بر اساس اعلام وزیر نفت
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت، در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت عنوان کرد: «تاکنون بحث های زیادی در مورد افزایش قیمت سوخت و سهمیه بندی بنزین مابین دولت و مجلس صورت گرفته، اما تاکنون این صحبت ها به تصمیمی منجر نشده است. در طرح سهمیه بندی بنزین که توسط وزارت نفت پیشنهاد داده شده بود، قرار شد به هر ایرانی، صرف نظر از این که خودرو یا موتورسیکلت دارد، روزانه یک لیتر بنزین به صورت سهمیه بندی شده اختصاص یابد. در این طرح پیشنهادی، ساز و کاری بسیار پیچیده برای افرادی که نیاز به دریافت سهمیه سوخت خود ندارند در نظر گرفته شده بود تا این افراد بتوانند سهمیه سوخت خود را به فروش برسانند. همین ساز و کار پیچیده که اجرای آن دشوار بوده و مسائل حقوقی مختلفی را در پی دارد، موجب شده تا مجلس طرح سهمیه بندی بنزین را رد کند.»
زنگنه در بخش دیگری از سخنانش، ضمن اشاره به قاچاق سوخت، عنوان کرد: «کمیسیون انرژی مجلس با جمع آوری اطلاعات از دستگاه های اجرایی، به دنبال ایجاد یک برنامه اجرایی و مفید برای جلوگیری از قاچاق بنزین و کاهش مصرف این کالا در سطح کشور است. دو مساله مهم در مورد بنزین که هم اکنون مطرح می باشند، قاچاق سوخت و مصرف سوخت در کشور است. کیفیت خودروهای تولید داخل در افزایش مصرف سوخت تاثیر مهمی دارند. بر اساس گزارشی که از سوی نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس ارایه شد، متوسط مصرف بنزین در سایر کشورهای جهان هفت لیتر در هر صد کیلومتر در حالت ترکیبی است، حال آن که این رقم در کشور ما به یازده لیتر می رسد و همین موضوع باعث افزایش مصرف سوخت شده است. علاوه بر آن، نیاز است تا اقداماتی در زمینه قاچاق گازوئیل صورت گیرد، چرا که قاچاق این سوخت بسیار بیشتر از بنزین است.»
دولت به شدت پیگیر بحث سهمیه بندی بنزین است و تاکنون ده پیشنهاد در این حوزه را به کمیسیون انرژی مجلس ارایه کرده که هیچ کدام از این پیشنهادها رای نیاورده اند. بنابراین در گزارش کمیسیون تلفیق، پیشنهادی مبنی بر سهمیه بندی بنزین یا افزایش قیمت سوخت وجود ندارد. در هیات دولت نیز بحث هایی در این زمینه مطرح شده، اما به بیان زنگنه، هیچ کدام از این بحث ها به نتیجه و تصمیم روشنی منجر نشدهاند.
گزارش