دوشنبه، 4 خرداد 1405
اشتراک‌گذاری Copied!
Stellantis
اتومبیل فارسی -استلانتیس
از بازگشت سیتروئن 2CV تا همکاری احتمالی با جگوار لندروور

گروه Stellantis به‌تازگی از یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های توسعه‌ای خود برای بازار اروپا و آمریکای شمالی رونمایی کرده؛ برنامه‌ای که طبق آن قرار است تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۲۵ خودروی جدید یا نسل جدید محصولات فعلی به بازار عرضه شوند. پروژه‌ای عظیم که شامل برندهایی مانند Peugeot، Citroën، Alfa Romeo، Vauxhall، Fiat، Jeep، DS Automobiles و Lancia می‌شود.

استلانتیس اعلام کرده برای توسعه پلتفرم‌ها، فناوری‌ها و محصولات جدید، حدود ۶۰ میلیارد یورو معادل ۵۲ میلیارد پوند سرمایه‌گذاری خواهد کرد. با این حال، بسیاری معتقدند بخش بزرگی از این برنامه درواقع بازتعریف پروژه‌هایی است که سال‌ها قبل معرفی شده بودند و حالا با نام‌های جدید دوباره مطرح می‌شوند.

 

بازگشت سیتروئن 2CV؛ احیای یک اسطوره فرانسوی

یکی از مهم‌ترین بخش‌های این برنامه، تأیید رسمی تولید نسل جدید Citroën 2CV است. خودرویی که برای دهه‌ها یکی از نمادهای صنعت خودروسازی فرانسه محسوب می‌شد و حالا قرار است با هویتی مدرن و تمام برقی بازگردد.

استلانتیس می‌گوید این خودرو بخشی از خانواده جدید «E-Cars» خواهد بود؛ محصولاتی اقتصادی که با هدف مقابله با موج خودروهای برقی ارزان‌قیمت چینی توسعه پیدا می‌کنند. در کنار آن، نسخه‌ای جدید از Fiat Panda نیز معرفی خواهد شد که با گرند پاندا فعلی تفاوت خواهد داشت.

طبق اعلام استلانتیس، قیمت پایه این خودروهای برقی در بازار اروپا کمتر از ۱۵ هزار یورو خواهد بود تا بتوانند به سطح قیمتی خودروهای بنزینی اقتصادی نزدیک شوند. البته هنوز مشخص نیست این محصولات وارد بازار بریتانیا خواهند شد یا خیر، زیرا هزینه تولید نسخه فرمان راست ممکن است توجیه اقتصادی نداشته باشد.

 

نسل جدید کورسا و پژو 208 در راه هستند

Vauxhall Corsa نیز قرار است وارد نسل جدیدی شود. نسخه برقی این خودرو بر پایه پلتفرمی مشترک با Peugeot E-208 توسعه پیدا می‌کند، در حالی که نسخه بنزینی درواقع نسخه‌ای بازطراحی‌شده از مدل فعلی خواهد بود.

از سوی دیگر، پژو برای نسل جدید E-208 از پلتفرم تازه برقی خود با فناوری فرمان الکترونیکی Steer-by-Wire استفاده خواهد کرد. استلانتیس هنوز جزئیات دقیقی درباره آینده نسخه بنزینی 208 منتشر نکرده اما گفته می‌شود طراحی ظاهری آن شباهت زیادی به مدل برقی خواهد داشت.

 

فیات Grizzly؛ کراس‌اوور خانوادگی جدید ایتالیایی

فیات نیز در جریان این مراسم تصاویر مفهومی محصولی جدید با نام Fiat Grizzly را منتشر کرد. کراس‌اووری خانوادگی که در نسخه‌های تمام برقی و هیبرید خفیف بنزینی عرضه خواهد شد.

این خودرو در دو فرم متفاوت طراحی می‌شود؛ یک نسخه با استایل جعبه‌ای SUV و نسخه‌ای دیگر با فرم فست‌بک. گرizzly از نظر ابعاد بزرگ‌تر از گرند پاندا خواهد بود و از نظر فنی با Vauxhall Frontera و محصولات اقتصادی جدید استلانتیس ارتباط دارد.

 

آینده مبهم مازراتی در استلانتیس

در میان تمام برنامه‌های جدید، Maserati نیز وعده معرفی دو محصول بزرگ جدید را داده است. اما استلانتیس جزئیات خاصی درباره این خودروها ارائه نکرده و تنها به جمله «منتظر بمانید» بسنده کرده است.

