دنیای حرفهای خیلی اوقات با روابط معنا پیدا میکند. اینکه افرادی در سطوح بالا به شکل معمول در جریان فعالیتهای همدیگر قرار گیرند و از طریق رسانهها، همایشها، جلسات کاری یا حتی مهمانیها از آخرین پروژهها یا ایدههایشان مطلع شوند و در مورد آنها صحبت کنند، روالی عادی در حوزههای مختلف است. از تکنولوژی و فناوری گرفته تا دنیای هنر و طراحی. داستان شروع ایده طراحی کانسپت جذاب یکی از اسطورههای دنیای مد و ساعت، یعنی برند مشهور «بولگاری» نیز از همین تماسهای ظاهراً روزمره و کماهمیت شروع شد.
آلومینیوم ویژن کانسپتی است که بولگاری با همکاری شرکت ژاپنی سونی آن را سال گذشته رونمایی کرد تا صرفا به خودرویی برای حضور مجازی در سری بازیهای محبوب گرن توریسمو تبدیل شود. یک رودستر دو نفره با بدنهای به رنگ آلومینیوم عریان و گلگیرهایی برجسته که با حجمپردازیهای نهچندان پیچیده اما اغراقآمیز جلوهای جذاب و در عین حال حامل شخصیت و ارزشهای یک برند لوکس را به نمایش گذاشت. وقتی فابریزیو استیگلیانی (Fabrizio Stigliani) مدیر تولید ارشد برند بولگاری، نشسته داخل یک تاکسی در پاریس مشغول گشتوگذار در اینستاگرام بود، چشمش به خبر انتشار کتاب «قوس، ۱۵ درس در مورد طراحی خودرو» از فابیو فیلیپینی (Fabio Flilippini) افتاد. فرستادن پیام تبریک همان و گپ و گفت در مورد دنیای خودروها و بعد هم قول و قراری برای امکان شکلگیری یک پروژه مشترک همان.
استیگلیانی پیش از آنکه به فعالیت در یکی از مشهورترین برندهای لوکس دنیا مشغول شود و مجموعهای از ساعتها و جواهرات و عطرهای شگفتانگیز را معرفی کند، در حدود اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی، در مرکز طراحی فیات مشغول به کار بود. بنابراین او با دنیای طراحی خودرو غریبه نبود و همین میل و علاقه همیشگیاش بود که راه را برای خلق یک خودرو با برند بولگاری هموار کرد.
فیلیپینی هم طراح چیرهدست و باسابقهای است. او قبلا رییس استودیوی طراحی مشهور پینین فارینا بود و بعدا به توکیو رفت تا دفتر خودش را با عنوان ACCAEFFE تأسیس کند. حضور او در ژاپن باعث شد تا امکان همکاری با شرکت سونی که مالک بازیهای ویدیویی گرن توریسمو است هموار شود. استیگلیانی در این باره میگوید: «این یک چالش و تجربه جدید برای ما بود، اما کسی که در تماس با برند ما باشد میداند که مثل کل خانواده بولگاری، همیشه خودروها جایگاهی ویژه برایمان داشتهاند...بنابراین ما عنصر هویتبخش کلیدی خودروی بولگاری را تعریف کردیم و برای آن به سراغ ساعتهای الومینیومی نمادینمان که در سال ۱۹۹۸ تولید میشدند رفتیم: ساعت مچی آلومینیومی و پلاستیکی که اصیل، سبک و نه بیش از اندازه گران بود و اصول حرکتیاش هم ساده بود. تمام مشخصههایی که در کانسپت Aluminium Vision Gran Turismo هم پیدا میشوند.»
از همان آغاز پروژه طراحان شروع به کاویدن و جستوجوی نمونه طرحهایی از دهه ۱۹۷۰ کردند که بدنه گوهای شکل داشتند. نمونهها و طرحهایی از Modulo پینین فارینا تا استراتو زیروی مارسل گاندینی. «ما میخواستیم روحی تازه به آن زیباییشناسی ناب بدمیمم» این نقل قولی است از آقای فیلیپینی که یکی از طراحان و دنبالکنندگان اصلی پروژه در کنار بولگاری و سونی بود. فرم، متریالها، رنگ و فلسفه طراحی کانسپت ویژن گرن توریسمو از روح ساعتهای مچی به همین نام الهام گرفته شدهاند. به قول آقای استیگلیانی: « طرح بدنه به سبک بارکتا (Barchetta، نوعی طرح بدنه که کاملا روباز بوده و هیچگونه سقف ثابت یا متحرکی روی آن نیست) به عنوان بهترین بیانکننده ویژگیهای اسپرت مد نظرمان انتخاب شد. این بدنه به دو قسمت تقسیم شده است: اولی که مرتفعتر است حکم قاب آلومینیومی ساعت را دارد و دومی که کوتاه تر است و بیشتر جنبههای تکنیکی دارد، یادآور بخش پشتی ساعت است.»
کاکپیت بیضی شکل درست مثل یک قطعه دستبند است که بین دو بخش انتهایی و ابتدایی آن قرار گرفته است. «تأثیر طراحی به فضای داخلی هم کشیده میشود: ادوات دیجیتالی مشابه قاب گرد آلومینیومی ساعت طراحی شدهاند، در حالیکه صندلیها هم قطعه کوچکی از آلومینیوم دارند که یادآور بند ساعت است.» این توضیحاتی است که آقای فیلیپینی ارائه میدهد.
این کانسپت اول قرار بود که یک ماکت ساده در ابعاد کوچک باشد، اما برای آنکه به پروژه شانس بیشتری از موفقیت بخشیده شود، تصمیم گرفته شد تا یک نمونه با ابعاد یک به یک هم از آن ساخته شود. ساخت این مدل در تورین و در استودیوی SuperStile انجام شد و رونمایی آن در سال ۲۰۲۳ و در فینال مسابقات جهانی گرن توریسمو بارسلونا صورت گرفت. نتیجهگیری آقای استیگلیانی از نتیجه این پروژه کسب موفقیتی بزرگ است، خصوصاً در میان مخاطبان جوانتر.
گزارش