اورا باله کت 2025 محصول شرکت گریت وال موتورز که به بیتل چینی معروف است در نمایشگاه خودروی شانگهای 2025 معرفی شد. این خودرو با امکانات و ویژگیهای خاصی مخصوص خانمها طراحی شده است.
برای برخی، اورا باله کت (Ora Ballet Cat) فقط یک کپی چینی از فولکس واگن بیتل است ولی برخی دیگر این خودرو را ادای احترامی به یک افسانهی خودرویی میدانند. اما فارغ از اینکه حقوقدانان، طرفداران سرسخت فولکس واگن یا علاقهمندان خودروهای خاص چه نظری دربارهاش داشته باشند، این خودرو پیش از هر چیز، تداومی جذاب برای داستانیست که قرار نبود اینچنین پایان یابد. فولکس واگن زمانی وعده داده بود که بیتل تا همیشه روی جادهها باقی میماند، اما ناگهان پایان تولید آن را اعلام کرد. حالا یک خودرو چینی با ظاهری آشنا، یعنی اورا باله کت از شرکت Great Wall Motors، همان راه را به شیوهای متفاوت و مدرن ادامه داده است.
این خودرو در حال حاضر فقط در بازار چین عرضه میشود و فعلاً برنامهای برای صادرات آن به اروپا یا بریتانیا وجود ندارد. اما با قیمتی در حدود 24 هزار دلار آمریکا، اورا باله کت توانسته حال و هوای بیتل را به خیابانهای چین بازگرداند و دو سالیست که در این کشور عرضه میشود. باید توجه داشت که طراحی این خودرو هیچگونه همکاری یا مجوزی از سوی فولکس واگن ندارد. اگرچه وکلای فولکس واگن بارها درباره این موضوع ابراز نارضایتی کردهاند، اما تاکنون اقدامی قانونی علیه این کپیبرداری انجام ندادهاند.
مشخصات فنی اورا باله کت
اورا باله کت یک خودروی کاملاً برقی است و با طولی حدود ۴.۴ متر، شباهت قابلتوجهی به بیتل کلاسیک دارد؛ البته با تفاوت مهمی یعنی داشتن چهار درب. این خودرو بر روی پلتفرم مدرن «اسکیتبورد» ساخته شده که مشابه آن را در مدلهایی مثل اورا 03 و مینی کوپر الکتریک جدید نیز میبینیم. باتری آن در دو نسخه ۵۰ و ۶۰ کیلوواتساعتی عرضه میشود که زیر کف خودرو قرار گرفتهاند و یک موتور برقی با قدرت ۱۶۹ اسب بخار چرخهای جلو را به حرکت درمیآورد. برد حرکتی رسمی این خودرو، بسته به نوع باتری، بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر اعلام شده است.
با اینحال، نقطهضعف آشکار این خودرو در بخش شارژ است؛ چرا که از شارژ سریع پشتیبانی نمیکند. در بهترین حالت، شارژ با توان ۶.۶ کیلووات انجام میشود و بنابراین باید بین ۸ تا ۱۰ ساعت در شارژ بماند تا کاملاً آماده حرکت بعدیاش شود.
مشخصات ظاهری اورا باله کت
با وجود فناوریهای نوین در ساختار این خودرو، اورا باله کت از نظر کاربردی بودن، تفاوت زیادی با بیتل کلاسیک ندارد. سرنشینان جلو راحتی نسبی دارند و فضای عقب هم برای دو سرنشین بزرگسال با قد متوسط کافی، اما فضای بار بسیار محدود است. نکته جالب اینکه برخلاف بیتل قدیمی که بهدلیل موتور عقب، دارای صندوق جلو بود، این مدل چینی چنین ویژگیای ندارد.
طراحی بیرونی خودرو کاملاً الهامگرفته از بیتل است، با همان حس نوستالژیک و رنگهای دوگانه و استفاده سخاوتمندانه از تزئینات کرومی. اما در کابین، با خودرویی کاملاً مدرن روبهرو هستیم. امکاناتی مانند دوربین سلفی، دستیار صوتی، و حتی تجهیزاتی عجیب که هیچ خودروساز غربی جرات ارائه آنها را ندارد، در این مدل گنجانده شدهاند.
