آلفارومئو جونیور توسط ژوبین خودرو در ایران عرضه میشود. شرکت تازه تاسیس ژوبین خودرو که پیش از این از کراساوور برقی ب ام و iX1 به عنوان اولین محصول خود رونمایی کرده بود، اکنون در نظر دارد نسخه برقی شاسیبلند آلفارومئو جونیور را وارد بازار کشور کند.
آلفارومئو جونیور یک شاسیبلند کوچک و جمعوجور است که ورود رسمی این برند اصیل ایتالیایی به دنیای خودروهای برقی را رقم میزند. این مدل تازهوارد که در سال 2024 برای اولین بار معرفی شد، کوچکترین عضو خانواده آلفارومئو بهشمار میآید و در کنار مدلهای شناختهشدهای چون جولیا، استلویو و توناله قرار میگیرد.
جونیور درواقع تفسیر آلفارومئو از پلتفرمی آشناست که پیشتر در محصولات گوناگون گروه استلانتیس، از جمله اوپل/واکسهال موکا، فیات ۶۰۰، پژو ۲۰۰۸ و جیپ اونجر به کار رفته است. این خودرو در سگمنت شاسیبلندهای B اروپایی جای میگیرد و در بازار جهانی با سه نوع پیشرانه مختلف عرضه شده است که شامل دو نسخه تمامبرقی و یک مدل هیبرید خفیف با سامانه برق ۴۸ ولتی است.
آلفارومئو در طراحی و توسعه جونیور، تمرکز ویژهای بر عملکرد اسپرت داشته و این رویکرد در نسخه پرچمدار که الکتریکا ولوچه (Ellettrica Veloce) نام دارد، بیش از هر جای دیگری به چشم میخورد. در این مدل، یک موتور الکتریکی ۲۳۷ اسببخاری به کار رفته که همراه با سیستم تعلیق ویژهای برای هندلینگ بهتر طراحی شده است.
مشخصات ظاهری آلفارومئو جونیور
هدف اصلی آلفارومئو از ساخت جونیور، جذب نسل جدیدی از خریداران بوده که به طراحی نوآورانه و تکنولوژیهای روز علاقهمندند. اگرچه طراحی آن به اندازه توناله جسورانه نیست، اما با بهرهگیری از فرمهای پیچیده و جزئیات برجسته، ظاهری جذاب و خوشساخت دارد. در نمای جلو، چراغهای ماتریکس LED کشیده در ترکیب با دریچههای باریک که توسط نوارهای تیرهرنگ به یکدیگر متصل شدهاند، تصویری پرتحرک و شلوغ ایجاد کردهاند. جلوپنجره سنتی آلفارومئو موسوم به اسکودتو در نسخه برقی بهطور جزئی بسته شده تا نشانی از آغاز عصر جدیدی در تاریخ این برند باشد. سپر جلو با الهام از نسخههای کوادریفولیو از مدلهای جولیا و استلویو، دارای ورودیهای هوای بزرگ و یک اسپلیتر یکپارچه است.
در نمای جانبی، شانههای برجسته در عقب، چرخهایی با قطر زیاد و پنجرههایی که بدون مرز مشخصی به شیشه عقب متصل میشوند، نمایی عضلانی و مدرن به خودرو بخشیدهاند. زاویه شیشه عقب نسبت به خودروهای شاسیبلند سنتی تندتر، اما هنوز به طراحی کوپهمانند نزدیک نشده است. قسمت عقب نیز یادآور مدل کلاسیک جولیا TZ است. تریم مشکیرنگ اطراف چراغهای عقب، حالوهوایی مدرن دارد و در عین حال با خطوط منحنی و نرم، شخصیت ایتالیایی خودرو را حفظ کرده است؛ گرچه در برخی زوایا شباهتهایی با طراحی نیسان کیکس ۲۰۲۵ نیز دیده میشود.
جونیور با طول ۴۱۷۰ میلیمتر، عرض ۱۷۸۰ میلیمتر و ارتفاع ۱۵۰۰ میلیمتر، در ابعادی کاملاً مناسب برای رقابت در بازار شاسیبلندهای کوچک اروپا ظاهر شده است. این خودرو ۸۶ میلیمتر از جیپ اونجر بلندتر است، با فیات ۶۰۰ هماندازه بوده و نسبت به پژو ۲۰۰۸ حدود ۱۳۴ میلیمتر کوتاهتر است.
