هاچ‌بک شهری ام جی 3 در آزمایشات انکپ سه ستاره ایمنی کسب کرد
پنج شنبه, 01 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
تست تصادف ام جی 3
فونیکس FX برقی 5 ستاره ایمنی از یورو انکپ دریافت کرد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
عملکرد مشابه با نسخه بنزینی FX
چری جینیون با فضای داخلی بزرک و برد 2500 کیلومتری رونمایی شد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
چندمنظوره جدید چری با امکانات لوکس
نوو A05، سدان پلاگین هیبرید چانگان به ایران می‌آید
شنبه, 26 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
سدان جدید چانگان با برد برد 1300 کیلومتری
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5

پیشنهاد سردبیر

یادداشت

  • تکرار یک اشتباه 70 ساله این بار در بازار ایران

    خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟
      "خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟"، عنوان روایتی است که "مت هیگ" از شکست یک ایده، در کتاب “Brand Failure” خود آورده است. این عنوان در واقع برای شکست افتضاح ایده داج لافم...
    نویسنده: محمدعلی ملاعبداللهی

جدیدترین اخبار و مطالب

مشاهده بیشتر ...
اتومبیل فارسی - بورس کالا
خودرو داخلی و پر تیراژ در بورس عرضه شود

 پس از مدت‌ها و با تغییر دولت سیزدهم و حاشیه سازانی که بدون هیچگونه پاسخگویی از وزارت صمت رفته‌اند حالا زمزمه بازگشت عرضه خودرو به بورس کالا بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاده و در خصوص برخی خودروهای تجاری اجرایی هم شده است.

شرایط خاص عرضه و تقاضای خودرو در ایران و همچنین عدم کارکرد سیستم نوبت دهی و قرعه‌کشی برای عرضه خودرو، بورس کالا را به بستری مناسب برای فروش قطعی به خریدار نهایی بر اساس تعیین رقابتی قیمت و اثر روانی آن بر بازار آزاد خودرو تبدیل کرده است که به نظر می‌رسد شاید تنهاترین راه در شرایط فعلی نیز باشد.

بورس کالا به علت فرآیندی که به صورت سنتی دارد امکان طبقه‌بندی و همچنین احراز هویت منطقی، سیستمی و اثرگذاری مبلغ بلوکه شده بر کل فضای حاکم را دارد، بورس فرآیندی امن و واسط را ایجاد می‌کند تا هم مشتری از خرید قطعی خود مطمئن باشد هم خودروساز به کشف قیمت محصول خود دست پیدا کرده و به راحتی بتواند در بلند مدت نوسان گیری مناسب قیمتی روی محصول خود داشته باشد و از زیان خارج شود.

کشف قیمت در بورس کالا حتی می‌تواند بر قیمت گذاری دستوری نیز موثر باشد و محصول با کیفیت و پرتقاضا می‌تواند قیمتی بالاتر داشته و محصول کم متقاضی به مرور قیمت پایین‌تری را تجربه کند. اما همه این موارد زمانی محقق می‌شود که عرضه خودرو در بورس قطره چکانی نبوده و حجم زیادی خودرو به بورس عرضه شود.

ورود قطره چکانی خودرو به بورس یکی از دلایل اصلی شکست طرح عرضه خودرو در بورس کالا است زیرا عرضه کم باعث رشد قیمت شده و در نهایت اثر معکوس بر بازار آزاد گذاشته و سطح قیمتی را بالا خواهد برد.

خودروهای وارداتی و کم تیراژ در صورت عرضه مناسب به بازار به صورت مستقیم با توجه به اینکه بازه قیمتی آن به گونه‌ای است که مشتریان دهک‌های متوسط به بالا توان خرید آن را دارند به سمت عرضه‌های قسطی و شرایط ویژه رفته و بورس کالا می‌تواند بستر مناسبی برای تامین مالی خودروساز باشد که هدف‌گذاری تامین خودرو اقشار متوسط و رو به پایین را دارند، بازدهی بورس نیز می‌تواند اثر مناسبی بر روان جامعه داشته باشد.

در پایان عرضه مناسب خودرو با تیراژ بالا در بورس کالا علاوه بر ورود نقدینگی بالا به بازار بورس و بازدهی مثبت آن و همچنین تامین منطقی نقدینگی خودروساز برای خروج از زیان و همچنین تامین تهاتری مواد اولیه همچون فولاد و کشف قیمت غیر دستوری خودرو و همچنین کشف میزان تقاضا برای تعیین برنامه تولید همه و همه از مزایای عرضه خودرو در بورس کالا است اما مشکلاتی هم دارد که با تعهد خودروساز قابل رفع بوده و مهم‌ترین اصل که خروج نقدینگی از بازار است را تنها با عرضه مناسب خودرو کنترل نمود


شبکه‌های اجتماعی

جدیدترین خودروهای بازار ایران

اتومبیل کلاسیک

ویدیوها

تست اتومبیل و مقایسه