هاچ‌بک شهری ام جی 3 در آزمایشات انکپ سه ستاره ایمنی کسب کرد
پنج شنبه, 01 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
تست تصادف ام جی 3
فونیکس FX برقی 5 ستاره ایمنی از یورو انکپ دریافت کرد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
عملکرد مشابه با نسخه بنزینی FX
چری جینیون با فضای داخلی بزرک و برد 2500 کیلومتری رونمایی شد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
چندمنظوره جدید چری با امکانات لوکس
نوو A05، سدان پلاگین هیبرید چانگان به ایران می‌آید
شنبه, 26 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
سدان جدید چانگان با برد برد 1300 کیلومتری
ویدیوی تست و بررسی فونیکس آریزو 6 جی‌تی
جمعه, 25 آبان 1403
ارشیا عباسی
یکی از ده سدان پرشتاب مونتاژی در تاریخ صنعت خودروسازی ایران
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5

پیشنهاد سردبیر

یادداشت

  • تکرار یک اشتباه 70 ساله این بار در بازار ایران

    خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟
      "خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟"، عنوان روایتی است که "مت هیگ" از شکست یک ایده، در کتاب “Brand Failure” خود آورده است. این عنوان در واقع برای شکست افتضاح ایده داج لافم...
    نویسنده: محمدعلی ملاعبداللهی

جدیدترین اخبار و مطالب

مشاهده بیشتر ...
تجربه رانندگی با یک S کلاس تمام عیار

 کمیاب و گران‌بها

مرسدس‌بنز یکی از خوش‌نام‌ترین خودروسازان تاریخ این صنعت محسوب می‌شود که فناوری‌های فراوانی را در زمینه‌های گوناگون معرفی و وارد بازار کرده است. این خودروساز آلمانی بیش‌تر دست‌آوردهای مهم و تازه خود را در قالب محصولات پرچم‌دار خود به مشتریان معرفی می‌کند.
 اتومبیلی که در محدوده لواسان در یک صبح جمعه ساعاتی را با آن گذرانده و به بررسی آن پرداختیم یکی از همین محصولات پرچم‌دار مرسدس به حساب می‌آید که در دوره حضور خود در بازارهای مختلف موفقیت‌های فراوانی را به دست آورده بود. نسل دوم کلاس S که در سال 1999 توسط مرسدس بنز معرفی و عرضه شده بود، اتومبیلی است که ما به سراغ یکی از محبوب‌ترین نسخه‌های آن یعنی S500L رفتیم.


طراحی مرسدس بنز  S500L
«استیو متین» طراح اتومبیل بریتانیایی است که کارنامه جالب توجه‌ای دارد و در طول فعالیت حرفه‌ای خود، از سال‌ 1987 تا 2005 در سمت‌های مختلفی مرتبط با طراحی اتومبیل در مجموعه مرسدس‌بنز مشغول به کار بود. او که بیش‌تر برای طراحی نسل دوم مرسدس کلاس ML و نسل اول کلاس GL شناخته می‌شود، طراحی کانسپت اولیه W220 را نیز در کارنامه خود دارد. کانسپتی که طراحی S کلاس W220 برگرفته از آن است و با کد F200 شناخته می‌شود. به طور مشخص چراغ‌های جلوی مرسدس بنز W220  در کانسپت F200 در سال 1996به نمایش درآمده بود. W220 که به عنوان جانشین W140 شناخته می‌شود، در بخش طراحی به خوبی توانست نگاه جدید و متفاوت بنز را به نمایش بگذارد. چه در طراحی بدنه و چه در طراحی فضای داخل زیبایی، ظرافت و مدرنیته توسط این نسل از مرسدس‌بنز S کلاس نزد مشتریان عرضه شد و به نتایج تحسین‌برانگیزی نیز دست یافت. در نهایت «برونو ساکو»  ایتالیایی است که به عنوان طراح مرسدس‌بنز W220 شناخته می‌شود. ساکو یکی از طراحان بلندآوازه صنعت خودرو است که افتخارات بزرگی را در دوران فعالیت برای خود به ثبت رسانده است و می‌توان یکی از شاخص‌ترین کارهای او را طراحی W201 دانست.
نسل چهارم مرسدس بنز کلاس S در مقایسه با نسل قبلی خود که با کد W140 شناخته می‌شود اندکی کوچک‌تر شده و چراغ‌های آن برخلاف نمونه چهارگوشه مدل قبلی فرم متفاوتی به خود گرفته و با استفاده از فرم‌های منحنی و کشیده از طراحی کلاسیک نسل قبل به سوی مدرنیته پیش می‌رود. با وجود همه تغییراتی که در این نسل از S کلاس شکل گرفته و نشانه‌های طراحی مدرن بیش از پیش در آن به چشم می‌خورد، اما همچنان ابهت یک مرسدس بنز  S کلاس تمام‌عیار در ظاهر نسل جدید هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند. در موفقیت طراحی نسل چهارم مرسدس بنز S کلاس همین بس که پس از حدود 20 سال هر رهگذری نگاه خود را به دنبال این اتومبیل می‌دوزد تا قبل از آن که در پس پیچ بعدی از دیدرس خارج شود به خوبی آن را ورانداز کرده باشد.


