سرپرست سازمان توسعه تجارت از ترخیص ٤٠٠٠ دستگاه از خودروهای ثبت سفارش شده وارداتی خبر داد.
مهدی ضیغمی اظهار کرد: «بخش مهمی از این خودروها از خانواده چانگان است. با توجه به دشواری ایجاد برخی هماهنگیها میان دستگاههای مختلف و نهایی شدن ابلاغیههای گمرکی، قدری فرایند ترخیص طولانی شد اما با رسیدن به یک هماهنگی مناسب، پیش بینی میکنیم که از این پس سرعت واردات خودرو به کشور افزایش پیدا کند.»
وی افزود: «در حال حاضر عرضه اولیه چانگان CS35 پلاس با موفقیت انجام شده و به زودی فرایند تحویل این خودروها توسط سایپا آغاز میشود. بدیهی است که با شماره گذاری اولین خودروهای وارداتی، سرعت ورود خودروها و تخصیص آنها به مشتریان سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی افزایش پیدا میکند.»
سرپرست سازمان توسعه و تجارت در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه محصولات بعدی برای متقاضیان سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی چیست؟، گفت: «در دوره اول سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی 32 هزار مشتری در صف تخصیص خودرو قرار گرفتهاند که در ابتدا میتوانستند برای خرید چانگان CS35 پلاس اقدام کنند. اما در حال حاضر فرایند ترخیص خودروهای زوتی DL5 شرکت پارس خودرو آغاز شده و از سویی اتفاقهای بسیار خوبی برای ترخیص خودروهای ثبت سفارش شده هیوندای افتاده است. با وجود اینکه نمیتوان روز دقیقی را برای عرضه مجدد خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام کرد، اما میتوانم به مشتریان بگویم که در گام بعدی و به زودی زوتی DL5 و هیوندای النترا نسل جدید در سامانه عرضه خواهند شد.»
وی با بیان اینکه تاکنون 17 شرکت توانستهاند فرایند ثبت سفارش خودرو را نهایی کنند، توضیح داد: «پس از عرضه زوتی DL5 و هیوندای النترا نسل جدید محصولات دیگری از نشان هایی چون کیا، هیوندای، نیسان، تویوتا، فیات، چانگان و... برای عرضه آماده میشوند.»
به گفته سرپرست سازمان توسعه تجارت، این خودروها بنا نیست ارز نیمایی دریافت کنند و نیاز آنها از طریق ارز حاصل از صادرات تامین میشود که این فرایند به سود صادرکننده و واردکننده خواهد بود. تاکنون تعدادی از این شرکتها فرایند تامین ارز خود را نهایی کردهاند و دیگر شرکتها نیز پیگیر نهایی شدن آن هستند. وزارت صمت به سهم خود تلاش کرده هماهنگیهای لازم را برای سرعت گرفتن این فرایند نهایی کند.
ضیغمی درباره پلاک گذاری خودروهای وارداتی نیز این طور گفت که پس از نهایی شدن قیمت این خودروها از سوی سازمان حمایت و شورای رقابت، خودروهای وارداتی ترخیص شده و در زمان تحویل مشکلی برای پلاک گذاری نخواهند داشت.
وی درباره دیگر خودروهایی که به بازار ایران وارد خواهند شد نیز تشریح کرد: «مدلهایی از ماشینهای کرهای مانند هیوندای نیز به بازار وارد خواهد شد و همچنین پیگیری شرکتها برای واردات خودروهای اروپایی نیز ادامه دارد.»
به گفته ضیغمی، وزارت صمت در این فرایند خود واردکننده یا مجری واردات خودرو نیست اما تلاش کرده که با هماهنگی میان دستگاههای مختلف و تسهیل در تغییر قوانین لازم، شرایط را برای سرعت گرفتن واردات خودرو فراهم کند و این امیدواری وجود دارد که پس از تحویل خودروها در گام اول، واردات خودرو در فازهای جدید نیز به مرحله اجرا برسد.
گزارش