استفاده از طراحان ایتالیایی در طراحی K7
شرکت جک موتورز چین پس از تغییراتی که در زبان طراحی و شیوه نامگذاری محصولات خود اعمال کرد، کراساوور S7 را به عنوان اولین محصول از سگمنت کراساوورهای خود مورد بازنگری قرار داد و فیسلیفت این محصول را با طراحی کاملا متفاوت و نام X7 معرفی کرد. شرکت کرمان موتور نیز که شریک تجاری محصولات سواری جک موتورز چین در ایران است پیش از این قرار بود کراساوور S7 را به بازار عرضه کند اما با توقف تولید S7، کرمان موتور X7 را جایگزین S7 کرد و قرار شد این محصول را با نشان اختصاصی خود یعنی KMC و با نام K7 روی خط تولید ببرد.
بنابراین باید جک X7 را نخستین کراساوور از سومین نسل سواریهای جک موتور چین دانست که از زبان طراحی جدید این شرکت پیروی میکند.
KMC K7 از نظر اندازه در رده کراساووری مانند هیوندای سانتافه قرار میگیرد , جدیترین رقیب آن در بازار ایران را باید امویام تیگو 8 دانست. طول، عرض، ارتفاع و فاصله بین دو محور به ترتیب 4776، 1900، 1760 و 2750 میلیمتر باعث ایجاد فضای بزرگی برای سرنشینان در داخل کابین شده است. نکته قابل توجه دیگر در مورد KMC K7 فاصله 204 میلیمتری آن از سطح زمین است.
طراحی بیرونی و فضای داخل کابین
تا پیش از ورود KMC K7 به بازار ایران، محصولات جک با وجود عملکرد فنی قابل قبول و فروش خوب، از طراحی مدرن و بهروز بیبهره بودند. معرفی کراساوور KMC K7 باعث شد مشتریان ایرانی با طراحی کاملا متفاوت در محصولات جک روبهرو شوند. طراحی که با سایر محصولات این خودروساز چینی متفاوت بوده و منطبق بر خط مشی جدید این خودروساز در طراحی محصولات خود است.
در نگاه اول، شاید کمی زمان نیاز باش تا مشتریان کرمان موتور به این طراحی مدرن و اغواگر عادت کنند زیرا تغییرات در این محصول بسیار گسترده است. اما نکته قابل توجه این است که KMC K7 در مرکز طراحی جک موتورز در کشور ایتالیا طراحی شده است و از طراحان مشهوری که پیش از این در شرکتهای آلفارومئو، مازراتی و لانچیا فعالیت داشتهاند در طراحی این محصول استفاده شده است.
استفاده از ورودی هوای بسیار بزرگ همراه با خطوط عمودی، چراغهای خشن و مدرن، برشها و حجمپردازیهای صریح و تیز در سپر جلو و استفاده از چراغهای عقب یکپارچه که در امتداد عرض خودرو کشیده شده و در حال حاضر به ترندی در بحث طراحی چراغهای عقب تبدیل شده است است را باید از مهمترین ویژگیهای طراحی KMC K7 دانست.
KMC K7 از نظر اندازه در رده کراساووری مانند هیوندای سانتافه قرار میگیرد , جدیترین رقیب آن در بازار ایران را باید امویام تیگو 8 دانست. طول، عرض، ارتفاع و فاصله بین دو محور به ترتیب 4776، 1900، 1760 و 2750 میلیمتر باعث ایجاد فضای بزرگی برای سرنشینان در داخل کابین شده است.
در فضای داخلی کابین نیز کاملا با طراحی مدرن و بهروزی روبهرو هستیم. استفاده از مواد با کیفیت در کابین خودرو، صندلیهای بزرگ با طراحی جذاب و راحتی قابل قبول، استفاده از نمایشگر بزرگ در کابین که به صورت کامل از داشبورد جدا شده است، حذف نشانگرهای سنتی و استفاده از نمایشگر، طراحی منحصر به فرد و بسیار جذاب اهرم تعویض دنده و کنسول میانی که از قسمت پایینی پنل تنظیمات سیستم تهویه مطبوع آغاز شده و به سمت عقب کشیده شده است همگی نشان دهنده طراحی مدرن این محصول است که با دیگر محصولات این خودروساز که پیش از این شاهد آن بودیم کاملا متفاوت است.
مشخصات فنی KMC K7
KMC K7 در بخش قوای محرکه به یک پیشرانه 4 سیلندر 1.5 لیتری توربوشارژ مجهز شده است. این پیشرانه که با کد HFC4GC1.6E شناسایی میشود توانایی تولید 174 اسببخار قدرت و بیشینه گشتاور 251 نیوتنمتر را دارا است. توان تولیدی این پیشرانه توسط یک جعبه دنده 6 سرعت دو کلاچه (DCT) به محور جلو منتقل میشود.
