عملکرد رنج روور الکتریکی تحت شرایط دمایی سخت مورد بررسی قرار گرفت
سه شنبه, 13 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
رونمایی از پروتوتایپ رنج روور الکتریکی
کاتالوگ فولکس واگن T-Roc توسط ماموت خودرو منتشر شد
یکشنبه, 11 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
برای اولین بار در سامانه وارداتی‌ها
سهم ۶۰ درصدی مدرن از بازار افترمارکت سیستم روشنایی خودرو
یکشنبه, 11 آذر 1403
مرصاد آقابابارنگرز
علی چنگی مدیرعامل گروه پژوهش صنعت مدرن در گفتگو اختصاصی با اتومبیل فارسی
دیگنیتی پرایم بعد از ۱۴۰ هزار کیلومتر چقدر کیفیت اولیه خود را حفظ می‌کند؟
شنبه, 10 آذر 1403
ارشیا عباسی
خودروی چینی، با کیفیت یا بی کیفیت؟
نسخه واقعی ب ام و M3 GTR از بازی نید فور اسپید ساخته شد
شنبه, 10 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
به مناسبت 30 سالگی نید فور اسپید
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5

پیشنهاد سردبیر

یادداشت

  • Automobile - ParsKhodro ParsAria

    نقدی بر نام گذاری جدیدترین محصول خودروسازی ایران

    پارس خودرو پارس آریا یا محمدجواد محمدزاده
     پیش از این یادداشتی در باب خطاهای نام‌گذاری محصول در صنعت خودروی ایران منتشر کرده بودیم. در آن یادداشت به این موضوع اشاره کردیم که نام «پارس خودرو» برای...
    نویسنده: محمدعلی ملاعبداللهی

جدیدترین اخبار و مطالب

مشاهده بیشتر ...
آمار فروش و تولید ایران‌خودرو و سایپا به تفکیک محصولات در 5 ماهه نخست سال 1400
اتومبیل فارسی - سایپا تیبا

 آمار تولید از 300 هزار دستگاه عبور کرد



طبق آمار ارائه شده توسط خودروسازان بزرگ کشور به سازمان بورس، از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه، در مجموع ۱۶۹ هزار و ۹۵۶ دستگاه خودرو در گروه صنعتی ایران‌خودرو تولید شده است که از این تعداد برای ۱۶۲ هزار و ۱۴۴ دستگاه فاکتور فروش صادر شده و براین اساس قابلیت تجاری‌سازی داشته است.

 

به گزارش پایگاه خبری اتومبیل فارسی به نقل از ایران جیب، این در حالی است که گروه خودروسازی سایپا در مدت مذکور سال جاری ۱۳۱ هزار و ۱۷۱ دستگاه خودرو تولید کرده و برای ۱۴۱ هزار و ۹۵۷ دستگاه خودرو فاکتور فروش صادر کرده است؛ در حقیقت این خودروساز، محصولات تولیدی پیش از سال ۱۴۰۰ را که احتمالا به سبب نقصی قطعات تجاری نشده بود را تکمیل و تجاری‌سازی کرده است.

 

 

آمار فروش و تولید خودروسازان به تفکیک محصولات

طبق آمار، گروه صنعتی ایران‌خودرو در مجموع پنج ماهه امسال نشان ۱۱۶ هزار و ۵۰۲ دستگاه از محصولات خانواده پژو (به‌ جز پژو ۲۰۰۸) تولید کرده که ۱۱۶ هزار و ۲۳۱ دستگاه آن را فروخته است؛ همچنین ۱۰۳ دستگاه پژو ۲۰۰۸ تولید کرده که همه ۱۰۳ دستگاه آن را فروخته شده است.

تولید محصولات خانواده سمند در پنج ماهه ۱۴۰۰ نیز ۱۸ هزار و ۹۸۴ دستگاه بوده که از این تعداد ۱۷ هزار و ۶۰ دستگاه را تجاری کرده است.

 

علاوه‌ بر این در این مدت، ۲۰ هزار و 8 دستگاه دنا، ۱۱ هزار و ۶۱ دستگاه رانا و ۱۳۴۱ دستگاه تارا در مجموعه گروه صنعتی ایران‌خودرو تولید شده است که به ترتیب از این میزان تولیدها، ۱۸ هزار و ۷۵۲ دستگاه دنا، ۷۴۱۰ دستگاه رانا و ۴۴۷ دستگاه تارا توسط ایران‌خودرو فروخته شده است.

ایران خودرو در محصولات مونتاژی نیز در پنج ماهه امسال، عملکرد تولید ۱۹۵۷ دستگاه هایما و همانطور که اشاره شد ۱۰۳ دستگاه پژو ۲۰۰۸ تولید کرده است که به ترتیب ۲۱۳۴ دستگاه هایما و ۱۰۳ دستگاه پژو ۲۰۰۸ فروخته است.

 

از تولیدات مونتاژی پیشین این گروه صنعتی، سه دستگاه رنو ال90، یک دستگاه دانگ‌فنگ اچ30 کراس و از تولیدات داخلی گذشته آن سه دستگاه وانت آریسان از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه به فروش رسیده است.

 

 

در گروه خودروسازی سایپا نیز در طول پنج ماهه ابتدایی سال جاری همانطور که اشاره شد، ۱۳۱ هزار و ۱۷۱ دستگاه خودرو تولید شده است که علاوه براینکه تمامی تولیدات را تجاری کرده است، تولیدات پیشین را هم تکمیل و عرضه کرده است و براین اساس از ابتدای سال جاری تا پایان پنجمین ماه سال، ۱۴۱ هزار و ۹۵۷ تجاری‌سازی و فاکتور کرده است.

 

به تفکیک آمار، گروه خودروسازی سایپا در مجموع پنج ماهه ابتدای امسال در محصولات خانواده پراید با توجه به توقف انواع پرایدها تنها تولید وانت پراید داشته است. در این مدت ۹۱۴۵ دستگاه وانت پراید (سایپا ۱۵۱) تولید کرده اما در آمار فروش این محصول عدد ۹۴۵۵ دستگاه را ثبت کرده است.

همچنین در این مدت ۱۱۵ هزار و ۳۷۶ دستگاه محصولات خانواده تیبا و ۶۶۵۰ دستگاه شاهین تولید کرده و به ترتیب ۱۲۴ هزار و ۹۷۰ دستگاه از محصولات خانواده تیبا و ۷۱۱۰ دستگاه شاهین را تجاری‌سازی کرده و برایشان صورت مالی ثبت کرده است.

 

این خودروساز همچنین یک دستگاه آریو، یک دستگاه سراتو، ۵۸ دستگاه از محصولات خانواده پراید (تعهدات ایجاد شده پیش از توقف تولید) و ۳۶۲ دستگاه چانگان از تولیدات پیش از سال ۱۴۰۰ توسط گروه خودروسازی سایپا تکمیل و فروخته شده است.

 

لازم به تاکید مجدد است در مواردی که میزان فروش از میزان تولید بیشتر است، بدین معناست که از تولیدهای ماه‌های گذشته به هردلیل (همچون کسری برخی قطعات) تجاری نشده بود، تجاری و فروخته شده است.

 

 

 

 


شبکه‌های اجتماعی

جدیدترین خودروهای بازار ایران

ویدیوها

تست اتومبیل و مقایسه