همزمان با افتتاح خط تولید جعبهدنده 6 سرعته ایران خودرو
گروه صنعتی ایران خودرو روز گذشته در مراسمی با حضور خبرنگاران و وزیر صنعت در شرکت صنعتی نیرو محرکه قزوین خط تولید جعبهدنده 6 سرعته دستی خود را افتتاح کرد.
بر اساس اعلام رسمی این شرکت، این جعبهدنده که اولین نمونه 6 سرعته دستی تولید داخل است در محصولاتی که با نشان تجاری ایران خودرو به بازار عرضه میشود به کار خواهد رفت. رانا پلاس جدید با سقف پانوراما اولین محصولی است که تولید آن با این جعبهدنده 6 سرعته با تیراژ 6 دستگاه در روز آغاز شده است. دنا پلاس و دنا پلاس بهینه از دیگر محصولاتی هستند که به این جعبهدنده مجهز خواهند شد بنابراین انتظار میرود که این جعبهدنده در کنار پیشرانههایی چون TU5 پلاس، EF7 پلاس (بهینه شده)، TC7 (نسخه توربوشارژ EF7) و همچنین TC7 پلاس (نسخه بهینه شده TC7) مورد استفاده قرار گیرد.
بخوانید > خط تولید گیربکس 6 سرعته دستی ایران خودرو افتتاح شد
همچنین در حاشیه این مراسم، رانا پلاس جدید با سقف شیشهای (پانورامیک) و مجهز به پیشرانه TU5 پلاس و جعبهدنده 6 سرعته دستی نیز به نمایش درآمد.
پیشرانه TU5 پلاس نسخه بهینه شده پیشرانه TU5 است که با 1.6 لیتر حجم توانایی تولید 115 اسب بخار قدرت و 150 نیوتنمتر گشتاور را دارا است. سامانه زمانبندی عملکرد سوپاپها، استاندارد آلایندگی یورو ۵ و پمپ روغن با خروجی متغیر را باید از دیگر ویژگیهای این پیشرانه دانست. به گفته مهندسان ایران خودرو این پیشرانه با بهینهسازیهایی که از سر گذرانده، همراه با جعبهدنده دستی مصرف سوختی در حدود 6.9 لیتر در صد کیلومتر سیکل ترکیبی را دارا است که این میزان نزدیک به 7 درصد کمتر از پیشرانه TU5 است.
استفاده از جعبهدنده 6 سرعته دستی جدید ایران خودرو در رانا پلاس میتواند موجب کاهش 20 درصدی دور موتور در سرعتهای بالا شود که این مساله کاهش نویز، استهلاک و ارتعاشات موتور را در سرعتهای بالا به همراه دارد. کاهش 2 تا 2.5 درصدی مصرف سوخت بر اساس چرخه WLTC و کاهش 7 تا 9 درصدی مصرف سوخت در سرعت 120 کیلومتر در ساعت از دیگر ویژگیهای این جعبهدنده است.
در بحث تجهیزات رفاهی و ایمنی نیز تفاوت بزرگ و چشمگیری میان نسخه جدید رانا پلاس و نسخه فعلی وجود ندارد و مهمترین امکانات در دسترس در رانا پلاس جدید را میتوان در فرمان کمکی برقی و سقف پانوارما دانست که در نسخه فعلی رانا پلاس موجود نیست. اگرچه استفاده از پیشرانه بهینه شده TU5 پلاس و جعبهدنده 6 سرعته دستی نیز به خودی خود عملکرد فنی متفاوتی را نسبت به نسخه فعلی رانا پلاس با پیشرانه TU5 و جعبهدنده 5 سرعته دستی رقم خواهد زد.
مشخصات فنی و امکانات رانا پلاس جدید
جرم و اندازهها
طول: 4292 میلیمتر
عرض: 1684 میلیمتر
ارتفاع: 1453 میلیمتر
فاصله بین دو محور: 2445 میلیمتر
جرم خاصل خودرو: 1134 کیلوگرم
حجم مخزن سوخت: 50 لیتر
حجم صندوق عقب: 400 لیتر
اندازه رینگ: 14 اینچ
مشخصات فنی
نوع پیشرانه: TU5 پلاس | 1.6 لیتر | 4 سیلندر | 16 سوپاپ
دارای سامانه زمان بندی متغییر سوپاپها
دارای پمپ روغن با حجم متغیر
توان پیشرانه: 110 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه
گشتاور پیشرانه: 150 نیوتن متر در 4800 دور در دقیقه
جعبه دنده: 6 سرعته دستی
مصرف سوخت ترکیبی: 6.9 لیتر در هر 100 کیلومتر
استاندارد آلایندگی: یورو 5
امکانات رفاهی و ایمنی
سیستم ترمز ضد قفل (ABS)
توزیع کننده الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)
کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشين جلو
فرمان کمکی برقی
سیستم تهویه تنظيم دستی
سیستم صوتی رادیو پخش
تنظيم زاويه نور چراغهای جلو از داخل
آینههای جدید راهنما دار
تنظيم برقی آينههای جانبی
شيشه بالابر برقی جلو و عقب
تنظیم دستی صندلیها
صندلی راننده با قابليت تنظيم ارتفاع
پشت سری صندلی عقب يكپارچه با صندلی
كروز كنترل
نمايشگر دمای محيط
دکمههای کنترلی روی فرمان
سقف پانوراما
گزارش