آرین موتور حدود سه سال پیش به صورت رسمی از برند لاماری رونمایی کرد. نخستین محصول این شرکت، یک کراس اوور خوش استایل با نام ایما بود که به واسطه جذابیتهای ظاهری و قیمت مناسب، توانست سهم قابل توجهی از بازار را از آن خود کند. به فاصله چند ماه از رونمایی لاماری ایما، مدیرعامل آرین موتور وعده داد، دو خودروی دیگر به سبد محصولات این شرکت اضافه خواهد شد که شامل یک کراس اوور کلاس B و یک سدان کلاس C میشد. حالا در ششمین دوره از نمایشگاه خودروی تهران و با فاصله زمانی حدود دو ساله، سدان کلاس C لاماری رسما رونمایی شد. در حاشیه نمایشگاه خودروی تهران، با امیر صرافی، مدیر بازاریابی برند لاماری، در خصوص این محصول و برنامههای آتی لاماری گفت و گو کردیم.
حدود دو سال از زمان وعده اضافه شدن دو محصول به سبد محصولات لاماری میگذرد، دلیل این تاخیر در معرفی محصول جدید چیست؟
ما در این مدت به دنبال محصولی بودیم که از نظر شخصیت و طراحی به لاماری ایما شبیه باشد. در میان محصولاتی که در حال تولید هستند، انتخاب خودرویی که این ویژگیها را داشته باشد سخت بود و به همین جهت معرفی این محصول طولانی شد. هم لاماری ایما و لاماری اکو، خودرهایی از گروه دانگ فنگ هستند، اما این دو محصول، از زیرمجموعههای متفاوت دانگ فنگ انتخاب شده است.
لاماری اکو از چه زمانی وارد خط تولید میشود؟ چه قیمتی دارد و زمان فروش و تحویل آن کی خواهد بود؟
محصول سدان لاماری، قیمتی پایین تر از ایما خواهد داشت؛ احتمالا در محدوده 1 تا 1.5 میلیارد تومان قیمت گذاری میشود، اما به دلیل این که قطعات KD این محصول سال آینده به ایران میرسد و قوانین سال آینده و تعرفهها وضعیت روشنی ندارد و همچنین نرخ ارز که نوسان بالایی دارد، از حالا نمیتوانیم قیمت دقیقی برای لاماری اکو اعلام کنیم. فروش این خودرو را در اردیبهشت ماه آغاز میکنیم و از خرداد ماه تولید آن آغاز میشود. بر اساس برنامهریزیهای فعلی، در تابستان 1404 نیز این خودرو را به مشتریهای اول تحویل میدهیم.
در کنار این سدان کلاس C، وعده یک کراساوور کلاس B هم داده بودید، این پروژه در چه وضعیتی است؟
این محصول هم انتخاب شده و در حال سپری کردن فرآیندهای قانونی مانند استاندارد و همولوگیشن است. میخواهیم از همه نظر درباره این محصول مطمئن باشیم، بعد آن را معرفی کنیم. کراس اوور کوچکمان را در بهار سال آینده رونمایی خواهیم کرد که نظر قیمتی در بازهای مشابه به لاماری اکو قرار میگیرد.
برای سال 1403 تولید حدود 15000 خودرو را هدف گذاری کرده بودید، چقدر این هدف محقق شد و برای سال آینده چه میزان تولید را هدف گذاری کردهاید؟
متاسفانه کمی از هدفها انحراف داریم، البته دلایل مشخص است. در نیمه اول سال 1403 با مشکل تخصیص ارز برای قطعات KD مواجه بودیم، همین موضوع باعث شد زنجیره تامین به مشکل بخورد. یکی دیگر از مشکلات ما ساز و کار دشوار انتقال پول است، به شکلی که یکی از تراکنشهای ما سه ماه متوقف شد. با این حال تا پایان سال 70 تا 75 درصد اهدافمان محقق خواهد شد. در سالی که گذشت، نیروی انسانی زیادی در مجموعه آرین سرمایه جذب جذب شد و شمار نیروهای مجموعه به حدود 2000 نفر نزدیک شده است. همچنین ساختار این سازمان هم تغییرات زیادی داشت و هر یک از بخشهای ایجاد شده، تخصصیتر به دنبال اهداف تعریف شده هستند. در لاماری، برای سال آینده اهداف بلندپروازانهای در نظر گرفتهایم و قصد داریم حدود 30هزار خودرو از مدلهای ایما، اکو و کراساوور کوچکمان تولید کنیم.
حالا که این دو محصولی که وعده آن را داده بودید آماده عرضه است، آیا برنامهای برای ورود به سگمنتهای دیگر هم دارید؟
بله، به دنبال توسعه برند لاماری هستیم، دو محصولی که تا کنون انتخاب شده، در ردهای پایینتر از ایما قرار میگیرند، اما قصد داریم به سگمنتهای بالاتر هم ورود کنیم. دو کراساوور دیگر در کلاسهای C و D به سبد محصولات ما اضافه خواهد شد. یعنی یک کلاس بالاتر از ایما و یکی بین ایما کراساوور کوچکمان. این دو مدل الزاما از محصولات شرکت دانگ فنگ انتخاب نشده و ممکن است با تامین کننده دیگری به توافق برسیم. پروژه کراساوور کلاس D پیشرفت بالایی داشته و نزدیک به قرارداد هستیم، حتی ممکن است در پایان سال 1404 تولید آن را آغاز کنیم.
با توجه به اینکه آرینا درایو قصد دارد تنها محصولات سه برند میتسوبیشی، هوندا و نیسان را به ایران وارد کند، تکلیف لاماری ایما HEV چه خواهد بود، آیا عرضه این محصول را ادامه میدهید؟
بله، ایما HEV محصول مهمی برای ما است، به نوعی هم نسخه ارتقا یافته نخستین محصول ما است و هم مصرف سوخت پایینی دارد. قرار بود امسال این خودرو وارد خط تولید شود، اما علت اینکه این موضوع محقق نشد، تامین ارز بود. ارزی که برای تامین قطعههای KD به شرکت ما تخصیص داده شد محدود بود. هر دستگاه ایما HEV حدود 5000 تا 6000 دلار گرانتر از نمونه بنزینی است، بنابر این ترجیح دادیم برای حفظ تیراژ تولید، کل ارز را به تامین قطعههای ایما بنزینی اختصاص دهیم تا تولید کمتر آسیب ببیند. با این حال اگر موانع برداشته شود، آماده تولید ایما HEV هستیم.
برای ایما بنزینی چه برنامهای دارید؟ به هر حال چند سال از معرفی آن میگذرد و نیازمند به روزرسانی است.
در حال حاضر سعی داریم مهمترین کمبود ایما بنزینی که سطح تجهیزات آن است را با نصب آپشنهای انتخابی مانند در پنجم برقی و دوربین 360 درجه مرتفع کنیم، اما این محصول نیز قرار است برای سال 2026 فیس لیفت بشود. البته یک فیس لیفت تا اینجای کار داشته که در ایران به عنوان نسخه هیبریدی عرضه میشود، اما یک پروژه فیسلیفت جدید هم در چین برای آن در حال اجرا است که هنوز آماده نشده است.
گزارش