خودروی برقی آئودی A6 e-tron در اروپا تنها با بدنههای پنجدر، یعنی لیفتبک و استیشن واگن، در دسترس خریداران قرار میگیرد، اما شرکت آئودی برای بازار چین نسخهای متفاوت و سنتیتر از این خودرو یعنی یک سدان را طراحی کرده است، آن هم با فاصله محور بیشتر که مختص بازار چین است. این نسخه نخستین بار در ماه آوریل و طی نمایشگاه خودروی شانگهای معرفی شد، اما جزئیات دقیقتر و جالب توجهی درباره آن به تازگی منتشر شده است. مشخص شده که مدل چینی آئودی A6L e-tron نه تنها از نظر نوع بدنه و فاصله محورها، بلکه از جنبههای دیگری نیز با همتای اروپایی خود تفاوت دارد.
پلتفرم این خودرو در نسخه چینی به میزان ۱۲۶ میلیمتر کشیدهتر شده و فاصله محوری آن از ۲۹۵۰ میلیمتر به ۳۰۷۶ میلیمتر افزایش یافته است. به همین نسبت، طول کلی این سدان نیز ۱۴۵ میلیمتر بیشتر شده و به ۵۰۷۳ میلیمتر رسیده است. عرض خودرو ۱۹ میلیمتر افزایش یافته و به ۱۹۴۲ میلیمتر و ارتفاع آن نیز ۲۱ میلیمتر بیشتر شده و به ۱۵۲۲ میلیمتر رسیده است. طراحی بخش عقب این سدان کاملاً با نسخه لیفتبک اروپایی تفاوت دارد و جلوپنجره، سپر جلو و تزئینات قسمت جلویی نیز با طرحی خاص و متفاوت برای این مدل ساخته شده است. امکان سفارش رینگهایی با قطر حداکثر ۲۰ اینچ برای این خودرو وجود دارد و مشابه نسخههای اروپایی، میتوان به جای آینههای جانبی سنتی، دوربینهای دید عقب را به صورت آپشن انتخاب کرد.
فضای داخلی آئودی A6 برقی نیز بر اساس نیازها و سلیقه مشتریان چینی از همان ابتدا طراحی شده است. یکی از ویژگیهای خاص نسخه چینی، نمایشگر سومی است که مقابل سرنشین جلو قرار میگیرد؛ تفاوت عمده این سدان با فاصله محوری بیشتر، در انتخاب جنس و نوع متریال به کار رفته در پوشش داخلی است. سقف پانورامیک هم به صورت استاندارد در تمام نسخهها وجود دارد؛ نکتهای که فعلاً برای مدلهای اروپایی حتی به صورت آپشن هم در دسترس نیست. اما بزرگترین تفاوت به حوزه الکترونیک و تجهیزات ارتباطی خودرو برمیگردد که برگرفته از همکاری آئودی و هواوی است.
همکاری آئودی و هواوی که از سال ۲۰۱۸ آغاز شده، باعث شده نسخه چینی به سامانه مولتیمدیا با نرمافزار اختصاصی هواوی مجهز شود. این سیستم، کاملاً متناسب با بستر دیجیتال و نیازهای کاربران چینی طراحی و بهینه شده است و حتی سامانه اتوپایلوت یا رانندگی خودکار خودرو نیز با برند هواوی ارائه میشود. این سامانه شامل دو لیدار در سپر جلو، پنج رادار میلیمتری، دوازده سنسور اولتراسونیک و مجموعهای از دوربینهاست که نسخههای اروپایی فاقد این دو لیدار هستند. کنترل کامل این سامانهها بر عهده میکروچیپ Huawei MDC 810 با ظرفیت پردازشی ۴۰۰ تِرا اُپِرِیشن بر ثانیه است که هدایت و پردازش اطلاعات رانندگی خودکار را فراهم میکند.
از دیگر تفاوتهای بارز نسخه چینی با نمونه اروپایی در بخش فنی خودرو دیده میشود. نسخه پایه آئودی A6L e-tron با محور محرک عقب به موتوری با توان ۳۵۴ اسب بخار مجهز است، در حالی که مدل اروپایی برخلاف آن با گزینههایی به قدرت ۳۲۶ یا ۳۸۱ اسب بخار عرضه میشود. در بخش باتری نیز به جای باتریهای ۸۳ یا ۱۰۰ کیلوواتساعت که در خودروهای ساخت آلمان استفاده میشود، این سدان چینی به باتری بزرگتر ۱۰۸ کیلوواتساعتی ساخت شرکت CATL مجهز شده و بنا بر اعلام رسمی، با یکبار شارژ میتواند بیش از ۷۷۰ کیلومتر را بر اساس چرخه استاندارد CLTC طی کند. حداکثر سرعت این خودرو نیز ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. همچنین قرار است نسخه دو موتوره با سیستم چهارچرخ محرک و قدرت ۴۶۹ اسب بخار نیز وارد بازار شود که این عدد در نسخه اروپایی معادل ۴۶۲ اسب بخار است.
تولید این سدان ویژه بازار چین در کارخانه مشترک آئودی و FAW از فصل پاییز آغاز میشود و پیشبینی شده است که فروش آن نیز تا پیش از پایان سال جاری میلادی در چین شروع شود.
گزارش