راهکارهایی برای افزایش عمر گیربکس اتوماتیک

 

شمار زیادی از گیربکس خودروهای امروزی دارای فیلتر داخل گیربکس هستند. روغن گیربکس و فیلتر آن باید در زمان های معین تعویض شود و در زمان در سرویس گیربکس تنها تعویض روغن کافی نبوده و باید کارتل گیربکس نیز باز شده و فیلتر آن تعویض و یا شسته شود.

 

اولویت اصلی باید رسیدگی به فیلتر باشد زیرا یک فیلتر گرفته، موجب می‌شود تا روغن اندکی به گیربکس برسد که این امر در ادامه آسیب شدیدی را به جعبه دنده وارد می کند و سبب سوختن آن می‌شود.

در حال حاضر شمار زیادی از گیربکس خودروهای امروزی مانند پژو 206، هیوندای و کیا دارای فیلتر داخل گیربکس هستند و بسیاری از این جعبه دنده‌ها، گیربکس های یک بار مصرف محسوب می‌شوند زیرا با کثیف شدن و گرفته شدن فیلتر عمر گیربکس نیز به پایان می‌رسد و به همین دلیل دقت در تعویض به موقع روغن موجب افزایش طول عمر این گیربکس‌ها شده و حتی در کتابچه راهنمای اتومبیل نیز زمان تعویض روغن گیربکس مشخص شده و بسته به نوع تولید کننده این مقطع از 20000 کیلومتر تا 60000 کیلومتر متغیر است.

 

به طور کلی باید این نکته را در نظر داشته باشید که عامل خرابی گیربکس اتوماتیک ، گرمای بیش از حد آن است و دلیل اصلی گرما را می‌توان ترافیک سنگین در شهرهای بزرگ و شرایط آب و هوایی دانست که به همین دلیل تعمیرکاران خودرو توصیه می‌کنند روغن خودرو در هر 20 هزار کیلومتر تعویض شود.

دانستن این نکته خالی از لطف نیست که سرویس گیربکس باید حتما توسط متخصص گیربکس انجام شود، زیرا در صورت استفاده از روغن تقلبی یا فاسد، نوع اشتباه روغن، درست نبودن سطح روغن خصوصا کم بودن روغن و یا استفاده از واشرهای بی کیفیت و نامرغوب (که باعث روغن ریزی و کم شدن روغن می‌شوند) ، عواقب پرهزینه را در بر دارد و و حتی باعث سوختن گیربکس هم می‌شود.

 

در صورت گیر کردن اتومبیل در جوی، گل یا برف سنگین، اگر بعد از دو سه بار عقب و جلو کردن، خودرو از این حالت خارج نشد، دیگر اینکار را ادامه ندهید زیرا باعث گرم شدن بیش از حد کلاچ‌ها و آسیب رسیدن به گیربکس اتوماتیک می‌گردد.

بهترین راه در این زمان است که به کمک مردم و یا وسیله‌ای دیگر ،اتومبیلتان را از این وضعیت خارج کنید.

در زمان کمک مردم، اتومبیل می‌تواند در دنده باشد ولی باید با یک حرکت از این وضعیت خارج شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


در همین زمینه

شبکه‌های اجتماعی