شبکه‌های اجتماعی

تویوتا چگونه وارد بازار آمریکا شد

درس بزرگ کراون

احتمالا وقتی صحبت از اولین خودروی تویوتا به میان می‌آید، شما هم نام تویوپت برایتان تداعی می‌شود، اما چیزی که در تونل زمان تویوتا در نمایشگاه خودروی شانگهای 2017 به نمایش در آمده بود، داستان دیگری را روایت می‌کرد. تویوتا کراون 1955 اولین خودروی حاضر در این تونل بود که این بهانه را به ما داد تا داستان ورود این برند به بازار آمریکا را مرور کنیم.

ایجی تویودا، رییس تویوتا در کتاب خاطرات‌اش نوشته است: «نخستین اتومبیل سواری واقعی ما کراون نام داشت که در ژانویه سال 1955 از آن پرده‌برداری شد، البته اولین کراون در مراسمی که در ابتدای سال برگزار شده بود، از خط تولید خارج شد. از آن جا که من در سراسر مسیر پروژه از مرحله انجام تحقیق تا تولید نهایی آن شرکت داشتم، در حالی که لباس رسمی پوشیده بودم، اولین اتومبیل را تا بیرون خط تولید راندم. کمی پس از آن ما نمونه‌ای کامل و اصلی از کراون تجملی را عرضه کردیم. در 30 مارس، ولیعهد شاهزاده آکیهیتو برای دیدار از کارخانه کورومو به آن جا آمد. زمانی که کارخانه را به ایشان نشان می‌دادم با هیجان گفتم: ما یک مدل از کراون تجملی نیز ساخته‌ایم، آیا نظر بلند شما علاقه‌مند به رانندگی با آن هست؟ و او پاسخ داد: بله، حتما این کار را خواهم کرد. به این ترتیب در حالی که شاهزاده پشت فرمان نشسته بود و من نیز در صندلی کمک ایشان را همراهی می‌کردم، دوری در اطراف کارخانه زدیم. من فراموش کردم از او بپرسم که آیا گواهی‌نامه رانندگی دارد یا نه. اما او واقعا خوب رانندگی می‌کرد، به گونه‌ای که من چنان مشغول تماشای مناظر اطراف شدم که از خود بی خود شده بودم. تنها مشکل این بود که او بر ماشین فائق آمده بود. در دسامبر همان سال ما کراون تجملی را معرفی کردیم.
دو سال پس از آن دیدار، در آوریل 1957 امپراتور هیراهیتو و همسرش ناگاکو نیز از کارخانه دیدن کردند. دیدار این بزرگان باعث شد که تلاش‌های ما برای بازسازی به اوج خود برسد. اما باید بگویم که ملاقات‌های ولیعهد و زوج سلطنتی موجب مباهاتی برای تویوتا شد که واقعا مستحقش نبود!
کراون در ژاپن مورد استقبال چشم‌گیری قرار گرفت، بنابراین تصمیم گرفتیم سعی‌مان را برای عرضه آن در ایالات متحده آمریکا نیز بکنیم.در اکتبر سال 1957، شرکت فروش تویوتا موتور یو اس اس را تاسیس کردیم. شاید این طور به نظر برسد که ورود ما به بازارهای آن سوی دریا کاری ساده و آسان بوده است. اما حقیقت چیز دیگری بود.
اتومبیل‌های اروپایی از سال 1955 در امریکا ساخته می‌شدند و پرفروش‌ترین اتومبیل خارجی در این کشور، فولکس واگن آلمان غربی بود.در آن زمان، اتومبیل‌های اروپایی 10 درصد از سهم بازار اتومبیل آمریکا را در دست داشتند. ما به خوبی می‌دانستیم که این طور که پیش می‌رود، به زودی خشم ناشی از تجاوز خارجی‌ها به بازار آمریکا در این کشور شعله‌ور خواهد شد. شوتارو کامیا، مدیر وقت شرکت فروش تویوتا موتور با خود می‌اندیشید: اگر آمریکا واردات را محدود کند، تویوتا به همین سادگی بازار آمریکا را از دست خواهد داد. ما همین الان باید وارد شویم، یا حالا یا هرگز. ما اوضاع را این طور ارزیابی کردیم، بنابراین دو دستگاه کراون را سوار کشتی کرده و به آمریکا فرستادیم.
اگرچه کراون در ژاپن بسیار موفق عمل کرده بود، ما نمی‌توانستیم پیش‌فرضی ذهنی از نحوه استقبال از آن در آمریکا داشته باشیم. تنها چیزی که می‌دانستیم این بود که زمانی که قوانین منع واردات در آمریکا وضع شود، بدون توجه به این که چه قدر کالاهای خوبی تولید کرده باشیم تمام آرزوهایمان برای صادرات به آمریکا نقش بر آب خواهد شد. راه دومی برای ورود به بازار وجود نداشت، ما باید پای‌مان را لای در می‌گذاشتیم.
به این ترتیب ما شانس خود را امتحان کردیم و شروع به صادرات به آمریکا کردیم تا ادعای خود را ثابت کنیم. اما نتیجه وحشتناک بود. اولین مشکل این بود که اتومبیل‌های ما فاقد قدرت لازم برای حرکت در جاده‌های پر سرعت بودند (این سری از کراون با موتورهای 1.5 لیتری R تایپ که برای محصولات پیشین تویوتا طراحی شده بود، عرضه می‌شد). با نگاهی به گذشته، به نظر می‌رسید اولین شروع ما با شکست بدی مواجه شده بود. اما هنوز وقت به پایان نرسیده بود. در واقع کسب این تجربه به ما کمک کرد تا به سختی کار کنیم و اتومبیل‌هایی ویژه برای بازار آمریکا بسازیم.
صادر نکردن اتومبیل مناسب به آمریکا در کم‌ترین زمان ممکن، به معنای پایان کار شرکت فروش تویوتا USA بود. یعنی یا مرگ یا پیروزی. ما یا باید همان موقع کار را انجام می‌دادیم و یا آرزوی ورود به بازار ایالات متحده را برای همیشه در گور می‌کردیم
تنها پنج سال پس از این ماجرا و در سال 1965، تویوتا مدل کرونا را در بازار آمریکا معرفی کرد و در کمپین‌های تبلیغاتی خود بر عملکرد خوب آن در بزرگراه‌ها تاکید کرد. در سال 1967 فروش تویوتا در آمریکا به 40700 دستگاه رسید و آمریکا را به بزرگ‌ترین بازار صادراتی تویوتا تبدیل کرد.

نظر دهید


در همین زمینه