هاچ‌بک شهری ام جی 3 در آزمایشات انکپ سه ستاره ایمنی کسب کرد
پنج شنبه, 01 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
تست تصادف ام جی 3
فونیکس FX برقی 5 ستاره ایمنی از یورو انکپ دریافت کرد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
عملکرد مشابه با نسخه بنزینی FX
چری جینیون با فضای داخلی بزرک و برد 2500 کیلومتری رونمایی شد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
چندمنظوره جدید چری با امکانات لوکس
نوو A05، سدان پلاگین هیبرید چانگان به ایران می‌آید
شنبه, 26 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
سدان جدید چانگان با برد برد 1300 کیلومتری
ویدیوی تست و بررسی فونیکس آریزو 6 جی‌تی
جمعه, 25 آبان 1403
ارشیا عباسی
یکی از ده سدان پرشتاب مونتاژی در تاریخ صنعت خودروسازی ایران
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5

پیشنهاد سردبیر

یادداشت

  • تکرار یک اشتباه 70 ساله این بار در بازار ایران

    خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟
      "خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟"، عنوان روایتی است که "مت هیگ" از شکست یک ایده، در کتاب “Brand Failure” خود آورده است. این عنوان در واقع برای شکست افتضاح ایده داج لافم...
    نویسنده: محمدعلی ملاعبداللهی

جدیدترین اخبار و مطالب

مشاهده بیشتر ...
اولین تجربه رانندگی با ریگان کوپا
Automobile Farsi - Rigan Coupa T210 - Iran - 2018

اولین فرزند ریگان

ریگان خودرو که در سال‌های اخیر سرگرم مذاکره و تامین پیشرانه و جعبه دنده‌های میتسوبیشی برای محصولات چینی گروه کرمان بود، در نمایشگاه خودروی تهران سال 1396 اولین محصول خود را به نمایش گذاشت. همان طور که قبل از برگزاری این نمایشگاه پیش بینی می‌شد، اولین محصول ریگان خودرو، کوپا توربو بود. خودرویی که با کد T210  شناخته می‌شود و تولید شرکت جیانگنان از زیر مجموعه‌های برند زوتی چین است. این محصول که در کلاس کراس‌اوورهای شهری قرار می‌گیرد، رقیب جدیدی برای کراس‌اوورهای چینی بازار است که در این سال‌ها حسابی قد علم کرده و جای خود را در بازار باز کرده‌اند و بدون شک رقیبی جدی و سر سخت برای آن‌ها خواهد بود.

 

طراحی ظاهری
در برخورد اول، کوپا بسیار خوش خط و خال ‌تر از سایر رقبای خود به چشم می‌آید. شاید اگر از قبل برند و شرکت سازنده را نشناسید، به راحتی تصور یک خودروی اروپایی و به ویژه آلمانی در ذهن شما نقش ببندد. البته این حدس اولیه چندان بی راه هم نیست چرا که شرکت مادر تولید کننده کوپا (زوتی) سابقه همکاری با فولکس واگن و استفاده از پلت فرم مشترک این شرکت را دارد. بنابراین شباهت ظاهری کوپا به خصوص در خطوط و حجم پردازی‌ها به نسل قبل آئودی Q5 و پورشه کاین جای تعجب ندارد.
طراحی جذاب و در عین حال ساده و گیرای چراغ‌های جلو و خطوط جلوپنجره که امتداد آن‌ها به داخل چراغ‌های جلو نیز کشیده شده، در نمای جلو کوپا را خودرویی با وقار و دلنشین ساخته است. شاید نمای جلوی خودرو یکی از بخش‌هایی باشد که شباهت بسیاری به محصولات فولکس واگن دارد. در نمای کناری نیز پرهیز از حجم‌پردازی‌های اغراق آمیز و استفاده از خط بدنه‌ای قوی و در عین حال ساده در قسمت پایین درها، باعث حفظ همان ظرافت نمای جلو در کوپا شده است.
در نمای عقب نیز ترکیب چراغ‌ها، سپر، خروجی‌های نمادین اگزوز روی سپر و حتی برجستگی در صندوق و فونت نوشته کوپا روی آن نیز همگی سعی در نمایش چهره‌ای ساده و زیبا از کوپا دارند که می‌تواند کراس‌اورهای پورشه را برای شما تداعی کند. بنابراین کوپا را نمی‌ توان در هیچ کدام از نماها خودرویی نامتناسب یا محافظه‌کار دانست و تا اینجای کار، کوپا در زمینه طراحی نمره قبولی می‌گیرد.

