هاچ‌بک شهری ام جی 3 در آزمایشات انکپ سه ستاره ایمنی کسب کرد
پنج شنبه, 01 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
تست تصادف ام جی 3
فونیکس FX برقی 5 ستاره ایمنی از یورو انکپ دریافت کرد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
عملکرد مشابه با نسخه بنزینی FX
چری جینیون با فضای داخلی بزرک و برد 2500 کیلومتری رونمایی شد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
چندمنظوره جدید چری با امکانات لوکس
نوو A05، سدان پلاگین هیبرید چانگان به ایران می‌آید
شنبه, 26 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
سدان جدید چانگان با برد برد 1300 کیلومتری
ویدیوی تست و بررسی فونیکس آریزو 6 جی‌تی
جمعه, 25 آبان 1403
ارشیا عباسی
یکی از ده سدان پرشتاب مونتاژی در تاریخ صنعت خودروسازی ایران
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5

پیشنهاد سردبیر

یادداشت

  • تکرار یک اشتباه 70 ساله این بار در بازار ایران

    خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟
      "خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟"، عنوان روایتی است که "مت هیگ" از شکست یک ایده، در کتاب “Brand Failure” خود آورده است. این عنوان در واقع برای شکست افتضاح ایده داج لافم...
    نویسنده: محمدعلی ملاعبداللهی

جدیدترین اخبار و مطالب

مشاهده بیشتر ...
مدیر CATL خیال همه را راحت کرد

رابین زنگ، موسس و مدیرعامل بزرگ‌ترین تولیدکننده باتری خودروهای الکتریکی یعنی شرکت CATL معتقد است که با استفاده عمومی از باتری‌های جامد، سال‌ها فاصله داریم. این در حالی است که تویوتا اخیرا ادعا کرده بود که می‌خواهد از این باتری‌ها تا نهایتا سه سال دیگر استفاده کند.

زنگ می‌گوید که همچنان از تحقیق و توسعه باتری‌های جامد حمایت می‌کند اما هشدار می‌دهد که این باتری‌ها در وضعیت فعلی،‌ مشکلاتی را ایجاد خواهند کرد که نیازمند راه‌حل‌های عملی و منطقی است. یکی از مشکلات مطرح‌شده توسط زنگ این است که برای دریافت بهترین نتیجه، باید از فلز لیتیوم خالص در قطب مثبت باتری‌ها استفاده شود و این یون‌ها باید تحت فشار شدید متراکم شوند و این اتفاق ممکن است خطرات و ریسک‌های ایمنی به همراه داشته باشد.

مدیرعامل CATL می‌گوید که مهندسان این شرکت، مواد باتری‌های جامد را تحت فشار آزمایش کرده‌اند. او می‌گوید: «آن‌ها تست خود را انجام دادند و گفتند که بله،‌ نتیجه خیلی خوب است و انتقال یون‌ها به راحتی انجام می‌شود. اما در واقعیت چطور می‌شود این باتری‌ها را زیر این همه فشار قشار داد؟» زنگ در ادامه به این نکته اشاره کرد که وقتی یک باتری شارژ و خالی از شارژ می‌شود، لیتیوم آن منبسط می‌شود و عمر باتری را کاهش می‌دهد. او می‌گوید که چنین سلولی ممکن است به اندازه فقط ۱۰ چرخه عمر کند و چطور می‌شود از چنین محصولی، استفاده تجاری و انبوه کرد؟

رابین زنگ می‌گوید شرکتش همچنان به این باتری‌ها متعهد هستند اما این نکته را هم اضافه می‌کند که «من برای ۱۰ سال، برای گسترش این فناوری سرمایه‌گذاری کرده‌ام و تقریبا هر ماه، افرادی که روی آن کار می‌کنند و پیشرفت‌هایی که به دست میاروند را مشاهده می‌کنم. برای همین، از میزان دقیق پیشروی در اهداف اطلاع دارم اما اگر باتری جامد در تصادفات جاده‌ای بشکند، لیتیوم آن ممکن است با رطوبت موجود در هوا ترکیب شود و ماده سمی لیتیوم هیدروکسید را آزاد کند.»

اگرچه کمپانی CATL کمی محتاطانه درباره باتری‌های جامد عمل می‌کند، اما آن‌ها به توسعه باتری‌های جدید خودروهای الکتریکی ادامه می‌دهد. به عنوان مثال، مدیران شرکت اخیرا روی ماده سودیوم‌یون و باتری‌های غلیظ‌شده که حالتی نیمه‌جامد دارند، سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی صرف کردند. زنگ می‌گوید رنج این باتری‌ها به اندازه دو برابر یک باتری لیتیوم‌یونی عادی بیشتر است و ریسک‌های احتمالی سلول‌های جامد را هم ندارند.

اظهارات زنگ درباره باتری‌های جامد کمی شوکه‌کننده است چون در فوریه گذشته، شرکت CATL در بین ائتلافی از کمپانی‌های چینی قرار داشت که می‌خواستند تا سال ۲۰۳۰، زنجیره تامین محلی قابل‌توجهی برای باتری‌های جامد ایجاد کنند. حال باید دید که با نگرانی‌های جدید شرکت CATL، سرنوشت این کنسرسیوم به کجا خواهد رسید و مهم‌تر از آن، چه سرنوشتی در انتظار خود باتری‌های جامد است.


شبکه‌های اجتماعی

جدیدترین خودروهای بازار ایران

اتومبیل کلاسیک

ویدیوها

تست اتومبیل و مقایسه