کراساووری در حد و اندازه سیتروئن
سیتروئن همیشه از نظم خاصی در طراحی محصولاتش بهره میبرد. این برند خوشنام فرانسوی، اختراعات و فناوریهای زیادی را در صنعت خودروسازی به نام خود زده است. یکی از جدیدترین محصولات سیتروئن، کراساوور C5 ایرکراس است که به تازگی به بازارهای جهانی راه یافته است. C5 ایرکراس از آخرین اسلوب طراحی محصولات سیتروئن برخوردار است که در این زمینه، حرفهای زیادی برای گفتن دارد. وبسایت Auto Express برای آزمایش فنی یک دستگاه C5 ایرکراس به چین سفر کرده است که در ادامه، برگردان این تست را برای شما ارائه میدهیم.
رانندگی اولیه ما با این کراساوور زیبا مشخص کرد که با یک جنتلمن اروپایی به همراه پکیجهایی سخاوتمندانه طرف هستیم! بله این خودروی راحتی است، اما باید در ادامه ببینیم که کیفیت کابین و عملکرد اتومبیل بر روی جاده، در قیاس با رقبا تا چه حد میتواند راضی کننده ظاهر شود!؟ با این حال، قضاوت نهایی را به زمانی که پشت فرمان نسخههای با مشخصات فنی ویژه اروپا نشستیم، موکول میکنیم. برای کمپانیهای معتبر بین المللی، چندان غیر عادی نیست که اقدام به عرضه ورژنهای مخصوص به بازار بومی چین کنند. اما نکته جالب پیرامون C5 ایرکراس این است که سیتروئن عرضه مدلهای بازار چین را نزدیک به یک سال زودتر از اتحادیه اروپا آغاز کرده است!
C5 ایرکراس از پلتفرم EMP2 مشترک با پژو 3008 و 5008 استفاده میکند. اگرچه که اخیرا باید اوپل گرندلند ایکس و دی اس 7 کراسبک را نیز به این خودروها اضافه کنید. اما به جرئت C5 ایرکراس نه تنها از تمام آنها متمایز است، بلکه یکی از خاصترین سیتروئنهای تاریخ هم به حساب میآید. این زبان طراحی منحصر به فرد، سال گذشته اولین بار از مدل C3 ایرکراس بنیان گذاشته شد. C5 ایرکراس از تمام کراساوورهای هم رده خود متمایز است، اما با وجود چرخهای بزرگ و جزئیات آفرودی بدنه، متاسفانه هیچ نسخه چهارچرخ محرکی در فهرست انتخابهای آن وجود ندارد. با این حال، به نظر میرسد که در بیشتر SUVهای اخیر گروه PSA، این مسئله از چندان اهمیتی برای تیم مهندسی برخوردار نبوده است!
آزمایش رانندگی اولیه ما با این اتومبیل در چین، به انتخاب پیشرانه 1.6 یا 1.8 لیتری بنزینی توربو محدود میشد. در مدلهای اروپایی قطعا پیشرانه دیزل نیز به لیست سفارشات اضافه خواهد شد. C5 ایرکراس چینی در 4 تریم قابل سفارش است که نسخه مورد آزمایش ما از نوع 1.8 لیتری Flagship بود. در حالی که C3 ایرکراس با 85 تریم بدنه عرضه میشود، C5 ایرکراس چینی تنها در 5 رنگ موجود است. خودروی سفید مورد آزمایش ما با داشتن تزئینات قرمز در ریلهای سقفی، Air Bumpها و سپر جلو، تا حد زیادی از سادگی رنگ بدنه کاسته بود. درون اتاق، بی اغراق زیباست. قطعات زغال چوبی استفاده شده در جای جای کابین همراه با چرم Claudia به کار رفته در روکش صندلیها، فضایی کلاسیک و دلنشین را ایجاد کردهاند که به جرئت از فضای داخلی رقبایی چون تیگوآن به مراتب گیراتر است. اگر از سادگی فولکسواگن فاکتور بگیریم، حتی خودروهایی چون رنو کجار و MG GS نیز در این بخش، تاب رقابت با آن را ندارند. با وجود چرم مصنوعی و پلاستیک خشک، قطعا نمیتوان C5 ایرکراس را خودرویی پریمیوم دانست. اما همین متریال فعلی از لحاظ زیبایی و کیفیت بر بسیاری از نمونههای اروپایی فعلی برتری دارد.