این در حالی است که مازراتی طی سال‌های گذشته بارها وعده رشد و توسعه داده اما در عمل نتوانسته به اهداف تعیین‌شده برسد. به همین دلیل بسیاری نسبت به آینده این برند در ساختار استلانتیس تردید دارند.

 

برند SRT دوباره احیا می‌شود

استلانتیس همچنین اعلام کرده برند پرفورمنس SRT بار دیگر تقویت خواهد شد. این برند قرار است نسخه‌های قدرتمندتری از محصولات داج، رم و سایر خودروهای آمریکایی گروه را توسعه دهد.

اولین محصول جدید این بخش، پیکاپ پرقدرت RAM Rumble Bee SRT خواهد بود. همچنین داج روی توسعه یک کوپه اسپرت جدید با نام Dodge Copperhead کار می‌کند که بر پایه داج چارجر ساخته خواهد شد.

 

پلتفرم STLA One؛ فناوری جدید یا فقط تغییر نام؟

یکی از بحث‌برانگیزترین بخش‌های برنامه جدید استلانتیس، معرفی پلتفرم تازه‌ای با نام STLA One بود. استلانتیس می‌گوید این معماری جدید می‌تواند برای انواع خودروها از هاچ‌بک‌های کوچک تا مدل‌های بزرگ استفاده شود و از پیشرانه‌های برقی، بنزینی و پلاگین هیبرید پشتیبانی کند.

اما نکته مهم اینجاست که استلانتیس چهار سال پیش نیز سه پلتفرم مجزا با نام‌های STLA Small، STLA Medium و STLA Large معرفی کرده بود. دو پلتفرم Medium و Large هم‌اکنون در محصولات مختلفی مانند Peugeot 3008، Citroën C5 Aircross و Jeep Compass استفاده می‌شوند.

به همین دلیل بسیاری معتقدند STLA One درواقع چیزی جز تغییر نام پروژه‌های قدیمی نیست و این موضوع پرسش‌های جدی درباره میزان هدررفت سرمایه در استلانتیس ایجاد کرده است.

 

همکاری احتمالی استلانتیس و جگوار لندروور

در بخش دیگری از این رویداد، آنتونیو فیلوسا مدیرعامل استلانتیس اعلام کرد این شرکت در حال مذاکره با Jaguar Land Rover برای همکاری مشترک است.

به گفته او، دو شرکت می‌توانند در توسعه محصولات و فناوری‌های مخصوص بازار آمریکای شمالی همکاری کنند. بسیاری معتقدند این همکاری می‌تواند شامل توسعه مشترک خودروهای آفرودی و SUV باشد؛ به‌ویژه اینکه جگوار لندروور می‌تواند با تولید برخی محصولاتش در کارخانه‌های استلانتیس در آمریکا، از تعرفه‌های سنگین واردات جلوگیری کند.

 

ورود برندهای چینی به کارخانه‌های اروپایی

شاید مهم‌ترین و جنجالی‌ترین بخش برنامه استلانتیس، همکاری گسترده‌تر با خودروسازان چینی باشد. استلانتیس اعلام کرده برند لوکس Voyah متعلق به دانگ‌فنگ، شاسی‌بلندهای خود را در کارخانه سیتروئن در فرانسه تولید خواهد کرد.

همچنین برند Leapmotor که پیش‌تر همکاری خود با استلانتیس را آغاز کرده بود، یکی از محصولاتش را در کارخانه اوپل در اسپانیا تولید می‌کند و نسخه‌ای مرتبط با آن نیز تحت برند اوپل-واکسهال عرضه خواهد شد.

این اتفاق می‌تواند آغاز مرحله‌ای جدید در صنعت خودروسازی اروپا باشد؛ جایی که برندهای چینی به‌جای صادرات مستقیم، تولید محصولات خود را در خاک اروپا آغاز می‌کنند.

 

آیا استلانتیس می‌تواند از بحران عبور کند؟

برنامه جدید استلانتیس بدون شک یکی از جاه‌طلبانه‌ترین پروژه‌های صنعت خودرو در سال‌های اخیر است. اما همچنان تردیدهای زیادی درباره واقعی بودن بخشی از وعده‌ها، موفقیت پلتفرم‌های جدید و توانایی این گروه در مدیریت برندهای متعددش وجود دارد.

در شرایطی که بازار جهانی خودرو با فشار سنگین برندهای چینی، کاهش حاشیه سود و هزینه بالای توسعه خودروهای برقی روبه‌روست، استلانتیس باید ثابت کند این برنامه عظیم تنها یک نمایش تبلیغاتی نیست و واقعاً می‌تواند آینده این غول خودروسازی را تغییر دهد.

 








در همین زمینه

شبکه‌های اجتماعی