فضای داخلی جونیور نسبت به ظاهر بیرونی آن از هیجان بصری کمتری برخوردار است، اما با بهرهگیری از نمایشگرهای دیجیتال دوگانه ۱۰.۲۵ اینچی، کابینی مدرن و کاربردی فراهم شده است. سیستم اطلاعات و سرگرمی با گرافیک اختصاصی برند آلفارومئو و نمایشگر دیجیتال پشت فرمان با نام کانوکیاله، سعی دارند حس متمایزی به راننده القا کنند. در نسخههایی که بسته اسپرت را دریافت میکنند، صندلیهای برند سابلت با روکش آلکانترا ارائه شده، درحالیکه دیگر نسخهها با ترکیب چرم مصنوعی اسپيگا و پارچه، بههمراه فرمان چرمی عرضه میشوند.
فضای بار خودرو نیز با حجم ۴۰۰ لیتر، برای خودرویی در این کلاس کاملاً مناسب است. در نسخههای تمامبرقی، فضای مجزایی در زیر کاپوت برای نگهداری کابل شارژ در نظر گرفته شده تا نظم بیشتری برای کاربران ایجاد کند. از منظر ایمنی، جونیور به مجموعهای از سامانههای پیشرفته کمکراننده سطح ۲ مجهز است که استاندارد این کلاس از خودروها محسوب میشود.
مشخصات فنی آلفارومئو جونیور
خانواده مدلهای جونیور شامل سه نسخه اصلی خواهد بود: الکتریکا ولوچه (Ellettrica Veloce)، الکتریکا (Ellettrica) و ایبریدا (Ibrida). نسخه پرچمدار الکتریکا ولوچه از یک موتور برقی ۲۳۷ اسببخاری بهره میبرد که نیرو را به محور جلو منتقل میکند. یک دیفرانسیل خودقفلشونده مکانیکی از نوع تورسن و تایرهای پرفورمنس ۲۰ اینچی، همراه با این موتور، عملکرد رانندگی را ارتقا میدهند. سیستم تعلیق آن نیز نسبت به دیگر مدلهای جونیور، ۲۵ میلیمتر پایینتر آمده و به میلههای ضد لغزش در محور جلو و عقب مجهز شده است. در جلو نیز از دیسکهای ترمز بزرگ ۳۸۰ میلیمتری با کالیپرهای یکتکه چهار پیستونه استفاده شده است. آلفارومئو ادعا میکند که این نسخه، از نظر پویایی رانندگی، عملکردی در سطح هاچبکهای اسپرت سابق این برند همچون جولیتا و میتو ارائه میدهد.
نسخه الکتریکا دارای قدرتی معادل ۱۵۴ اسب بخار است و به یک باتری لیتیوم-یون ۵۴ کیلوواتساعتی مجهز است که شعاع حرکتی برابر با ۴۱۰ کیلومتر طبق استاندارد WLTP فراهم میکند. همچنین قابلیت شارژ سریع تا ۱۰۰ کیلووات نیز در آن در نظر گرفته شده، مشابه چیزی که در بسیاری از خودروهای الکتریکی همرده در گروه استلانتیس دیده میشود.
نسخه هیبریدی خفیف Ibrida قرار است در سال ۲۰۲۵ وارد بازار شود. این نسخه از یک پیشرانه ۳ سیلندر توربوشارژ ۱.۲ لیتری با قدرت ۱۳۴ اسب بخار بهره میبرد که با یک موتور برقی ۲۸ اسب بخاری و باتری ۴۸ ولتی ترکیب شده است. این سامانه در گیربکس ۶ سرعته دوکلاچه خودرو ادغام شده و بسته به نسخه، نیرو را به چرخهای جلو یا به تمامی چرخها منتقل میکند.
جونیور برخلاف دیگر خودروهای گروه استلانتیس، تنها با موتور احتراقی عرضه نمیشود و به همین دلیل، خبری از گیربکس دستی در هیچ نسخهای از آن نیست. آلفارومئو همچنین اشاره کرده که سامانه انتخاب حالت رانندگی Alfa DNA نیز در برخی از نسخهها در دسترس خواهد بود، هرچند جزئیات بیشتری در این مورد ارائه نشده است.
گزارش