مشخصات فنی مرسدس بنز S500L و تجربه سواری
نسل چهارم مرسدس‌بنز کلاس S با گستره خیره کننده‌ای از پیشرانه‌ها عرضه می‌شد. فهرستی بلند شامل نمونه‌های دیزلی و بنزینی از 6 سیلندر تا 12 سیلندر انتخاب‌هایی بود که در آن زمان پیش روی خریدار این اتومبیل قرار می‌گرفت. ضعیف‌ترین پیشرانه بنزینی این اتومبیل یک نمونه 2.8 لیتری با قدرت 201 اسب بخار بود و قوی‌ترین نسخه آن یک نمونه V12 به حجم 6.0 لیتر و مجهز به توربوشارژر بوده که قدرت آن 604 اسب بخار و 1،001 نیوتن‌متر گشتاور اعلام شده بود. در قسمت پیشرانه‌های دیزلی فهرست ما با یک نمونه 6 سیلندر خطی به حجم 3.2 لیتر و قدرت و گشتاور 194 اسب بخار و 470 نیوتن‌متر شروع شده و در قوی‌ترین گزینه با یک پیشرانه 4.0 لیتری V8 با قدرت 256 اسب بخار و 560 نیوتن‌متر روبه‌رو هستیم.
مرسدس بنز S کلاس مورد بررسی ما با کد W220.175 شناخته می‌شود که از پیشرانه V8 به حجم 5.0 لیتر با کد M113 E50 نیروی مورد نیاز خود را تامین می‌کند. قدرتی که این پیشرانه می‌تواند در اختیار راننده قرار دهد، 302 اسب بخار است که ممکن است برای یک پیشرانه V8 عدد زیادی نباشد، اما گشتاور تولیدی این پیشرانه که 460 نیوتن‌متر اعلام شده، توان حرکتی جالب توجه‌ای را برای S500 امکان‌پذیر می‌سازد. جعبه‌دنده اتوماتیک این اتومبیل مجهز به سامانه تعویض دنده هوشمند است و به لطف وجود گشتاور خوب پیشرانه می‌تواند همواره دور موتور را در بهینه‌ترین محدوده حفظ کند به طوری که سواری آرامی را برای سرنشینان فراهم‌آورده و مصرف سوخت اتومبیل را در محدوده مناسب نگاه دارد. این موضوع سبب نمی‌شود که در زمان شتاب گیری راننده مایوس شود و با فشردن پدال گاز گیربکس خودکار این اتومبیل دنده‌ها را یکی پس از دیگری سنگین کرده تا به بازه قدرتی مناسب رسیده و با شتاب مورد نظر راننده به حرکت خود ادامه دهد.
مرسدس‌بنز همواره در بخش سیستم‌ تعلیق و کیفیت سواری آخرین دست‌آوردهای خود را در محصولات پرچم‌دار کلاس S خود معرفی کرده است. از این رو حسی که از سواری این اتومبیل به شما دست می‌دهد در سطحی متفاوت از سایر رقبای آن قرار دارد. به لطف سامانه سیستم تعلیق بادی که مرسدس آن را Airmatic می‌خواند، راحتی مثال زدنی این اتومبیل چنان است که در مسیرهای هموار و یک دست خیابان عاملی برای برهم زدن آرامش سرنشین وجود ندارد و حرکت اتومبیل به روانی تمام انجام می‌گیرد. هنگام مواجهه با پیچ‌های تند و مانورهای سریع نیز پایداری حرکات متین و پایدار این اتومبیل همچنان اجازه ورود خللی را به حس نرم سواری نمی‌دهد و اگر چه این اتومبیل دارای فاصله محور بیش‌تر به نسخه پایه است و سواری بسیار نرمی دارد، اما در زمان تغییر مسیر ناگهانی و پیچیدن تند خبری از حرکات اضافی و تلاطم بدنه نیست.


