شبکه‌های اجتماعی

تجربه رانندگی با تنها مرسدس بنز CL 55 AMG پلاک ملی

دلربایی پاییزی مرسدس

 ممکن است شما هم از آن دسته افراد علاقه‌مند به اتومبیل یا به اصطلاح عامیانه "عشق ماشین"ی باشید که اتومبیل‌های موفق و محبوب تولید شده در دهه‌های گذشته را به نمونه‌های مدرن امروزی ترجیح می‌دهند. در چند سال اخیر خودروسازان بزرگ به دلایل مختلف روی به تولید محصولاتی آورده‌اند که شباهت بسیاری به یکدیگر داشته و اغلب تفاوتشان را در اندازه‌های کوچک یا بزرگ‌شان می‌توان یافت. اگر بخواهیم کمی دقیق‌تر این موضوع را شرح دهیم می‌توانیم به عنوان مثال به نسل جدید محصولات مرسدس‌بنز که یکی از خوش‌نام‌ترین و باتجربه‌ترین خودروسازان دنیا محسوب می‌شود اشاره کنیم. اگر نگاهی به سبد محصولات فعلی این خودروساز آلمانی بی‌اندازیم درمی‌یابیم که این شرکت تقریبا در تمامی محصولاتش از المان‌های ظاهری مشابه استفاده کرده است، به نوعی که C کلاس جدید را می‌توان نمونه‌ای کوچک شده از S کلاس فعلی دانست. این موضوعی نیست که تنها مرسدس‌بنز آلمانی دچارش شده باشد و در این سال‌ها بسیاری دیگر از خودروسازان نیز در سطح دنیا با روندی مشابه به طراحی و عرضه محصولات خود می‌پردازند.


حال در یک روز پاییزی که رنگ‌های منحصر به فرد این فصل در کنار بارانی تند لایه خاکستری رنگ شهر را کنار زده و جذابیت خیابان‌های تهران را دو چندان کرده بود به سراغ اتومبیلی تمام عیار رفتیم که طراحی مستقل، پیشرانه قدرت‌مند و انبوه امکانات رفاهی و ایمنی آن توجه هر علاقه‌مندی را به خود جلب می‌کند. مرسدس‌بنز CL 55 AMG مدل 2004 اتومبیل خاصی است که شرح گذراندن ساعتی فراموش‌نشدنی با آن را در روزی پاییزی پیش رو دارید.
کلاس CL مرسدس‌بنز که در حقیقت نسخه کوپه کلاس S محسوب می‌شود برای اولین بار در سال 1992 توسط این شرکت معرفی شد. به این ترتیب نسل نخست مرسدس‌بنز CL با کد C140 در فاصله سال‌های 1992 تا 1998 عرضه شد. پس از آن نوبت به نسل بعدی این محصول مرسدس رسید که با کد C215 از سال 1999 تا 2006 وارد بازار شد. نسل سوم آن نیز از سال 2006 تا 2014 توسط این شرکت عرضه شد که با کد C216 شناخته می‌شد. اتومبیلی که ما به بررسی آن پرداختیم از نسل دوم CL محسوب می‌شود و از پیشرانه‌ای 5.4 لیتری مجهز به سوپرشارژر برخوردار است.


بررسی بدنه و طراحی
نسل دوم مرسدس‌بنز CL بر پایه نسل چهارم S کلاس که با کد اتاق W220 شناخته می‌شود، توسعه یافته با این تفاوت که فاصله دو محور CL 203 میلی‌متر از S کلاس هم دوره خود کوتاه‌تر است. در طراحی این مرسدس‌بنز از المان‌های آیکونیک این شرکت استفاده شده و از ظاهر آن به خوبی نمایان است که با اتومبیلی اصیل با پیشینه‌ای محکم رو به رو هستیم. خط‌هایی  رو کاپوت ساده این اتومبیل نقش بسته‌اند که مسیر خود را از جایی که کاپوت به چرا‌غ‌های دو تکه و جلوپنجره می‌رسد آغاز کرده و به سمت دو گوشه شیشه جلو پیش می‌روند. در قسمت عقب نیز چراغ‌های معروف سه گوشه بنز به چشم می‌خورند. طراحی خارجی این مرسدس‌بنز در مجموع در نهایت سادگی و با رعایت اصول کلاسیک این خودروساز آلمانی صورت گرفته است. شیشه  درهای این اتومبیل از نوع بدون فریم بوده و با توجه به عدم وجود ستون B در این مرسدس‌بنز میدان دید بسیار وسیعی برای سرنشینان آن فراهم شده است.  پنل‌های به کار گرفته شده در بدنه نسل دوم CL از آلیاژها و مواد مختلفی تهیه‌ شده‌اند. قسمت‌هایی از بدنه این اتومبیل از آلیاژ آلومینیوم و بخش‌هایی از آن از آلیاژ منیزیم بوده، گلگیرهای جلو از کامپوزیت پلاستیک تقویت شده و ستون‌ها و ساختار داخلی این مرسدس فولادی هستند.

