شرکت جیلی اتومبیل هولدینگ در نشست اعلام عملکرد مالی فصل نخست سال ۲۰۲۵، از رشد چشمگیر فروش و سودآوری خبر داد و همچنین به سوالات مربوط به ادغام این شرکت با برند Zeekr پاسخ داد. در این نشست، مدیران جیلی از ساختار جدید مدیریتی، بهبود بهرهوری، تحولات در بازارهای جهانی و عرضه محصولات جدید نیز پرده برداشتند.
رشد بیسابقه عملکرد مالی
در سهماهه اول سال ۲۰۲۵، جیلی به درآمد عملیاتی ۷۲.۵ میلیارد یوان دست یافت که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲۵ درصد افزایش نشان میدهد. سود خالص منتسب به سهامداران نیز با رشد ۲۶۴ درصدی به ۵.۶۷ میلیارد یوان رسید. فروش خودروهای سواری نیز با رشد ۴۸ درصدی به ۷۰۴ هزار دستگاه رسید که ۲۶ درصد از هدف سالانه فروش این شرکت را محقق میکند.
در همین مدت، فروش خودروهای انرژی نو (NEV) جیلی به ۳۳۹ هزار دستگاه رسید که ۱۳۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است. نرخ نفوذ این خودروها نیز به ۵۲ درصد رسید؛ رقمی که ۴۷ درصد از متوسط صنعت بالاتر است.
ساختار جدید مدیریتی پس از ادغام
لی دونگهویی، مدیرعامل گروه جیلی هولدینگ، با اشاره به استراتژی جدید «همافزایی و یکپارچگی»، اعلام کرد: در ساختار جدید، گان جیایوئه به عنوان مدیرعامل گروه ادغامشده جیلی و Zeekr منصوب شده است. همچنین آنگ تسونگهویی، مدیرعامل سابق Zeekr، مسئولیت کلی اداره گروه هولدینگ جیلی را بر عهده گرفت.
دو زیرمجموعه اصلی این گروه جدید، واحد کسبوکار جیلی گلکسی و واحد فناوری Zeekr خواهند بود. هدف این ادغام، صرفهجویی میلیاردی در تحقیقوتوسعه و کاهش چشمگیر هزینههای بازاریابی و مدیریت اعلام شده است.
تمرکز بر خودروهای پرفروش و عرضه مدلهای جدید
در سال جاری، Zeekr و Lynk & Co در مجموع ۵ مدل جدید عرضه خواهند کرد که شامل مدلهای Zeekr 007 GT، Zeekr 9X، Zeekr 8X، و لینک اند کو 900 و EM-P هستند. به گفته آنگ تسونگهویی، فناوری ابر هیبرید برقی که مزایای خودروهای تمامبرقی، هیبرید و رنج اکستندر را همزمان دارد، ابتدا در مدلهای 9X و 8X استفاده خواهد شد.
بازارهای جهانی؛ تمرکز بر صادرات سبک با مدل KD
جیلی در سهماهه نخست سال، ۹۰ هزار دستگاه به بازارهای خارجی صادر کرد و قصد دارد این رقم را به صورت ماهانه به ۳۰ هزار دستگاه و بیشتر افزایش دهد. شرکت با تمرکز بر مناطق خاورمیانه، آمریکای لاتین، اروپا و آسیا-اقیانوسیه، هدف فروش سالانه بیش از ۴۰۰ هزار دستگاه در خارج از کشور را دنبال میکند.
در این راستا، جیلی به جای سرمایهگذاری سنگین مستقیم، از مدل KD (Knock-Down) برای مونتاژ خودرو در کشور مقصد استفاده میکند. تا پایان ۲۰۲۵، کارخانههای KD در ویتنام، اندونزی، شمال آفریقا، آمریکای لاتین و آسیای مرکزی به بهرهبرداری خواهند رسید.
دغدغهها درباره خصوصیسازی Zeekr
در پاسخ به گمانهزنیها درباره خصوصیسازی Zeekr، جیلی اعلام کرد پیشنهاد تبادل سهام را به جای پرداخت نقدی ارائه کرده است. اگرچه نسبت بدهی Zeekr در فصل نخست به ۱۴۰ درصد رسیده، اما جیلی اعلام کرده است این فرآیند بار مالی قابل توجهی نخواهد داشت و نیازی به افزایش سرمایه یا صدور سهام جدید نیست.
جیلی
زیکر
Geely
Zeekr
گزارش