شرکت وویا (Voyah) بهتازگی تصاویر رسمی مدل جدید خود با نام وویا فری پلاس (+Voyah Free) را منتشر کرده است؛ خودرویی که نسخهای بهروزرسانیشده و ارتقاءیافته از شاسیبلند وویا کوریج به شمار میآید ولی ظاهرا شباهت نامگذاری با وویا فری باعث سردرگمی رسانههای خارجی شده و به اشتباه به عنوان نسخه ارتقا یافته از وویا فری معرفی شده است. پیشفروش این خودرو در چین از ماه ژوئن آغاز خواهد شد و از مهمترین بهروزرسانیهای آن میتوان به بهرهگیری از کابین دیجیتال HarmonyOS Cockpit 5، توسعهیافته توسط هواوی، و سیستم پیشرفته کمکراننده Qiankun ADS 4 اشاره کرد که هر دو از نوآوریهای فناورانه روز محسوب میشوند.
امکانات کابین وویا فری پلاس
فضای داخلی این خودرو با سبکی جدید طراحی شده و بیشتر از رنگهای روشن در متریال آن استفاده شده است تا حس روشنایی و آرامش بیشتری را به سرنشین القا کند. کلاستر دیجیتال و شناور در کنار یک نمایشگر مرکزی بزرگ و هدآپ دیسپلی روی شیشه جلو (HUD)، به فضای کنترل دیجیتالی خودرو چهرهای پیشرفته و مدرن دادهاند. سیستم عامل HarmonyOS Cockpit 5 امکانات متعددی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد؛ از جمله ادغام روان و بینقص با تلفن همراه، قابلیت "سوپر دسکتاپ" که امکان انتقال محتوا از گوشی به صفحه نمایش خودرو را تنها با یک لمس فراهم میکند، پشتیبانی از فناوری Huawei Share برای اشتراکگذاری سریع فایلها، و مجموعهای متنوع از تمهای قابل انتخاب برای داشبورد.
تغییرات طراحی داخلی تنها به نمایشگرها محدود نمیشود؛ فرمان جدید با طراحی سهپره جایگزین نمونه قبلی شده و دستهدنده به صورت ستونی و پشت فرمان نصب شده است. کنسول میانی نیز بازطراحی شده و اکنون دو پد شارژ بیسیم با توان ۵۰ وات برای تلفنهای همراه در آن تعبیه شدهاند که با فضای ذخیرهسازی همراه شدهاند. جعبه زیر آرنجی بین دو صندلی جلو نیز بهگونهای طراحی شده که از دو سمت قابلیت باز شدن دارد و راحتی استفاده برای هر دو سرنشین جلو را فراهم میکند.
این خودرو به یک سیستم صوتی بسیار قدرتمند با ۲۲ بلندگو مجهز شده که از صدای فراگیر ۷.۱.۴ پشتیبانی میکند. در صندلیهای جلو بلندگوهایی داخل پشتسری تعبیه شدهاند که کیفیت و شفافیت صدا را برای راننده و سرنشین جلو بهطرز محسوسی افزایش میدهند. همچنین بلندگوی مرکزی کنسول به نورپردازی محیطی مجهز شده که جلوهای زیبا به کابین بخشیده است.
در بخش عقب نیز کوسنهای صندلی با طول بیشتر، پشتسریهای راحتتر، یک صفحه نمایش اختصاصی برای کنترل تهویه مطبوع و دریچههای هوای مستقل، همگی در راستای ارتقاء آسایش آنان طراحی شدهاند. در پشت صندلی سرنشین جلو نیز یک رابط برای نصب نمایشگر تعبیه شده که استفاده از امکانات سرگرمی را برای سرنشینان عقب تسهیل میکند. درهای خودرو بهصورت برقی و با استفاده از دکمه باز میشوند و به سیستم بستهشدن نرم نیز مجهز هستند که حس لوکسبودن خودرو را بیش از پیش تقویت میکند.