 

داخل کابین
با ورود به فضای داخل کابین کوپا، در مرحله اول کیفیت ساخت خوب و قابل قبول اجزای داخل کابین جلب توجه می‌کند. البته در بسیاری از بخش‌ها مانند پلاستیک براق مشکی رنگ (مشکی پیانو) که در اطراف نمایشگر لمسی داخل کابین قرار گرفته است و یا در کلیدهای کنترل کننده سیستم صوتی روی فرمان جای بازنگری و افزایش کیفیت وجود دارد. در برخورد اول، پنل تنظیم سیستم صوتی، تهویه مطبوع و دیگر ادوات و کلیدهای کنترل کننده در موقعیت خوبی قرار گرفته‌اند و به نظر می‌رسد راننده برای دسترسی به آن‌ها با مشکل بزرگی روبه‌رو نباشد. با نگاهی سطحی به پنل‌های داخل کابین می‌توان به فهرست تجهیزات رفاهی و ایمنی بالای کوپا پی برد.
ردیف عقب کوپا نیز برای سرنشینی با قد 180 سانتی‌متر فضای کافی دارد و برای سفرهای طولانی مدت به هیچ وجه آزار دهنده نیست. علاوه بر این، تعبیه خروجی برق 12 ولت و دریچه سیستم تهویه مطبوع نیز امکانات مورد نیاز سرنشینان عقب را کامل کرده است.

 

مشخصات فنی

کوپا به یک پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ مجهز شده است. این پیشرانه 4 سیلندر که محصول میتسوبیشی است و بهینه‌سازی‌های فراوانی روی آن انجام شده است توانایی تولید 156 اسب‌بخار قدرت در دور 5100 تا 5700 دور در دقیقه و همچنین بیشینه 210 نیوتن‌متر گشتاور در محدوده 2100 تا 3600 دور در دقیقه را دارد. با این پیشرانه که دارای استاندارد آلایندگی یورو 5 است، کوپا تنها به 8.6 لیتر سوخت در هر صد کیلومتر پیمایش ترکیبی نیاز دارد. توان و گشتاور پیشرانه از طریق جعبه دنه 6 سرعته اتوماتیک به محور جلو منتقل می‌شود.