امکانات و تجهیزات  S500
اگر از فناوری‌های پیشرفته و جدیدی که مرسدس‌بنز از آن‌ها برای رسیدن به سواری متفاوت S500L بهره جسته است بگذریم، به انبوهی از امکانات رفاهی می‌رسیم که جای حرفی باقی نمی‌گذارند. اولین ویژگی سامانه ورود و استارت بدون کلید است که جلب توجه می‌کند. پس از آن می‌توان به سامانه کروزکنترل هوشمند مبتنی بر رادار که به طور همزمان برای اولین بار روی این اتومبیل و نسخه کوپه آن یعنی کلاس  CL  تعبیه شده بود اشاره کرد. سنسور باران، گرم‌کن خودکار آینه‌های کناری و سنسورهای حساس به نور برای تنظیم خودکار چراغ‌ها بخشی از فهرست بلند امکانات این اتومبیل هستند. فناوری دیگری که مرسدس‌بنز در مدل‌های S500 و S600 عرضه کرد، سامانه فعال کنترل سیلندر است که در حقیقت سیستمی است برای غیرفعال کردن سیلندرهای اضافی در مواقع غیر ضروری با این هدف که مصرف سوخت اتومبیل را مدیریت کند.
در بخش ایمنی سامانه Pre-Safe در مدل‌های آخر 2002 به بعد به این اتومبیل افزوده شد که بر اساس فاکتورهای گوناگونی مانند چرخش اتومبیل، شتاب جانبی، زاویه فرمان  و بررسی داده‌های دریافتی از سنسورهای سامانه کمک ترمز احتمال وقوع برخورد را بررسی می‌کند و در صورت نیاز اقدام به جمع‌کردن کمربندها، تنظیم وضعیت صندلی‌های هر دو ردیف، بازکردن پشت‌سری‌های ردیف عقب در صورت جمع بودن می‌کند و در صورت وجود احتمال چپ کردن سانروف را می‌بندد.
احتمالا توصیف جزییات همه تجهیزات و توضیح در مورد تمام امکانات یک مرسدس‌بنز S یکی از زمان‌برترین و البته لذت‌بخش‌ترین کارهایی باشد که هنگام معرفی و وصف این اتومبیل می‌توان انجام داد که به ارائه خلاصه‌ای از ویژگی‌های شاخص آن بسنده کردیم.


در پایان
بدون شک W220 یک مرسدس بنز S کلاس تمام‌عیار است و با وجود معرفی دو نسل جدید بعد از آن چیزی از جذابیت‌های آن کاسته نشده است. مرسدس بنز S500L مورد بررسی ما نمونه‌ای کم کارکرد بوده و نقصی در تزیینات یا خللی در کارکرد آپشن‌های آن به چشم نمی‌خورد. این اتومبیل فضای وسیعی را در اختیار سرنشینان هر دو ردیف قرار می‌دهد. انبوه امکانات و کیفیت سواری این خودرو در کنار پیشرانه قدرتمند همچنان بعد از گذشت دو دهه گزینه‌ای جذاب محسوب می‌شود. در زمان عرضه این نسل از مرسدس بنز S کلاس  نسخه S500L یکی از محبوب‌ترین نمونه‌های آن بود چنان که بیش از 108 هزار دستگاه از آن تولید شد. در مجموع 485 هزار دستگاه از این نسل کلاس S تولید شد که بیش از 140 هزار دستگاه از آن به نسخه‌های مختلف S500 اختصاص یافته بود. در آخر از همکاری جناب شهباز آزما با تیم اتومبیل فارسی سپاس‌گزاریم.


شبکه‌های اجتماعی

جدیدترین خودروهای بازار ایران

اتومبیل کلاسیک

ویدیوها

تست اتومبیل و مقایسه