مشخصات ظاهری وویا فری پلاس
در نمای بیرونی، تغییراتی جزئی اما اثرگذار دیده میشود. جلوپنجره خودرو کاملاً بسته طراحی شده که هم به دلایل زیبایی و هم بهمنظور بهینهسازی آیرودینامیکی صورت گرفته است. چراغهای جلو توسط نواری مشکیرنگ به هم متصل شدهاند که چهرهای هماهنگ و یکپارچه به نمای جلو داده است. سپر جلو نیز طراحی سادهتری به خود گرفته و با تزئینات مشکیرنگ تکمیل شده است. در قسمت عقب خودرو، طراحی کلی چراغها حفظ شده اما سپر عقب بازطراحی شده تا با زبان طراحی جدید هماهنگ شود.
ابعاد کلی خودرو اندکی افزایش یافته است. طول خودرو اکنون به ۴۹۱۵ میلیمتر رسیده، عرض آن ۱۹۶۰ میلیمتر و ارتفاع آن ۱۶۶۰ میلیمتر است. فاصله بین دو محور نیز ۲۹۶۰ میلیمتر باقی مانده است. در مقایسه با مدل فعلی، طول و عرض هرکدام ۱۰ میلیمتر و ارتفاع ۱۵ میلیمتر افزایش یافته که نشاندهندهی تمرکز وویا بر افزایش فضای داخلی و راحتی سرنشینان است.
در بخش امکانات ایمنی، وویا فری پلاس به سنسور لیدار روی سقف، دوربینهایی بر روی گلگیرهای جلو و بالهی عقب مجهز شده است. این مجموعه از حسگرها در خدمت سیستم کمکراننده Qiankun ADS 4 هواوی قرار دارند که از پیشرفتهترین سیستمهای رانندگی نیمهخودکار حال حاضر به شمار میرود. این سیستم در چهار نسخه ارائه میشود که پیشرفتهترین آن با عنوان ADS Ultra، قابلیت رانندگی سطح ۳ در بزرگراهها را دارد و گام بلندی به سوی رانندگی کاملاً خودکار محسوب میشود.
مشخصات فنی وویا فری پلاس
از نظر قوای محرکه، وویا فری پلاس از سیستم هیبریدی با قابلیت افزایش برد بهره میبرد. این سیستم از ترکیب یک موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ و موتورهای الکتریکی تشکیل شده و در دو نسخه دیفرانسیل جلو و دو دیفرانسیل (چهار چرخ محرک) عرضه میشود. موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ دارای توان خالص ۹۵ کیلووات معادل ۱۲۷ اسب بخار است. در نسخهی دیفرانسیل جلو، یک موتور الکتریکی با توان ۲۱۵ کیلووات (۲۸۹ اسب بخار) وظیفه تأمین نیروی محرکه را برعهده دارد. اما در نسخه چهارچرخ محرک، از دو موتور الکتریکی استفاده شده که موتور جلو ۱۳۵ کیلووات (۱۸۲ اسب بخار) و موتور عقب ۲۱۵ کیلووات (۲۸۹ اسب بخار) توان دارند، که ترکیبی قدرتمند برای تجربهی رانندگی سریع و کنترلشده فراهم میکند.
منبع انرژی این خودرو یک بسته باتری لیتیوم آهن فسفات با ظرفیت ۴۳.۲ کیلوواتساعت است. در نسخه دو دیفرانسیل، این خودرو توان پیمایش تمامبرقی برابر با ۲۳۵ یا ۲۲۵ کیلومتر را ارائه میدهد و در نسخه چهارچرخ محرک نیز این عدد برابر با ۱۹۶ یا ۱۹۰ کیلومتر است. تفاوت این مقادیر میتواند ناشی از تفاوت در پیکربندی تایرها یا تغییرات نرمافزاری در تنظیمات پیشرانه باشد.
گزارش