پشت فرمان
پیشرانه کوپا در دورهای پایین بی صدا و نرم کار می‌کند البته در روز آزمایش نیاز به برنامه ریزی مجدد و تنظیم آن بر اساس شرایط آب و هوایی و بنزین مصرفی در کشور احساس می‌شد. برای به چالش کشیدن قابلیت‌های فنی کوپا همراه تیم آزمایش راهی یکی از مناطق تفریحی و روستاهای کوهستانی اطراف تهران شدیم تا در مسیری پر پیچ و خم و دارای شیب‌های تند کوپا را به چالش بکشیم. در زمان حرکت در بزرگراه‌های غربی تهران برای رسیدن به محل مورد نظر فرصت مناسب بود برای محک زدن کوپا در مسیرهای کفی و بین شهری. اولین نکته‌ای که در این زمان توجه تیم آزمایش را به خود جلب کرد، سواری بسیار نرم و آرام کوپا بود به طوری که راحتی و آرامش دل‌نشینی را برای سرنشینان ایجاد کرده بود. همچنین پیشرانه توربوشارژ 1.5 لیتری کوپا نیز در سبقت گرفتن‌ها و شتاب‌گیری‌های اولیه و ثانویه بسیار خوب و فراتر از انتظار عمل می‌کرد که البته هماهنگی نسبتا خوب جعبه‌دنده با پیشرانه نیز در ایجاد این حس بی‌تاثیر نبود. ورود به موقع و زودهنگام توربوشارژ به مدار سبب کشش خوب کوپا حتی در دورهای پایین بود و این نکته‌ای است که در بسیاری از خودروهای توربوشارژ به پاشنه آشیل و نقطه ضعفی برای آن‌ها تبدیل شده است.
یکی از ویژگی‌های جذاب کابین کوپا، نورپردازی مخفی این خودرو است که افزون بر رودری‌ها و داشبورد در اطراف سقف پانورامیک نیز کشیده شده است. این نورپردازی قابلیت تغییر رنگ و رقص نور را بر اساس نوع موسیقی در حال پخش دارد که در زمان رانندگی در شب، بسیار جذاب خواهد بود.
فرمان‌پذیری کوپا در سرعت‌های بالا و مانورها اگرچه نقطه ضعف بزرگی از خود نشان نمی‌ داد و فرمان برقی کوپا عملکرد بسیار نرمی داشت، اما در برخی مانورهای سریع، کوپا کمی میل به سرکشی و از دست رفتن کنترل داشت. سیستم ترمزها نیز، در برخورد اول عملکرد ضعیفی داشتند، اما نکته پنهان در عملکرد سامانه ترمز کوپا این است که، راننده به مرور زمان برای آشنایی با عملکرد پدال ترمز و میزان حساسیت آن نیاز دارد.
با ورود به مسیر کوهستانی و عبور از پیچ‌های تند و پر شیب، کوپا نمره قبولی را از تمامی اعضای تیم آزمایش فنی دریافت کرد، زیرا توربوشارژ پیشرانه کوپا در زمانی که خودرو قصد عبور از پیچ‌های پر شیب و تند را داشت و خودرو سرعتی در حدود 10 تا 20 کیلومتر در ساعت داشت به موقع وارد مدار می‌شد و کوپا بدون هیچ کمبود قدرتی به راحتی شیب‌های تند را پشت سر می‌گذاشت. مساله‌ای که شاید در هیچ کدام از رقبای توربوشارژ هموطن‌اش به این وضوح مشاهده نشود. تجربه رانندگی چند ساعته در مسیرهای ترکیبی بزرگراهی و کوهستانی به خوبی قابلیت‌های فنی کوپا را به چالش کشیده و نقاط ضعف و قدرت آن را برای تیم آزمایش مشخص کرد.
تجهیزات رفاهی و ایمنی
از جمله تجهیزات رفاهی و ایمنی کوپا می‌توان به مواردی مانند سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، ترمز پارک برقی، چراغ‌های روشنایی در روز، سقف پانورامیک، سنسور باران، گرمکن آینه‌های کناری، کامپیوتر سفری، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، فرمان برقی، دکمه‌های کنترلی روی فرمان، دوربین 360 درجه، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با فیلتر تصفیه هوا، گرمکن صندلی جلو، سیستم صوتی با نمایشگر لمسی 8 اینچی با درگاه USB و... اشاره کرد.


در پایان...
در پایان باید کوپا را خودرویی با طراحی جذاب و زیبا با رگه‌هایی از محصولات گروه فولکس‌واگن،دارای پیشرانه و جعبه‌دنده‌ای قوی و هماهنگ و تند و تیز و کیفیت ساخت نسبتا خوب دانست که فهرست کاملی از تجهیزات رفاهی و ایمنی را در اختیار راننده و سرنشین می‌گذارد. باید منتظر ماند و دید قیمت و زمان عرضه دقیق کوپا چقدر می‌تواند ضامن موفقیت آن در بازار باشد، زیرا از دید اعضای تیم تست، کوپا شایستگی شکست دادن بسیاری از رقبای خود را دارد.


شبکه‌های اجتماعی

جدیدترین خودروهای بازار ایران

اتومبیل کلاسیک

ویدیوها

تست اتومبیل و مقایسه