شرکت خودروسازی فردا موتورز در ششمین نمایشگاه خودروی تهران ۸ محصول جدید را به نمایش گذاشت. این محصولات شامل خودروهایی از برندهای ام جی، چانگان و دانگفنگ است و در دسته خودروهای بنزینی، هیبرید و برقی قرار میگیرند. در میان این محصولات نسخه به روز شده دو محصول قدیمی فردا موتورز نیز دیده میشود. فردا T5 پلاس و SX5 پلاس دو محصولی هستند که بهروزرسانیهای قابل توجهی را پشت سر گذاشتهاند. در این مطلب قصد داریم نگاهی داشته باشیم به تغییرات اعمال شده در T5 پلاس و بهبودهایی که این محصول پشت سر گذاشته است.
تغییرات ظاهری و داخل کابین T5 پلاس
در بخش طراحی و نمای بیرونی، جلو پنجره و سپر جلو به طور کامل تغییر کرده و اصطلاحا فیسلیفت شده است. همین تغییر نه چندان بزرگ، نمای جلوی T5 را به مقدار قابل توجهی دگرگون کرده است. با این تغییر، جلو پنجره T5 پلاس بسیار به FMC M4 نزدیک شده است. تغییر بعدی نیز مربوط به نصب نشان FMC روی نوار مشکی رنگی است در قسمت پایینی چراغهای عقب قرار گرفته است. این دو تغییر تنها تغییراتی است که در نمای ظاهری T5 پلاس ایجاد شده است.
در داخل کابین نیز تغییرات آنقدر گسترده نیست که با فضای متفاوتی روبهرو باشیم. نمایشگر مرکزی که همانند تبلتی عمودی قرار گرفته است و حتی کلاستر دیجیتالی نیز کاملا مشابه قبل است. اما غربیلک فرمان به طور کامل عوض شده و همان نمونه به کار رفته در M4 حال در T5 پلاس نیز استفاده شده است. همچنین اهرم تعویض دنده نیز حال از نوع الکترونیکی (شیفت بای وایر) است که این قطعه نیز از FMC M4 کریاوور (منتقل) شده است.
تغییرات فنی T5 پلاس
اما بزرگترین و مهمترین تغییری که در T5 پلاس ایجاد شده است مربوط به بخش فنی است. همانطور که میدانید، T5 به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ مجهز است که توانایی تولید ۱۵۶ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور را دارا است. در کنار این پیشرانه از یک جعبهدنده ۶ سرعته اتوماتیک استفاده شده است. اما این موتور و جعبهدنده به طور کامل در T5 پلاس تغییر کرده و جای خود را به یک پیشرانه به شدت قدرتمندتر داده است. فردا T5 پلاس دارای یک پیشرانه. ۱.۵ لیتری توربوشارژ است که توانایی تولید ۱۹۰ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتنمتر گشتاور را دارد. این پیشرانه به یک جعبهدنده ۷ سرعته دو کلاچه تر متصل شده است. نکته قابل توجه این است که این پیشرانه و جعبهدنده نیز همان نسخه به کار رفته در M4 است. استفاده از چنین پیشرانهای برای T5 پلاس به خوبی نشان دهنده یک ارتقای فنی برای این محصول است درحالی که پیش از این نیز فردا T5 مشکل محسوسی در کشش و شتابگیری نداشت.
امکانات رفاهی و ایمنی T5 پلاس
سایر امکانات ایمنی و رفاهی به کار رفته در T5 پلاس مشابه همان تجهیزاتی است که در نسخه T5 نیز تا کنون به کار رفته است. شش کیسه هوای ایمنی (10 نقطهای)، سامانه ترمز ضد قفل ABS به همراه EBD، سامانه کنترل پایداری الکتریکی (ESP) و سامانههای حفظ تعادل شامل DSC و VSC، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، سیستم کنترل کشش (TCS)، سامانه هشدار دهنده رانندگی بین خطوط (LOR)، هشدار دهنده فاصله ایمنی از جلو (FCW)، نمایشگر فشار باد تایرها (TPMS)، سقف پانوراما، پوشش چرمی صندلیها، اتولایت (سنسور نور)، چراغهای روشنایی در روز، آینههای جانبی تا شونده برقی، سیستم چند رسانهای به همراه نمایشگر 12 اینچی لمسی و درگاه USB و بلوتوث، کروز کنترل، تنظیم برقی صندلی راننده در 8 جهت، گرمکن صندلی، دکمههای کنترلی روی فرمان، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو کاناله، سنسور و دوربین دنده عقب، گرمکن آینههای کناری، درب صندوق برقی و ترمز پارک برقی از جمله امکانات رفاهی و ایمنی به کار رفته در T5 پلاس است.
ناگفته نماند که T5 پلاس در بخش سیستم تعلیق در محور جلو به سامانه نام آشنای مک فرسون و در محور عقب از سامانه تعلیق چند اتصالی مستقل بهره میبرد. حجم مخزن سوخت 55 لیتری، حجم فضای بار 515 لیتری، سامانه سوخترسانی انژکتوری با پاشش چند نقطهای و رینگهای 215/65R18 از دیگر ویژگیهای T5 پلاس است.
قیمت T5 پلاس
هنوز شرکت خودروسازی فردا موتورز قیمت رسمی این محصول را اعلام نکرده است اما بر اساس شنیدهها احتمالا T5 پلاس حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان از نسخه قبلی این کراساوور گرانتر خواهد بود.
گزارش