اظهارات و رویکرد جدید وزیر صنعت در مورد بازار خودرو و شرکت‌های ایران خودرو و سایپا
اتومبیل فارسی - خودروسازان داخلی

در ۴۰ سال گذشته نتوانستیم خودروی مناسب به مردم بدهیم

صنعت خودرو این روزها در مقطعی از تاریخ قرار دارد که روز به روز با چالش های جدیدی مواجه می‌شود و این امر ضرورت حمایت از این صنعت را افزایش داده این در حالی است که به اعتقاد وزیر صمت، حمایت‌های بی جا اجازه هرگونه دخالت در عملکرد این صنعت را داده که لازم است نسبت به بهبود این شرایط اقدام شود.

به گزارش پایگاه خبری اتومبیل فارسی به نقل از خودروکار، علیرضا رزم حسینی وزیر صمت در تازه ترین اظهار نظر خود اعلام کرده که هر ایرانی حق دارد خودرو با کیفیت، خوب و با قیمت مناسب استفاده کند که در ۴۰ سال گذشته و حتی در دوران فراوانی ارز نتوانستیم خودروی مناسب به مردم بدهیم.
او حمایت بی جا از دو شرکت دولتی را دلیلی برای هر گونه دخالت در این شرکت‌ها عنوان و تاکید کرده که با ممنوعیت واردات خودرو، شرکت‌های خودروسازی هرگونه خواسته‌اند، تولید و با هر قیمتی که توانسته‌اند خودرو وارد بازار کرده‌اند و بنده به نیابت از مسئولان قبلی از مردم عذرخواهی کردم.
این اظهارنظر وزیر جدید صمت که با شجاعت مطرح شد، احتمال بازنگری در عملکرد صنعت خودرو و همچنین حمایت‌های دولتی از این صنعت را نشان می‌دهد.


افزایش قیمت‌ و از سوی دیگر کیفیت نه چندان مطلوب، چشم انداز بازار خودرو را مبهم کرده این در حالی است که با وجود چنین وضعیتی حتی در سال‌های گذشته بر حمایت‌های دولتی از این صنعت تاکید می‌شد و دولت‌ها معتقد بودند که حمایت خاصی از صنعت خودرو انجام نمی‌دهند و برای رونق تولید نیاز به توجه بیش‌تر به صنعت خودرو است. هرچند همواره بر عملکرد صنعت خودرو ایراداتی وارد بوده و این خودروها از سوی برخی مقامات دولتی در شان مردم ایران خوانده نشده اما به اعتقاد وزرای صمت قبلی نباید صنعت خودروسازی را تعطیل کرد.
اصل سیاست در حمایت‌های دولتی باید بر پایه «حمایت منطقی از صنایع در راستای رقابت‌پذیری» است و بر این موضوع مهم تاکید می‌شود که حمایت‌های دولتی، حد و مرزی خاص دارد و نمی‌تواند تا ابد ادامه داشته باشد. این سیاست موردنظر در بیشتر موارد، جواب مثبت داده و خودروسازان نوپا را به غول‌های عرصه رقابت تبدیل کرده است.
این در حالی است که در خودروسازی ایران، مرزی برای حمایت‌های دولتی از خودروسازی وجود ندارد و دولت به عناوین مختلف چتر خود را بالای سر این صنعت نگه داشته است.
مقایسه کلی میان حمایت‌های دولتی از خودروسازی، در ایران و سایر کشورها نشان می‌دهد حمایت‌های دولتی از این صنعت، همواره و در همه جا وجود داشته، با این حال مانند ایران، بی‌حد و مرز و دائمی نبوده است. در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد اگر دولت خصوصی‌سازی واقعی را در خودروسازی انجام دهد و چتر حمایتی خود را بردارد، خودروسازی ایران می‌تواند با ورود به عرصه رقابت، توسعه و پیشرفت را به معنای واقعی لمس کند.


برخی بر این باورند که صنعت خودروسازی پس از چهل سال حمایت، نه تنها نتوانست انتظارات مردم و بازار را چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی پاسخ دهد، بلکه هر سال بر زیان و بدهکاری‌های خود افزوده است اما با این حال از آن جا که این صنعت اشتغالزایی بالایی ایجاد کرده و در ردیف صنایع پیشران قرار دارد، لازم است نسبت به حمایت از این صنعت اقدام شود. حال با اظهارنظر اخیر وزیر صمت و اذعان به ضرورت ارتقای کیفی این صنعت می توان امیدوار به تغییر رویکرد حمایت های دولتی از این صنعت باشیم.


در همین زمینه

شبکه‌های اجتماعی