هاچ‌بک شهری ام جی 3 در آزمایشات انکپ سه ستاره ایمنی کسب کرد
پنج شنبه, 01 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
تست تصادف ام جی 3
فونیکس FX برقی 5 ستاره ایمنی از یورو انکپ دریافت کرد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
عملکرد مشابه با نسخه بنزینی FX
چری جینیون با فضای داخلی بزرک و برد 2500 کیلومتری رونمایی شد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
چندمنظوره جدید چری با امکانات لوکس
نوو A05، سدان پلاگین هیبرید چانگان به ایران می‌آید
شنبه, 26 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
سدان جدید چانگان با برد برد 1300 کیلومتری
ویدیوی تست و بررسی فونیکس آریزو 6 جی‌تی
جمعه, 25 آبان 1403
ارشیا عباسی
یکی از ده سدان پرشتاب مونتاژی در تاریخ صنعت خودروسازی ایران
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5

پیشنهاد سردبیر

یادداشت

  • تکرار یک اشتباه 70 ساله این بار در بازار ایران

    خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟
      "خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟"، عنوان روایتی است که "مت هیگ" از شکست یک ایده، در کتاب “Brand Failure” خود آورده است. این عنوان در واقع برای شکست افتضاح ایده داج لافم...
    نویسنده: محمدعلی ملاعبداللهی

جدیدترین اخبار و مطالب

مشاهده بیشتر ...
در اطراف ایران بنزین لیتری چند؟

مقایسه قیمت هر لیتر بنزین در کشورهای خاورمیانه و مشترک‌المنافع

با تغییر نرخ ارز و نوسانات ارزی در کشور نرخ سوخت در ایران به نسبت متوسط نرخ جهانی به شدت افت کرد، نرخ ثابت سوخت در ایران باعث شد تا ارزش سوخت در کشور نیز به شدت افت کند. پیش از این نیز کاهش ارزش ریال ایران باعث افزایش قاچاق سوخت به کشورهای هم جوار شده بود و دولت وقت با هزینه بسیار سهمیه بندی بنزین را در کشور به اجرا گذاشت که روند مصرف سوخت کنترل و قاچاق به شدت کاهش یافت.

با افزایش نرخ سوخت در دولت دهم و یازدهم دولت تصمیم گرفت تا سهمیه بندی سوخت را متوقف کند، با نوسانات اخیر ارزی و کاهش قیمت سوخت به نسبت دلار و افزایش هزینه واردات بنزین به کشور، دولت را مجاب کرد تا بار دیگر سهمیه بندی سوخت را به اجرا بگذارد.
با افزایش نرخ دلار و افزایش هزینه واردات به کشور و همچنین رشد بیکاری در مناطق مرزی و تفاوت قیمت سوخت در داخل و خارج از ایران، قاچاق سوخت رونق دوباره گرفته است. با سهیه بندی و احیای کارت سوخت، هدف اصلی کنترل قاچاق سوخت و در نتیجه آن کنترل قاچاق ارز است و این لطمه ای به مصرف داخلی نخواهد زد.
با توجه به شناوری نرخ بنزین در برخی کشورهای همسایه، منطقه خاورمیانه و حوزه کشورهای مشترک المنافع در 16 مهر ماه 1397، ایران ارزان‌ترین نرخ بنزین با ارزش 0.07 دلار را داشته و گران‌ترین بنزین برای سرزمین‌های اشغالی فلسطین به ارزش 1.87 دلار است. در کشورهای همسایه نیز ترکیه بالاترین نرخ بنزین برای هر لیتر به ارزش 1.17 دلار و در حوزه CIS یا جمهوری‌های استقلال یافته شوروی سابق، روسیه با 0.68 دلار است.
از دیگر سیاست‌های احتمالی دولت برای احیای کارت سوخت، می‌توان واقعی کردن نرخ بنزین را پیش‌بینی کرد، نباید دور از ذهن باشد در آینده‌ نه چندان دور بنزین باز هم در ایران دو نرخی شود. تحلیل‌ها بر این استوار است که با توجه به التهاب‌های اقتصادی مجلس شورای اسلامی با طرح دو نرخی شدن بنزین و افزایش قیمت آن مخالفت کند و دولت نیز تا انتخابات مجلس آینده برنامه‌ای برای اجرای آن نداشته باشد.

 اینفوگرافی زیر که به وسیله تیم گرافیک اتومبیل فارسی آماده شده، قیمت بنزین را در کشورهای خاورمیانه و مشترک المنافع در تاریخ 16 مهر ماه نشان می‌دهد.

 

AutomobileFa Gasoline Price Comparison

 


شبکه‌های اجتماعی

جدیدترین خودروهای بازار ایران

اتومبیل کلاسیک

ویدیوها

تست اتومبیل و مقایسه