تاثیر رنگ خودرو بر خرید و فروش آن در بازار
اتومبیل فارسی - ترافیک خودروها

آیا مردم رنگ‌های سیاه، سفید و نقره‌ای را واقعا دوست دارند؟

 

 

رنگ یک خودرو تاثیر غیرقابل انکاری هنگام فروش مجدد دارد. به همین دلیل است که مردم رنگ‌های سفید، سیاه و نقره‌ای را انتخاب می‌کنند تا مشتری اول و آخر یک خودرو نباشند.

 

به گزارش سایپانیوز، و‌ب‌سایت ایسکارز با بررسی بیش از ۶ میلیون خودروی نو و دست‌دوم بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰، مشخص کرده است که کدام رنگ‌ها در فروش مجدد کمک می‌کنند و کدام رنگ‌ها به ارزش خودرو لطمه وارد می‌کنند. کارل برائر از تحلیل‌گران ارشد ایسکارز می‌گوید: «وقتی مشتریان مدل و سال ساخت خودرویی را انتخاب کردند، مهم‌ترین موضوعی که روی تصمیم آنها تاثیر می‌گذارد رنگ خودرو است. چون به هر حال در مقطعی از زندگی به هر دلیل می‌خواهید خودرو خود را بفروشید، از همان ابتدا در خرید آن به ویژه رنگی که انتخاب می‌کنید باید دقت داشته باشید.»

 

رنگ‌های متداول همان رنگ‌های سفید، سیاه و نقره‌ای هستند نه به خاطر اینکه با سلیقه مردم جور در می‌آیند، بلکه به خاطر آن است که مردم می‌خواهند هنگام فروش با دردسر کمتری مواجه شوند و ارزش خودروی آنها بهتر حفظ شود. به بیان دیگر مردم سفید و سیاه و نقره‌ای را به خاطر این انتخاب نمی‌کنند که این رنگ‌ها را دوست دارند یا تقاضا برای آنها بالاتر است و شاید برای مردم جالب باشد که رنگ‌های خاصی وجود دارند که حتی باعث بالاتر رفتن قیمت خودرو هم می‌شوند.

 

شاید برای شما هم تعجب داشته باشد که در بازار آمریکا رنگی که بهتر از همه ارزش خودرو را حفظ می‌کند رنگ زرد است. باز هم نکته اینجا است که زرد محبوب‌ترین رنگ خودرو نیست، اما ارزش خودرو را بهتر از بقیه رنگ‌ها حفظ می‌کند و به اندازه کافی مشتری دارد و به قدر تقاضا هم تولید نمی‌شود. ضمن آنکه سهم رنگ زرد در تولید خودروسازان بسیار ناچیز است. بیشتر اوقات هم این رنگ برای تولید خودروهای اسپورت، یا خودروهای کم تیراژ مورد استفاده قرار می‌گیرد. بعد از زرد، رنگ نارنجی است که هم کم تولید می‌شود هم متقاضی زیادی دارد و هم ارزش خود را کمتر از دست می‌دهد.

 

این رنگ هم بیشتر برای خودروهای کم تیراژ مورد استفاده قرار می‌گیرد. رنگ نارنجی به خاطر جذابیتی که دارد در خودروهای تولیدی خاص یا در اصطلاح special edition به کار می‌رود.

 

کمتر از یک درصد خودروهای بازار به رنگ بژ هستند. این رنگ برای خودرو بیشتر کسل‌کننده توصیف شده و رنگی خنثی به حساب می‌آید.

با این حال خاص بودن رنگ هم همیشه باعث نمی‌شود ارزش خودرو هنگام فروش مجدد حفظ شود. برای مثال سه رنگ بنفش، قهوه‌ای و طلایی در بازار به‌شدت باعث پایین کشیدن قیمت خودرو می‌شوند. این رنگ‌ها هم سهم ناچیزی از بازار دارند و متقاضیان آنها هم کم است. زمانی که در بازار متقاضی برای یک رنگ وجود نداشته باشد، برای فروش مجدد به زمان بیشتری نیاز است تا مشتری آن پیدا شود و به همین دلیل به ارزش فروش مجدد آن لطمه می‌زند.

 


در همین زمینه

شبکه‌های اجتماعی