مذاکرات کارمانیا با سوئست به نتیجه نرسید
روزهای ابتدایی سال 1400 بود که اخبار ضد و نقیضی از احتمال عرضه سوئست DX3 از سوی خودروسازی کارمانیا به گوش رسید. کراساووری که گفته میشد در صورت توافق کارمانیا با این شریک چینی جدید خود، به عنوان جایگزینی برای حوالهداران محصولات BYD در نظر گرفته خواهد شد. البته کارمانیا عرضه این محصول را در حد احتمال میدانست و مذاکرات این خودروساز با سوئست هنوز به مرحله عقد قرارداد نهایی نرسیده بود.
اما به تازگی و به طور ناگهانی شرکت دیار خودرو در صفحه رسمی اینستاگرام خود اعلام کرد که به زودی شرایط فروش نقدی و لیزینگی سوئست DX3 را در تعداد محدود و با موعد تحویل 45 روزه آغاز خواهد کرد. نکته بسیار قابل توجه در مورد این محصول این است که دیار خودرو در صفحه اینستاگرام خود تصاویر سوئست DX5 رامنتشر کرده اما از آن با نام DX3 یاد کرده است. این مساله پیگیری خبرنگار اتومبیل فارسی را به همراه داشت که در پاسخ دیار خودرو اعلام کرد که سوئست DX5 را در ایران با نام سوئست DX3 عرضه خواهد کرد!
بنابراین میتوان نتیجه گرفت که مذاکرات خودروسازی کارمانیا با سوئست به نتیجه نرسیده و دیار خودرو به عنوان شریک ایرانی این خودروساز چینی شناخته خواهد شد. البته هنوز جای ابهاماتی در این زمینه وجود دارد که آیا دیار خودرو و کارمانیا به طور موازی در حال مذاکره با سوئست بودهاند یا خیر؟ زیرا نهایی شدن عرضه یک محصول در بازار کشور مستلزم آمادهسازی خط تولید، دریافت استانداردها و مجوزهای لازم و پس از آن واردات قطعات منفصله اتومبیل مورد نظر است.
آشنایی با سوئست DX5
سوئست یک خودروساز چینی است که در سال 1995 تاسیس شده است. در حال حاضر 25 درصد از سهام این شرکت در اختیار میتسوبیشی قرار دارد و به همین دلیل سوئست بسیاری از محصولات میتسوبیشی را نظیر لنسر و گالانت با نشان میتسوبیشی مونتاژ و به بازار عرضه میکند. در واقع به نوعی میتوان سوئست را یک جوینت ونچر (سرمایهگذاری مشترک) میان سه شرکت میتسوبیشی با 25 درصد سهام، شرکت China Motor Corporation با 25 درصد سهام و شرکت Fujian Motors Group با 50 درصد سهام دانست.
کراساوور سوئست DX5 که طراحی آن توسط استودیوی طراحی نام آشنای پینینفارینا انجام شده است که در سال 2019 در نمایشگاه خودروی شهر چنگدو چین به نمایش گذاشته شد. شاید با شنیدن عرضه سوئست DX5 از سوی دیار خودرو با نام DX3 کمی متعجب شده باشد اما لازم است بدانید که این دو مدل بر اساس پلتفرمی مشترک توسعه داده شدهاند و در فاصله بین دو محور تنها 5 میلیمتر اختلاف دارند. در نمای کناری نیز در برش دربها کاملا یکسان است بنابراین DX3 و DX5 عملا تنها در طراحی دماغه، نمای عقب و فضای داخلی کابین با هم متفاوت هستند.
پیشرانه و جعبهدنده سوئست DX5
در بخش قوای فنی، سوئست DX5 همراه با دو پیشرانه 1.5 لیتری عرضه میشود. نمونه اول که با کد 4A91 شناخته میشود دارای حجم دقیق 1499 سیسی است و توانایی تولید 120 اسب بخار قدرت در دور 6000 و بیشینه گشتاور 143 نیوتن متر را در 4000 دور در دقیقه دارا است. این پیشرانه دارای استاندارد آلایندگی یورو 6 بوده و همراه با جعبهدنده 5 سرعته دستی به فروش میرسد. لازم به ذکر است که این پیشرانه در سوئست DX3 با استاندارد آلایندگی یورو 5 استفاده شده بود که برای استفاده در سوئست DX5، به روزرسانی را از سر گذرانده است.
نمونه دوم که با کد 4A91T شناسایی میشود در واقع همان پیشرانه قبلی است که به توربوشارژر مجهز شده است. این نسخه دارای توان خروجی 156 اسب بخاری در دور 5600 و بیشینه گشتاور 225 نیوتن متر در بازه 2000 تا 4000 دور در دقیقه است. سوئست برای این پیشرانه که دارای استاندارد آلایندگی یورو 6 است جعبهدنده 8 سرعته CVT یا 6 سرعته دستی را در نظر گرفته است.
مصرف سوخت پیشرانه تنفس طبیعی به ازای هر 100 کیلومتر پیمایش در سیکل ترکیبی 5.7 لیتر اعلام شده است که این مقدار برای پیشرانه توربوشارژ به 6.1 لیتر میرسد.