نکته قابل توجه در مورد این پیشرانه، مجهز بودن آن به سامانه پاشش مستقیم سوخت یا همان سامانه TGDI است. استفاده از این سامانه موجب کاهش مصرف سوخت، کاهش آلایندگی و افزایش بازدهی پیشرانه جدید به کار رفته در KMC K7 شده است.
جالب است بدانید که در آغاز عرضه پیشرانههای انژکتوری، سامانه پاشش سوخت موسوم به MPI نیز معرفی شد که معایب سیستم سوخترسانی کاربراتوری را مرتفع ساخت و بازدهی بالاتر، سوخترسانی یکنواختتر و کاهش مصرف سوخت را به همراه داشت. در سیستم سوخترسانی MPI به ازای هر سیلندر موتور یک سوزن انژکتور تعبیه شده است و در زمان مکش هوا، پاشش سوخت نیز در منیفولد ورودی هوا انجام شده و در نتیجه مخلوطی از هوا و سوخت وارد محفظه احتراق میشود.
اما اخیر با معرفی سامانه پاشش مستقیم سوخت که به اختصار GDI نامیده میشود تحول بزرگی در راندمان و مصرف سوخت پیشرانههای بنزینی ایجاد شده است. GDI نوعی از سامانه تزریق سوخت است که بیشتر در پیشرانههای مدرن دو زمانه و چهار زمانه بنزینی استفاده میشود. در این سیستم بنزین تحت فشار بالا قرار داده شده و از طریق ریل سوخت و سوزنها به صورت مستقیم با فشار بالا به داخل محفظه احتراق هر سیلندر تزریق میشود. بنابراین در این سیستم در بالای هر سیلندر یک انژکتور قرار گرفته که تزریق سوخت را به صورت مستقیم انجام میدهد. کاهش مصرف سوخت و آلایندگی و افزایش راندمان از ویژگیهای این سامانه است.
عملکرد فنی KMC K7
در پیشرانههای GDi میتوان اثر خنککنندگی پاشش سوخت، سطح آلایندهها و زمانبندی پاشش را کنترل کرد بنابراین مدیریت این پیشرانهها به مراتب پیشرفتهتر است. پیشرانه TGDI نیز در واقع همان پیشرانههای بنزین سوز با قابلیت پاشش مستقیم سوخت به داخل هر سیلندر است که به سیستم پرخوران توربوشارژ نیز مجهز شده است. ترکیبی از ورود هوای پرفشار و دارای چگالی بالایی از اکسیژن و همچنین پاشش سوخت پر فشار (و اصطلاحا پودر شده) به داخل محفظه سیلندر میتواند بالاترین راندمان و در عین حال مصرف سوخت بهینه را برای یک موتور احتراق داخلی بنزین سوز به ارمغان آورد. بنابراین با این دید، انتظار شتابگیری و عملکرد فنی بسیار خوبی را از KMC K7 میرود.
KMC K7 در بخش قوای محرکه به یک پیشرانه 4 سیلندر 1.5 لیتری توربوشارژ مجهز شده است. این پیشرانه که با کد HFC4GC1.6E شناسایی میشود توانایی تولید 174 اسببخار قدرت و بیشینه گشتاور 251 نیوتنمتر را دارا است. توان تولیدی این پیشرانه توسط یک جعبه دنده 6 سرعت دو کلاچه (DCT) به محور جلو منتقل میشود.
در تستهای میدانی نیز هماهنگی خوب جعبهدنده 6 سرعته دو کلاچه و بازدهی خوب پیشرانه سبب شده است که شتابگیری و عملکرد فنی خوبی را از KMC K7 شاهد باشیم. البته باید به این مساله توجه کرد که جرم 1715 کیلوگرمی KMC K7 به خودی خود این کراساوور را در دسته سنگین وزنها قرار داده است.
قابلیت دستیابی به بیشینه سرعت 160 کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت 10.1، 8.6 و 7 لیتر به ترتیب برای سیکلهای شهری، ترکیبی و جادهای و ترمزهای دیسکی خنک شونده در هر 4 چرخ از دیگر ویژگیهای KMC K7 است.
استفاده از سیستم تعلیق مکفرسون برای محور جلو و چند اتصالی مستقل برای محور عقب از ویژگیهای مثبت این کراساوور است که سواری بسیار خوبی را برای آن به ارمغان آورده است. به واسطه جوینت ونچری که جک با فولکسواگن دارد، شاسی KMC K7 توسط کارشناسان فولکس واگن تقویت شده و سیستم تعلیق آن نیز کاملا با معیارهای فولکسواگن تطابق دارد.
