گروه کارآفرینان مایوان مالک شرکتهای سبلان خودرو مایوان، مایوان موتور، مایوان دیزل و ایستا موتور ارس است. شرکت ایستا موتور نیز به عنوان کارخانه تولیدی خودروهای سواری این گروه شناخته شده و قرار است شاسیبلند دو دیفرانسیل خود را که لئو MX8 نام دارد در آینده نزدیک به بازار عرضه کند. لئو برندی است که از سوی ایستا موتور برای این محصول انتخاب شده است.
نکته جالب در مورد لئو MX8 این است که این ترکیب برای نخستین بار در بازار ایران عرضه میشود. در واقع ایستا موتور خودرویی را در ایران رونمایی کرده تا کنون در جای دیگری عرضه نشده است. این خودرو ترکیبی از بدنه نیسان تِررا (Terra) است که توسط دانگ فنگ تولید و در بازار چین و فیلیپن عرضه میشود. با این حال مجموعه سپر، چراغهای جلو و جلوپنجره دستخوش تغییراتی شدهاند و در واقع مجموعه سپر، چراغهای جلو و جلوپنجره، مشابه همان چیزی است که در دانگ فنگ پالازو به کار گرفته شده است. البته ناگفته نماند که دانگفنگ به تازگی از شاسیبلند نیوپالادین رونمایی کرده و با نگاهی کلی به این محصول میتوان لئو MX8 را بسیار نزدیک به آن در بخش طراحی دانست.
لازم به ذکر است که پلتفرم لئو MX8 مربوط به نیسان ناوارا است که در مرسدس بنز X کلاس و رنو آلاسکان نیز استفاده شده است. لئو MX8 دارای طول، عرض، ارتفاع و فاصله بین دو محور به ترتیب 4882، 1850،1835 و 2850 میلیمتری است و جرم خالص و بیشینه جرم ناخالص آن نیز به ترتیب 1950 و 2505 کیلوگرم اعلام شده است.
کابین لئو MX8 برخلاف نمای بیرونی آن که از نیسان تررا گرفته شده، دقیقا همان چیزی است که در دانگ فنگ پالازو استفاده شده است. در حقیقت میتوان لئو MX8 را ترکیبی از این دو خودرو دانست. استفاده از چرم با کیفیت به همراه دوختهای دقیق و همچنین ترکیب چند رنگ تریم داخلی و استفاده از رنگ مسی در بسیاری از کلیدهای داخل کابین فضای قابل توجه و جذابی را برای این محصول ایجاد کرده است.
مشخصات و ویژگیهای فنی
قوای محرکه نخستین شاسی بلند لئو نیز همان چیزی است که در دانگ فنگ پالازو استفاده شده و با پیشرانه 2.5 لیتری نیسان تررا متفاوت است. در بخش قوای محرکه، لئو MX8 به یک پیشرانه 4 سیلندر 1997 سیسی توربوشارژ با سامانه پاشش مستقیم سوخت (GDI) مجهز شده است. این پیشرانه که از سری 4K31 میتسوبیشی است توانایی تولید 228 اسب بخار قدرت در دور 5600 و بیشینه گشتاور 360 نیوتنمتر را در محدوده 1300 تا 4000 دور در دقیقه دارا است. قدرت تولیدی این پیشرانه توسط یک جعبهدنده 8 سرعته اتوماتیک ساخت ZF آلمان به هر دو محور خودرو منتقل خواهد شد.
ناگفته نماند که جعبهدنده لئو MX8 قابلیت تعویض دستی دندهها (تیپ ترونیک) را دارا بوده و امکان انتخاب یکی از حالتهای رانندگی اقتصادی، نرمال، اسپرت، رانندگی در برف، رانندگی در شن، رانندگی در گل و لای و حالت یکپارچه هوشمند را برای راننده فراهم کرده است.
لئو MX8 دارای سیستم تعلیق مستقل دوبل جناغی با میله تعادل در محور جلو و سیستم تعلیق چند اتصالی (دارای 5 اتصال) در محور عقب و همچنین ترمزهای دیسکی در هر دو محور است. علاوه بر این، یکی از ویژگیهای جذابی که در لئو MX8 به کار رفته است، فناوری به نام Tank U-Turn است که در زمان فعال بودن این سامانه، خودرو میتواند در سرعتهای پایین در شعاع بسیار کمتری دور بزند. همانطور که از نام این سامانه پیدا است این سیستم شبیه به زنجیرهای بزرگ به کار رفته در تانک (به جای چرخ - چرخ زنجیری یا اصطلاحا چرخ ممتد) عمل میکند. با تغییر در سرعت دوران چرخهای یک سمت نسبت به سمت دیگر، خودرو در شعاع کمتر و با پایداری بهتری اقدام به دور زدن خواهد کرد.
تجهیزات و امکانات رفاهی و ایمنی
لئو MX در بخش تجهیزات رفاهی و ایمنی به طور کلی به امکاناتی نظیر فرمان کمکی برقی با تنظیم هوشمند بر اساس سرعت، دکمههای کنترلی روی فرمان، رینگهای آلیاژی 18 اینچی با طرح دیاموند کات، سامانه چندرسانهای و سرگرمی مجهز به نمایشگر 10 اینچی لمسی و 4 بلندگو به همراه قابلیت اتصال به تلفن همراه اندروید اتو و اپل کار پلی و 3 درگاه شارژ 12 ولتی، تنظیم برقی صندلی راننده در 6 جهت، تنظیم برقی صندلی سرنشین جلو در 4 جهت، گرمکن صندلیها، زیر آرنجی برای صندلیهای ردیف دوم، استارت دکمهای، سامانه ورود بدئون کلید (کیلس)، سانروف برقی، اتولایت (سنسور نور)، سنسور باران، کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین جلو، کیسه هوای ایمنی پردهای، کیسه هوای ایمنی جانبی، کیسه هوای ایمنی زانوی راننده، سامانه هشدار دهنده حرکت بین خطوط (LDWS)، رادار نقاط کور، سیستم کنترل پایداری، سامانه کنترل کشش، سیستم ضد لغزش دیفرانسیل، سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی، سامانه جلوگیری از واژگونی خودرو، سامانه کنترل حرکت در سرازیری، سنسور دنده عقب، دوربین دید عقب، دوربین 360 درجه، نمایشگر فشار باد تایرها (TPMS) و... اشاره کرد.
البته لازم به ذکر است که لئو MX8 قرار است در دو تیپ آفرود و آنرود به بازار عرضه شود که تیپ آنرود نسخه فول آپشن این محصول خواهد بود و تجهیزاتی همچون رادار حرکت بین خطوط، رادار نقاط کور، چراغهای LED جلو، تنظیم برقی 8 جهته صندلی راننده و دوربین 360 درجه تنها در این نسخه در دسترس خواهد بود.
قیمت و زمان عرضه
شرکت ایستا موتور هنوز به طور دقیق زمان و نحوه عرضه این محصول و همچنین قیمت آن را اعلام نکرده است. اما به نظر میرسد این محصول با برچسب قیمتی فراتر از 3 میلیارد تومان به بازار عرضه شود. به نظر میرسد ایستا موتور در حال حاضر مشغول فرآیندهای دریافت استاندارد، همولوگیشن و دریافت پلاک ملی است. در آخرین خبر منتشر شده، این محصول موفق به دریافت پلاک گذر موقت شده بود.
گزارش