وجود سقف پانورامیک بازشو در فهرست آپشنها جای تشکر دارد. این سانروف بزرگ را که باز کردیم، هوای تازه و نور طبیعی به داخل اتاق راه یافت. سرنشنیان عقب باید با فضای سر اندکی که برایشان در نظر گرفته شده است، سازگاری کنند. فضای پا در ردیف دوم نیز قابل قبول است. هرچند که با عقب دادن صندلیهای جلو کمی از آسایش زانوها به خطر میافتد! بر خلاف C3، صندلیهای ردیف دوم به صورت کشویی یا هل دادنی خوابانده نمیشوند و مکانیزم بسیار راحتتری برای تا کردن آنها در نظر گرفته شده است. همچنین کفپوش صندوق عقب بالا میآید تا در صورت خواباندن صندلیها، فضای عقب به شکل مسطح در آید. گنجایش صندوق عقب در حالت عادی به 516 لیتر میرسد که در مقایسه با فضای بار 406 لیتری فورد کوگا عالی است! همچنین سنسور قرار گرفته در زیر سپر عقب به شما امکان این را میدهد که در صورت داشتن بار به هنگام بازگشت از خرید، تنها با تکان دادن پا در مجاورت سپر، موفق به باز کردن درب پنجم به طور کاملا اتوماتیک شوید!
به تست جادهای C5 ایرکراس که برویم، راحتی شگفتانگیز سواری با سیتروئن آشکار میشود. سیستم تعلیق هیدرولیکی انحصاری سیتروئن، در پیشرفتهترین نسخه خود در زیر این شاسیبلند قرار گرفته است و هندلینگ و سواری بسیار نرمی همچون یک خودرو شهری، به آن میبخشد. با این وجود، فریم صندلیها خشک و سخت است. اما همان طور که پیشبینی میکردیم، سیستم فنربندی سیتروئن در رد کردن دستاندازها و چالهها همچون همیشه رو سفید بیرون میآید. سپس به سراغ آزمون اسلالوم رفتیم که در نتیجه آن C5 ایرکراس به شدت تحت فشار قرار گرفت اما در نهایت بدون انحراف حادثهساز، تا انتهای مسیر تعیینشده را پیمود. سیستم کنترل کشش نصب شده بر روی این خودرو شامل 5 حالت مختلف میشود که برای رانندگی در انواع جادههای مرطوب، یخزده و آفرود قابل تنظیم است.
با 200 اسب بخاری که این پیشرانه در اختیارمان میگذارد، انتظار عملکرد قابل قبولی داریم، اما در نهایت فهمیدیم که نمیتوان با یک اتومبیل فرانسوی در جستجوی هیجان بود! شاید بیش از هر چیز، گیربکس 6 سرعته اتومات در این رانندگی کسلکننده مقصر باشد که از قضا در بازار چین هم، تنها جعبهدنده قابل انتخاب برای C5 ایرکراس است. البته به دور از انصاف است اگر از شتاب اولیه راضیکننده خودرو نگوییم! اما در سرعتهای بالاتر از 80 کیلومتر در ساعت، از چالاکی پیشرانه تا حد زیادی کاسته میشود. به نظر میرسد که گیربکس دستی برای نسخههای اروپا، راه حلی مناسب در این زمینه باشد.
سر و صدای موتور در مسیرهای جادهای بسیار اندک است. اما ارتعاش اندک خودرو در هنگان استارت زدن، امری طبیعی محسوب میشود. دید مناسب شیشهها به جاده و تسلط راننده بر ابعاد خودرو، آیتمی مثبت در این کراساوور است. اما ما به دشواری توانستیم دید کاملی از آینه وسط را نسبت به عقب پیدا کنیم که این به معنای ایجاد وابستگی بیشتر ما به سامانههای کمکی همچون رادار نقطه کور است. تریم Flagship از سیستمهای ایمنی متعددی چون کروز کنترل فعال و سامانه AEBS2 که خودرو را در مواقع اورژانسی به صورت خودکار متوقف می کند، برخوردار است.
طرفداران دو آتشه سیتروئن خوب به یاد دارند که این شرکت، از نوعی سرعتسنج دایرهای اسپرت در مدلهای سیتروئن BX متعلق به دهه 1980 میلادی استفاده میکرد. حال سیتروئن بار دیگر این آمپر نشانگر جذاب را در دیسپلی 12.3 اینچی C5 ایرکراس گنجانده است، هر چند که به جذابیت نمونههای قدیمی آن نمیرسد. سیستم نویگیشن این خودرو، نقشهها را به صورت کامل بر روی نمایشگر 8 اینچی مرکزی نشان میدهد اما دو انتقاد به آن وارد است. نخست اینکه مشاهده خطوط قرمز راهنما بر روی بکگراند صفحه نمایش به سختی انجام میشود و دوم آن که میکروفون سیستم رهیاب، از تشخیص دقیق مقصد از طریق صوت عاجز است.
با تمام این تعاریف، لیست امکانات رفاهی C5 ایرکراس تا حد زیادی راضیکننده است. صندلیهای الکتریکی جلو همراه با حافظه و ماساژور، سیستم Citroen Connect با دسترسیهای مختلف که اطلاعاتی راجع به وضعیت پارکینگهای عمومی، ترافیک و قیمت سوخت را میدهد، Apple CarPlay و در نهایت سیستم MirrorLink که قابلیت اتصال به گوشیهای تلفن همراه هوشمند را دارد.
منبع: Auto Express
گزارش