امکانات و ویژگیهای اورا باله کت
در تبلیغات، این خودرو کاملاً بهعنوان محصولی ویژه خانمها معرفی میشود. شخصیتهای تبلیغاتی آن، شاهزادهخانمهایی مدرن هستند که دیگر علاقهای به خودروهای کسلکننده ندارند. برای جلب توجه این گروه هدف، امکانات خاصی در کابین در نظر گرفته شده، از جمله یک محفظه مخصوص لوازم آرایش، آینهای در کنسول میانی که با کریستالهای سواروفسکی تزئین شده و نور مخصوص دارد، و حتی سامانه تهویهای که شرایط فیزیولوژیکی زنان را در نظر گرفته است.
یکی از حالتهای جالب و بحثبرانگیز این خودرو، حالتی بهنام «Warm Man» است که طبق ادعای سازندگان، وقتی راننده احساس سرما یا تنهایی دارد، حس آغوش گرم را شبیهسازی میکند. اما عجیبتر از آن، حالت «Lady Driving Mode» است که حساسیت سیستمهای کمکی راننده را افزایش میدهد، فاصله ایمن در کروز کنترل تطبیقی را بیشتر میکند و حتی سیستم پارک خودکار را با فرمان صوتی فعال میسازد.
با اینکه بسیاری از این ویژگیها ممکن است بهنظر توهینآمیز یا کلیشهای برسند، اما از نظر فنی، اورا باله کت یک خودرو خوشران محسوب میشود. شتاب اولیهاش بهلطف موتور برقی بسیار بهتر از بیتل واقعیست، کنترل بدنه در پیچها خوب ارزیابی میشود و سیستم تعلیق آن توانایی جذب ضربات مسیر را دارد. جالب اینکه فرمان این خودرو کمی کوچکتر از نسخه مردانهاش یعنی اورا پانک کت (Ora Punk Cat) طراحی شده، تا با دستهای «ظریف و زنانه» تناسب بیشتری داشته باشد، جملهای که احتمالاً باعث جلب توجه بسیاری از منتقدان خواهد شد.
با در نظر گرفتن میزان شباهت آشکار این خودرو به بیتل، شرکت گریت وال موتورز هیچ برنامهای برای صادرات اورا باله کت به آلمان یا سایر کشورهای اروپایی ندارد و خرید آن در خارج از چین ممکن نیست. هرچند که بسیاری از فعالان حقوق زنان و علاقهمندان به طراحی منطقی از عدم ورود این خودرو به بازارهای بینالمللی خوشحال خواهند بود، نمیتوان منکر جذابیت طنزآمیز این خودرو شد؛ طنزی که البته با استفاده از کلیشههای جنسیتی به مرز نگرانکنندهای نزدیک میشود. اگر این کلیشهها نبودند، شاید اورا باله کت میتوانست یک خودروی واقعاً دلپذیر و خاص باشد.
در حال حاضر، این خودرو فقط در بازار چین باقی خواهد ماند، بازاری که ظاهراً با استقبال خوبی هم روبهرو شده است. در عوض، برند اورا در حال آمادهسازی مدل جدید اورا 07 است؛ یک سدان اسپرت که نقش برادر بزرگتر اورا 03 را ایفا میکند و ظاهر آن شباهتهایی مشهود به پورشه پانامرا دارد.
برند اورا زیرمجموعه شرکت Great Wall Motors است و بهعنوان برندی مستقل در زمینه خودروهای انرژی نو فعالیت میکند. این برند چینی در میان خودروسازان مستقل، بیشتر تمرکز خود را بر تولید خودروهای برقی گذاشته است. از جمله مدلهای این برند میتوان به Ora Good Cat، Ora Black Cat، Ora White Cat و Ora iQ اشاره کرد.
گزارش