌گیری بی نقصی را رقم خواهند زد.
در زمان رانندگی در حالت‌های اسپرت، کوبش سیستم تعلیق و خشک شدن آن که به اقتضای این حالت رانندگی صورت می‌گیرد کاملا ملموس است و به نظر می‌رسد برای دست‌اندازها و چاله‌های خیابان‌های تهران، حالت مناسبی برای رانندگی نباشد. یکی از ویژگی‌های بسیار قابل توجه 718، فرمان کاملا در دست و گوش به فرمان است. 718 باکستر عبور از هر پیچ و مانوری در زمان رانندگی به خصوص در رانندگی اسپرت را به راحتی پشت سر می‌گذارد به گونه‌ای که حتی فکر جدا شدن چرخ‌‌ها از را باید از سر بیرون کرد! در کنار این رانندگی اسپرت ترمزهای بسیار قوی باکستر نیز در زمان خطر و نیاز فراتر از انتظار ظاهر شده و 718 را روی زمین میخکوب خواهند کرد.
بهترین حالت برای رانندگی اسپرت با باکستر، قرار دادن آن در حالت رانندگی اسپرت است، زیرا در حالت اسپرت پلاس، با از مدار خارج شدن بسیاری از سیستم‌های کنترلی و کمکی، همه چیز بسته به تسلط و تجربه راننده خواهد بود و می‌تواند خطر آفرین باشد.

 

در پایان...
در یک جمع بندی باید 718 باکستر را یک اتومبیل اسپرت، جمع و جور، مهیج و بی نقص دانست. هر آنچه که نیاز یک راننده شهری از یک خودروی اسپرت باشد، 718 به خوبی از پس آن بر خواهد آمد. پیشرانه قوی و چابک، فرمان‌پذیری و هندلینگ بی نقض، صدای جذاب سیستم اگزوز، سیستم ترمز بسیار قوی و قابل اعتماد وکیفیت ساخت و مونتاژ قابل قبول، همگی از ویژگی‌هایی هستند که از 718 باکستر یک اتومبیل کروک اسپرت تمام عیار ساخته‌اند.

نظر دهید


در همین زمینه