 

کابین و جزییات داخل اتاق
طراحی داخلی این اتومبیل هم از نظر استفاده از متریال و هم از نظر چیدمان به خوبی یادآور فضای داخلی مرسدس‌بنز W220 یا همان S کلاسی است که CL مورد بحث ما بر اساس آن توسعه یافته است. در پوشش قسمت‌های مختلف اتاق این خودرو به طور گسترده از چرم استفاده شده است. از طرف دیگر استفاده از طرح چوب در کنار پوشش‌های چرمی محیطی لوکس و پرمیومی را برای سرنشینان فراهم می‌کند. این اتومبیل از امکانات متعددی برخوردار است که برای استفاده از آن‌ها و کنترل این تجهیزات دکمه‌های فراوانی نیز در قسمت‌های مختلف اتاق به چشم می‌خورد.

 


امکانات ایمنی و رفاهی
سدان‌های کلاس S و کوپه‌های CL همیشه جدیدترین فناوری‌های مرسدس‌بنز را دریافت می‌کنند. CL با کد اتاق C215 پس از W220 دومین اتومبیلی است که به سامانه کروزکنترل تطبیق‌پذیر مرسدس که با نام Distronic شناخته می‌شود مجهز شده است. گفتنی است دیسترونیک اولین سیستم کروزکنترل مبتنی بر رادار در جهان است. نسل دوم  CL همچنین اولین اتومبیلی است که برای نوربالا و نورپایین از تکنولوژی Bi-Xenon سود می‌برد.


سامانه فعال کنترل بدنه
این سیستم که به اختصار ABC خوانده می‌شود به صورت استاندارد در C215 ارائه شده است و یکی از جالب توجه‌ترین فناوری‌ها نه تنها در زمان خود بلکه در زمان حال محسوب می‌شود. به طور خلاصه وظیفه این سیستم را می‌توان کنترل حرکت‌های اضافی بدنه اتومبیل دانست. نحوه عملکرد سامانه ABC مرسدس‌بنز به این ترتیب است که واحد پردازش آن اطلاعات وضعیت اتومبیل و حرکات بدنه آن را از حسگرهای تعبیه شده دریافت می‌کند و مطابق با آن‌ها تغییرات لازم را در سیستم تعلیق فعال آن اعمال می‌کند. به این ترتیب 13 سنسور به کار گرفته شده در قسمت‌های مختلف این اتومبیل اطلاعات مربوط به ارتفاع در چهار نقطه از اتومبیل و همچنین شتاب‌های وارده به اتومبیل در جهت‌های مختلف را ثبت می‌کنند و به واحد پردازش سیستم ABC ارسال می‌کنند. این اطلاعات هر 10 میلی‌ثانیه به روزرسانی شده و به واحد کنترل و پردازش فرستاده می‌شوند. بنابراین سامانه ABC در موقعیت‌های مختلف مانند سراشیبی، ترمز گرفتن، شتاب گیری و پیچیدن حرکات اضافی بدنه اتومبیل را کنترل می‌کند.
سامانه ورود و استارت بدون کلید، برف‌پاک‌کن حساس به باران خودکار، سنسورهای نور برای کنترل اتوماتیک چراغ‌ها، آینه‌های جانبی با گرمکن خودکار و سیستم تمام‌ اتوماتیک تهویه مطبوع مجهز به فیلتر کربنی بخشی از امکانات گسترده مرسدس‌بنز CL 55 AMG 2004 هستند.


