در سال ۲۰۱۹، یکی از کراساوورهای جمعوجور شرکت شورولت با نام ترکر، در چین تولید شد؛ اما این خودرو، با وجود برند مطرح و اصالت خود، نتوانست جای پای استواری در بازار رقابتی این کشور بیابد. استقبال سرد مشتریان چینی سبب شد که فروش سالانه آن هرگز از 10 هزار دستگاه فراتر نرود و در نهایت، ترکر بیآنکه حتی رنگ تغییرات ظاهری یا فنی به خود ببیند، در سال ۲۰۲۴، آرام و بیصدا از خطوط تولید چین کنار گذاشته شد.
روزگار اما برای این خودرو به گونهای دیگر ورق خورد؛ ترکر با چهرهای نونوار و پارادایمی متفاوت، راهی بازار پررونق برزیل شده است. برزیل که از سال ۲۰۲۰ پذیرای این کراساوور شده، ترکر را با آغوش باز پذیرفته است؛ چنانکه تنها در سال گذشته، بیش از 90 هزار دستگاه از این خودرو، راهی خیابانهای کشورهای مختلف آمریکای لاتین شد و نشان داد سرنوشت این مدل را بازارهای گوناگون، گاه به گونهای متفاوت رقم میزنند.
چهره خودرو نیز دگرگون شده است؛ طراحی بخش جلویی همزمان با الهام از زبان جدید طراحی شورولت، به ویژه چراغهای دوطبقه و نشانههایی برگرفته از پیکاپ مونتانا که پلتفرم مشترکی با ترکر دارد، نوآوری خاصی را به رخ میکشد. اما برتری این نسخه ویژه، به استفاده از چراغهای LED کوچکتر و شکیلتر محدود نشده، بلکه گلگیرهای جلویی نیز با ظرافتی متفاوت بازطراحی شدهاند؛ هرچند، کاپوت بیتغییر باقی مانده است. رینگهای جدید به قطر 17 اینچ و چراغهای عقب با شیشهای دودی نیز از دیگر تغییرات بیرونی بهشمار میروند؛ با این همه، طول خودرو همچنان معادل 4270 میلیمتر باقی مانده است تا اصالت ابعاد آن حفظ شود.
درون کابین ترکر، نشانههای نوسازی و پیشرفت کاملاً نمایان است. اکنون، صفحه کیلومترشمار سنتی آنالوگ جای خود را به نمایشگری دیجیتال به اندازۀ 8 اینچ داده است. داشبورد، به سبک خودروهای روز دنیا، میزبان نمایشگری بزرگتر و امروزیتر برای سیستم چندرسانهای MyLink با اندازه 11 اینچ گشته است. این بهروزرسانی، تغییر کوچکی هم برای دریچههای تهویه ایجاد کرده و آنها را فشردهتر ساخته است، اما پنل مستقل و اصیل کنترل تهویه مطبوع حفظ شده تا کاربر همچنان از راحتی گذشته بهرهمند باشد. از سویی دیگر، شورولت وعده داده که در مدل جدید، از متریال و تریم داخلی با کیفیتی برتر بهره گرفته و همچنین طراحی صندلیها نیز ارتقا یافته تا سرنشینان از تجربهای دلانگیزتر برخوردار باشند.
همانند گذشته، ترکر در پنج تیپ مجزا عرضه میشود. دو نمونه بالارده Premier و RS، با امکاناتی فراتر از استانداردها، همچون سقف پانورامای گسترده و سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، خودنمایی میکنند، اما تفاوت اصلی این نسخهها در آرایش و شخصیت فضای داخلی و بیرونی آنهاست: Premier، با تزیینات کرومی بر بدنه و کابینی به رنگ مشکی-قهوهای و طراحی لوکس، در سوی دیگر RS، با افزونههای مشکی براق، جلوپنجرهای اختصاصی و کابین مشکی-قرمز اسپرت و متمایز، دل هر علاقهمند به طراحی اسپرت را میرباید.
در بخش فنی، پیشرانههای 3 سیلندر توربوشارژ همچنان وجود دارند، اما توان این موتورها به مدد تغییرات مهندسی، افزایشی درخور یافته است. نمونه یک لیتری، حال با مصرف سوخت اتانول که رایجترین سوخت کشور برزیل بهشمار میآید، قدرتی معادل 121 اسب بخار تولید میکند؛ این در حالی است که پیش از این، این رقم 116 اسب بخار بود. پیشرانه توانمندتر ۱.۲ لیتری توربو که مختص نسخههای Premier و RS است، اکنون با بهرهگیری از تزریق مستقیم سوخت به جای سیستم چند نقطهای گذشته، توان خود را از 131 به 141 اسب بخار رسانده است تا پاسخگوی انتظارات گروه بیشتری از خریداران باشد.
تمامی نسخههای جدید، مجهز به جعبهدنده 6 سرعته اتوماتیک کلاسیک و سامانه انتقال قدرت دیفرانسیل جلو هستند و جعبهدنده 5 سرعته دستی، از ترکیب مدلهای تولیدی برزیلی حذف گردیده، هرچند ممکن است این نوع گیربکس برای بازارهای صادراتی همچنان تداوم داشته باشد.
اکنون نسخه نوین شورولت ترکر در کارخانههای برزیل بر خط تولید قرار گرفته و سفارشپذیری آن آغاز شده است. قیمت این خودرو بسته به تیپ انتخابی، بین 120 هزار تا 191 هزار رئال برزیل (معادل 21500 تا 34200 دلار آمریکا) تعیین شده است.
در نهایت، ذکر این نکته ضروری است که شورولت ترکر، افزون بر برزیل، در ازبکستان نیز به تولید میرسد؛ کشوری که از تابستان سال ۲۰۲۲، شرکت UzAuto Motors مونتاژ این محصول را آغاز کرده است. هرچند تاکنون خبری مبنی بر عرضه نسخه فیسلیفت شده در این کشور منتشر نشده است و علاقهمندان باید منتظر تصمیمات و برنامههای آتی باشند.
گزارش