اعتراض ایران خودرو و سایپا به مصوبه جدید شورای رقابت
اجرای طرح پیشفروش توسط خودروسازان تا زمان رفع ابهام از مصوبه جدید شورای رقابت متوقف خواهد بود.
دو خودروساز بزرگ کشور نسبت به مصوبهای که شورای رقابت اوایل شهریورماه در ارتباط با نحوه پیشفروش خودرو تصویب کرد، معترض هستند و آن را مغایر با قانون حمایت از مصرفکننده خودرو که در سال ۸۶ به آنها ابلاغ شده، میدانند.
خودروسازان در حال حاضر برای روشن شدن مساله شکایت خود را در مراجع بالادستی دنبال میکنند و تا تعیین تکلیف آن هیچ برنامه پیشفروشی را در دستور کار ندارند. اما مصوبه جدید شورای رقابت چه میگوید که اعتراض خودروسازان را به دنبال داشته است؟
براساس مصوبه جدید شورای رقابت در زمان پیشفروش خودرو، سهمی از قیمت خودرو که پیشپرداخت آن انجام شده مشمول هیچگونه تورم احتمالی نمیشود و فقط بقیه سهم باقیمانده مشمول تورم بخشی احتمالی است.
این در حالی است که پیشتر مشتریانی که در طرح پیشفروش محصولات شرکتهای خودروساز شرکت میکردند ابتدا مبلغی را به عنوان پیشپرداخت در زمان ثبت نام به حساب خودروسازان واریز میکردند و الباقی قیمت خودرو را بر اساس قیمت روز در زمان تحویل به خودروساز میپرداختند. با توجه به مصوبه جدید شورای رقابت درآمد خودروسازان در طرحهای پیشفروش از این ناحیه آسیب خواهد دید بنابراین خودروسازان تمام تلاش خود را میکنند تا از اجرای آن جلوگیری کنند.
روز گذشته مجید باقری، قائم مقام مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در امور فروش و خدمات پس از فروش در نشست خبری خود اعلام کرد گروه خودروسازی سایپا تا مشخص شدن ابهام مصوبه جدید شورای رقابت در زمینه نحوه محاسبه قیمت خودروهای ارائه شده در طرح پیشفروش، هیچ گونه طرح پیشفروشی را اجرا نمیکند و تمرکز خود را روی طرح فروش فوقالعاده خواهد گذاشت.
باقری در ادامه افزود: «خودروسازی سایپا زمستان طلایی را در سال ۱۴۰۰ پیش رو دارد و قرار است در دی ماه محصول نوبرانه خود یعنی شاهین را با گیربکس اتومات عرضه کند. بهمن ماه تولید آزمایشی خودروی آریا (کراس اووری که روی پلتفرم شاهین تولید میشود) در دستور کار قرار خواهد گرفت و اسفند نیز از دیگر محصول جدید سایپا یعنی اطلس رونمایی خواهد شد.»
باقری تاکید کرد: «اما با توجه به مصوبه شورای رقابت درباره پیشفروش محصولات جدید، این خودروساز با وجود برنامههای پیشین خود برای پیشفروش محصولات جدید نمیتواند طرح پیشفروش آنها را برگزار کند.»
قائم مقام مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در امور فروش و خدمات پس از فروش به تعهدات معوق ۵۲۰ هزار دستگاهی این خودروساز اشاره کرد و گفت: بخشی از این تعهدات معوق مربوط به طرح اتوخدمت بود که توانستیم از مجموع ۱۲۰ هزار تعهد ایجاد شده در این زمینه همه را تحویل مشتریان دهیم و تنها ۲ هزار و ۵۰۰ تعهد در این زمینه باقی مانده است که خود مشتریان تمایلی به استفاده از طرحهای تبدیلی ارائه شده ندارند.
این مقام مسوول در خودروسازی سایپا همچنین در پاسخ به سوالی درباره زمزمههای آزادسازی واردات خودرو و تاثیرپذیری سایپا از این مساله گفت: «آزادسازی واردات هیچ چالشی برای سایپا بههمراه نخواهد داشت و هر سیاستی اتخاذ شود، خودروسازی سایپا خود را متناسب با آن تنظیم خواهد کرد.»
گزارش