مشخصات فنی
این مرسدس‌بنز تنها چیزی که در اختیار شما قرار می‌دهد پرستیژ و انبوهی از آپشن‌ها نیست، بلکه یک پیشرانه تحسین برانگیز در دل آن جای گرفته است که قدرت کافی برای ایجاد لبخند رضایت بر چهره هر راننده‌ای را دارد. پیشرانه مورد بحث یک نمونه V8 به حجم 5.4 لیتر است که با کد M113 شناخته می‌شود. این پیشرانه به لطف برخورداری از یک سوپرشارژر قادر به تولید 493 اسب بخار قدرت و 700 نیوتن متر گشتاور است. به این ترتیب راننده این اتومبیل می‌تواند ظرف 4.8 ثانیه سرعت خود را از صفر به 100 کیلومتر بر ساعت برساند. جعبه‌دنده پنج سرعته اتوماتیک آن متناسب با حالت رانندگی انتخابی نحوه و زمان تعویض دنده‌ها را تغییر می‌دهد.


تجربه رانندگی
رانندگی با این اتومبیل به درستی حسی مانند یک S کلاس را القا می‌کند و سواری آسوده و راحتی را برای سرنشینان خود فراهم می‌کند. با این وجود هنگام پیچیدن به لطف وجود سیستم تعلیق پیشرفته آن خبری از بادی رول اضافی نیست. از طرفی سامانه‌های کنترل پایداری و کشش این مرسدس‌بنز به درستی کار خود را انجام می‌دهند و هنگام مانورهای تند وارد عمل شده و پایداری اتومبیل را به خوبی حفظ می‌کنند.
عملکرد جعبه‌دنده این اتومبیل ممکن است اندکی در دنده معکوس‌های پشت سر هم و سریع، کند به نظر برسد هم‌چنان که این ویژگی در برخی مدل‌های مرسدس‌بنز احساس می‌شود، اما به محض آن که سوپرشارژر این اتومبیل وارد مدار شده و دور موتور در محدود بیشینه خروجی خود قرار می‌گیرد شتاب غافل‌گیرکننده‌ای را ایجاد می‌کند به نحوی که برای رسیدن به سرعت 160 کیلومتر بر ثانیه از حالت سکون تنها در 10.1 ثانیه زمان لازم دارید و اگر مایل هستید سرعت 200 کیلومتر را تجربه کنید کافی است 6 ثانیه بیشتر پدال گاز را تا انتها نگه دارید و به آرزوی خود خواهید رسید. در زمان بررسی این مرسدس‌بنز سطح خیابان‌ها کاملا لغزنده بودند و باران شدیدی در حال بارش بود و سامانه ترمز به نظر می‌رسید که آن طور انتظار می‌رفت مانند سایر قسمت‌های فنی قدرتمند ظاهر نشد، البته ممکن است به دلیل لغزش شدید مسیر و دخالت سامانه‌های ترمز ضدقفل و کنترل پایداری اندکی از قدرت ترمز این مرسدس‌بنز دوست داشتنی کاسته شده باشد.


اتومبیلی بدون تاریخ انقضا
با توجه به سرعت سرسام‌آور پیشرفت فناوری‌های نوین و تغییراتی که در صنعت اتومبیل در سراسر جهان در حال رقم خوردن است اتومبیلی که حدود 15 سال پیش تولید شده باشد می‌تواند گزینه‌ای کسل‌کننده با ظاهری کهنه باشد، اما مرسدس‌بنز خودروسازی است که این قانون در بیشتر موارد شامل حالش نمی‌شود. زمانی که مرسدس‌بنز تصمیم به خلق شاهکاری بگیرد، قطعا این اتفاق رخ می‌دهد. این خودروساز آلمانی در طول فعالیت 130 ساله خود دست‌آوردهای فراوانی را برای صنعت خودرو به ارمغان آورده است و این صنعت را تا ابد وام‌دار شرکت‌های مانند مرسدس‌بنز که تعدادشان هم اندک است، می‌سازد. بدون تردید می‌توان C215 را یکی از شاهکارهای مرسدس‌بنز  دانست که در گذر زمان جذابیت خود را از دست نمی‌دهد. در پایان از همکاری صمیمانه جناب شهباز آزما با تیم اتومبیل فارسی کمال تشکر را داریم.

 

نظر دهید


در همین زمینه