دیار خودرو در صفحه اینستاگرام خود به پیشرانه 1.5 لیتری و جعبهدنده CVT اشاره کرده است که نشان دهنده تصمیم این شرکت برای عرضه سوئست DX5 با نسخه قویتر و مجهزتر است.
سایر ویژگیهای فنی سوئست DX5
سوئست DX3 دارای سیستم تعلیق مکفرسون در محور جلو و سیستم تعلیق مستقل چند اتصالی در محور عقب است. همچنین این خودروساز چینی برای کراساوور کوچک خود از ترمزهای دیسکی خنک شونده در محور جلو و دیسکی در محور عقب استفاده کرده است.
نسخه 1.5 لیتری تنفس طبیعی با رینگهای فولادی 17 اینچی و نسخه مجهز به پیشرانه توربوشارژ با رینگهای آلیاژی 18 اینچی عرضه میشوند. جرم خالص 1300 تا 1350 کیلوگرمی بسته به سطح تجهیزات و نوع پیشرانه و مخزن سوخت 45 لیتری از دیگر ویژگیهای فنی سوئست DX3 است.
امکانات رفاهی و ایمنی سوئست DX5
در بخش تجهیزات رفاهی و ایمنی، سوئست DX3 به امکاناتی نظیر سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، کیسه هوای ایمنی راننده، سرنشین جلو، پرداهای و جانبی جلو، استارت دکمهای، سامانه ورود بدون کلید، کروز کنترل، درب برقی صندوق عقب، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین دید عقب، دوربین 360 درجه، نمایشگر میزان فشار باد تایرها، سیستم ترمز ضد قفل (ABS)، سامانه توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی، سامانه کنترل پایداری (ESP)، سامانه کنترل کشش (TCS)، ترمز پارک خودکار، ترمز پارک برقی، سامانه کمکی شروع حرکت خودرو در سربالایی (HAC)، سامانه کنترلی پایین آمدن از سرازیری (HDC)، اتولایت (سنسور نور)، چراغهای روشنایی در روز، سنسور باران، گرمکن و تهویه صندلیهای جلو و عقب، دکمههای کنترلی روی فرمان، سامانه چند رسانهای و سرگرمی به همراه نمایشگر لمسی و درگاه USB و بلوتوث، سانروف و ... مجهز شده است.
هنوز دیار خودرو قیمت دقیق و جزئیات بیشتر برنامه خود برای عرضه سوئست DX5 را اعلام نکرده است. امیدواریم عرضه این محصول همانند محصولات قبلی دیار خودرو از برندهای بایک و گریتوال با عرضه مقطعی و رها کردن بازار همراه نباشد و این شرکت بتواند در فروش و خدمات پس از فروش سوئست عملکرد بهتری از خود نشان دهد.
مشخصات فنی سوئست DX5
جرم و اندازهها
طول: 4406 میلیمتر
عرض: 1840 میلیمتر
ارتفاع: 1654 میلیمتر
فاصله بین دو محور: 2615 میلیمتر
جرم خاصل خودرو: 1300 تا 1350 کیلوگرم
حجم مخزن سوخت: 45 لیتر
اندازه رینگ: 215/55R18 و 215/60R17
مشخصات فنی
کد پیشرانه: 4A91
نوع پیشرانه: 4 سیلندر | 16 سوپاپ | 1.5 لیتر
قدرت خروجی: 120 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه
گشتاور: 143 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه
جعبه دنده: 5 سرعته دستی
محور محرک: جلو
مصرف سوخت ترکیبی: 5.7 لیتر در هر 100 کیلومتر
استاندارد آلایندگی: یورو 6
کد پیشرانه: 4A91T
نوع پیشرانه: 4 سیلندر | 16 سوپاپ | 1.5 لیتر | توربوشارژ
قدرت خروجی: 156 اسب بخار در 5600 دور در دقیقه
گشتاور: 225 نیوتن متر در 2000 تا 4000 دور در دقیقه
جعبه دنده: 8 سرعته CVT یا 6 سرعته دستی
محور محرک: جلو
مصرف سوخت ترکیبی: 6.1 لیتر در هر 100 کیلومتر
استاندارد آلایندگی: یورو 6
سیستم تعلیق و ترمزها
تعلیق جلو: مکفرسون
تعلیق عقب: مستقل چند اتصالی
ترمز محور جلو: دیسکی خنک شونده
ترمز محور عقب: دیسکی
امکانات رفاهی و ایمنی
سیستم ترمز ضد قفل (ABS)
توزیع کننده الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)
سیستم کنترل کشش (TCS)
سیستم کنترل الکترونیکی پایداری خودرو (ESP)
سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی (HAC)
سامانه کنترلی پایین آمدن از سرازیری (HDC)
6 کیسه هوای ایمنی
ترمز کمکی
ترمز پارک خودکار
سنسور پارک جلو و عقب
دوربین دید عقب
دوربین 360 درجه
سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک
ترمز پارک برقی
استارت دکمهای
سامانه ورود بدون کلید
چراغهای روشنایی در روز
سامانه سرگرمی به همراه نمایشگر لمسی و بلوتوث
سنسور نور
سنسور باران
سانروف
کروز کنترل
درب برقی صندوق عقب
دکمههای کنترلی روی فرمان
گرمکن و تهویه صندلیهای جلو و عقب
نظر دهید
گزارش