تجهیزات رفاهی و ایمنی KMC K7
از جمله تجهیزات رفاهی و ایمنی به کار رفته در KMC K7 میتوان به مواردی نظیر سیستم ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی، سامانه الکترونیکی پایداری (ESP)، سامانه کنترل کشش (TCS)، سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی، سیستم کنترل سرعت در سرپایینی، ترمز پارک برقی، ترمز پارک خودکار، 4 کیسه هوای ایمنی، سنسور نور (اتولایت)، سنسور باران، درب برقی صندوق عقب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با تنظیم دوگانه، دوربین 360 درجه، سانروف پانورامیک، پوشش چرمی صندلیها، تنظیم برقی صندلی راننده با حافظه، دکمههای کنترلی روی فرمان، کروز کنترل، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سامانه چند رسانهای به همراه نمایشگر تبلتی 12.3 اینچی و هوشمند J-link، چراغهای LED روشنایی در روز، استفاده از تکنولوژی «ایگل آی» که چراغهای نور پایین و نوربالا با یکدیگر ادغام شده و از یک منبع نور استفاده میکنند و... اشاره کرد.
KMC K7 در بازار ایران
شرکت کرمان موتور این محصول جدید خود را در سال 1399 برای نمایندگان خود با قیمت 900 میلیون تومان و تخفیف 50 میلیون تومانی عرضه کرد. پس از این عرضه، قیمت رسمی KMC K7 برای بهمن ماه 1399 معادل 950 میلیون تومان اعلام شد. این خودروساز خصوصی هنوز طرح فروش جدیدی را برای این محصول در سال 1400 اعلام نکرده است اما به احتمال قوی این محصول در سال جاری با افزایش قیمت رسمی مواجه خواهد شد.
بنابراین باید منتظر ماند و دید با عرضه امویام تیگو8 از سوی مدیران خودرو به عنوان رقیبی مستقیم و جدی برای KMC K7، استقبال از این محصول به چه شکل خواهد بود. بدون شک شاهد رقابت جذاب و داغی میان این دو کراساوور چینی در بازار خواهیم بود زیرا هر دو محصول دارای طراحی مدرن و بهروز و همچنین سطح بالایی از تجهیزات ایمنی و رفاهی و البته قوای فنی پر بازده هستند.
مشخصات فنی KMC K7
جرم و اندازهها
طول: 4776 میلیمتر
عرض: 1900 میلیمتر
ارتفاع: 1760 میلیمتر
فاصله بین دو محور: 2750 میلیمتر
جرم خالص خودرو: 1715 کیلوگرم
حجم مخزن سوخت: 64 لیتر
اندازه رینگ: 235/60R18
مشخصات فنی
نوع پیشرانه: 4 سیلندر | 16 سوپاپ | 1.5 لیتر | توربوشارژ
قدرت خروجی: 174 اسب بخار در 4850 دور در دقیقه
گشتاور: 251 نیوتن متر در 1500 تا 4500 دور در دقیقه
جعبه دنده: اتوماتیک 6 سرعته دوکلاچه (DCT)
استاندارد آلایندگی: یورو 5
سیستم تعلیق جلو: مک فرسون
سیستم تعلیق عقب: چند اتصالی مستقل
امکانات رفاهی و ایمنی
4 کیسه هوای ایمنی
ترمز ضد قفل (ABS)
توزیع کننده الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)
سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی (HAC)
سامانه کنترلی حرکت در سرازیری (HDC)
سامانه کنترل پایداری خودرو (ECS)
سیستم کنترل فشار باد تایرها (TPMS)
سامانه کنترل کشش (TCS)
ترمز پارک برقی (EPB)
فرمان برقی
دوربین 360 درجه
سیستم ورود بدون کلید
استارت دکمهای
اتولایت
آینههای جانبی تاشونده برقی به همراه گرمکن
دکمههای کنترلی روی فرمان
تنظیم برقی صندلی راننده به همراه گرمکن و حافظه
سامانه تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه
چراغ روشنایی در روز
سیستم چندرسانهای با نمایشگر لمسی 12.3 اینچی
سیستم صوتی با برند اینفینیتی
سیستم چندرسانهای با فناوری هوشمند J-link
کروز کنترل
سانروف پانورامیک
سنسور باران
درب برقی صندوق عقب
چراغهای جلو با فناوری «ایگل آی»
گزارش