برند اسپانیایی EBRO با چری احیا می‌شود
دوشنبه, 05 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
تیگو 7 در اسپانیا
هاچ‌بک شهری ام جی 3 در آزمایشات انکپ سه ستاره ایمنی کسب کرد
پنج شنبه, 01 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
تست تصادف ام جی 3
فونیکس FX برقی 5 ستاره ایمنی از یورو انکپ دریافت کرد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
عملکرد مشابه با نسخه بنزینی FX
چری جینیون با فضای داخلی بزرک و برد 2500 کیلومتری رونمایی شد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
چندمنظوره جدید چری با امکانات لوکس
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5

پیشنهاد سردبیر

یادداشت

  • تکرار یک اشتباه 70 ساله این بار در بازار ایران

    خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟
      "خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟"، عنوان روایتی است که "مت هیگ" از شکست یک ایده، در کتاب “Brand Failure” خود آورده است. این عنوان در واقع برای شکست افتضاح ایده داج لافم...
    نویسنده: محمدعلی ملاعبداللهی

جدیدترین اخبار و مطالب

مشاهده بیشتر ...
بررسی و تست تارا دنده‌ای در پیست اتومبیل‌رانی آزادی
اتومبیل فارسی - ایکو تارا دنده‌ای

هر آنچه باید در مورد ایران‌خودرو تارا بدانید

 

 

پس از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌های صنعت خودروسازی بسیاری از صنایع وابسته به این صنعت از جمله قطعه‌سازان و در راس تمامی آن‌ها دو خودروساز بزرگ کشور با مشکلات بسیاری رو‌به‌رو شدند. مشکلاتی همچون عدم امکان نقل و انتقالات مالی و ارتباط با بانک‌های خارجی، مشکل در خرید و واردات بسیاری از قطعات و مواد اولیه و البته خروج بسیاری از شرکای تجاری تحت فشارهای ایالات متحده را باید بزرگ‌ترین چالش پیش‌روی خودروسازان در 4 سال اخیر دانست. 

 

در این میان ارتباط گروه صنعتی ایران خودرو نه تنها با شرکای جدیدتری مانند هایما و دانگ‌فنگ قطع شد، بلکه پژو، شریک دیرینه این خودروساز نیز بار دیگر ثابت کرد که وقتی جنگ بر سر منافع شخصی باشد می‌تواند به راحتی پا روی بسیاری از تعهدات خود بگذارد. در زمان کاهش همکاری پژو با ایران خودرو، این خودروساز داخل در شرکتی با نام ایکاپ که به طور مشترک با پژو فرانسه تاسیس کرده بود، عرضه پژو 2008 را در دست داشت و در عین حال مشغول آماده‌سازی عرضه نسخه فیس‌لیفت پزو 301 نیز بود. پروژه‌ای که تنها با تجاری سازی تعداد بسیار اندکی 301 متوقف شد...

 

همانطور که پیش‌تر نیز گفته شد، پژو 301 بر اساس پلتفرم PF1 گروه پژو-سیتروئن ساخته شده است. PF1 پلتفرمی بسیار با ارزش و پرکاربرد در محصولات این گروه خودروسازی فرانسوی است که محصولاتی چون پژو 2008، سیتروئن الیزه، نسل قبلی پژو 208، سیتروئن C3 و... بر اساس آن توسعه یافته‌اند. گروه صنعتی ایران خودرو با استفاده از قرارداد برجامی خود با پژو، توانست پلتفرم PF1 را در اختیار گرفته و با اعمال تغییراتی، نام جدید IKP1 را برای آن انتخاب کرد. بر اساس این پلتفرم یک سدان سگمنت C توسعه یافت که ابتدا با کد K132 رونمایی و پس از آن نام تارا برای آن انتخاب شد و در حال حاضر در دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک فول آپشن عرضه می‌شود.

 

 

      همچنین بخوانید >  آلبوم تصاویر رسمی ایکو تارا اتوماتیک منتشر شد + مشخصات فنی نسخه نهایی

 

 

حال به همت این خودروساز داخلی و پس از چند سال از به فراموشی سپرده شدن چنین برنامه‌هایی توسط ایران خودرو، شرایطی فراهم شد تا خبرنگاران رسانه‌های تخصصی حوزه خودرو بتوانند در پیست اتومبیل‌رانی آزادی نسخه دنده‌ای تارا را مورد تست و بررسی میدانی قرار دهند...

 

 AutomobileFa IKCO Tara MT Test Drive(26)

 

 

ویژگی‌های پلتفرم جدید و ایمنی تارا

به گفته مهندسان بخش تحقیق و توسعه ایران خودرو، در ساخت سازه اصلی، شاسی و بدنه تارا به طور گسترده از فولادهای مقاوم و فولاد‌های دو فازی استفاده شده است. ورق های مخصوص دوفازی و فن آوری جدید موسوم به Tailor Welded Blank در تارا باعث دستیابی به ایمنی قابل قبول و در عین حال مدیریت جرم کلی خودرو جهت کاهش مصرف سوخت شده است.

 

یکی از ویژگی‌های بسیار مهم تارا را باید گذراندن تست‌های تصادف و ویژگی‌های لحاظ شده در طراحی این محصول برای بهتر شدن ایمنی دانست. تارا در موسسه تست تصادف سی‌دات در کشور اسپانیا مورد ارزیابی و تست‌های تصادف گوناگونی از جمله تست تصادف از جلو و تست تصادف از کنار قرار گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده از این آزمایش‌ها، می‌تواند گفت که ایمنی تارا در محدوده 3 ستاره ایمنی موسسه یورو ان کپ ارزیابی می‌شود که برای یک سدان اقتصادی سگمنت C نتیجه قابل قبولی است.

 

AutomobileFa IKCO Tara Crash Test Cidaut

 

ناگفته نماند که تست‌های تصادف در موسسه سی‌دات کشور اسپانیا در برخورد از جلو با سرعت 58 کیلومتر بر ساعت انجام شده است در حالی که این تست در موسسات ان کپ با سرعت 64 کیلومتر در ساعت انجام می‌شود. 

 

 علاوه بر تست‌های تصادف با موانع و اجسام صلب، تارا در بخش تصادف با عابر پیاده نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این تست، هدف دستیابی به طراحی بهینه فرم و ارتفاع دماغه خودرو شامل سپر، درب موتور و حتی بخش‌هایی از شیشه جلو است تا در زمان برخورد با عابر پیاده به نقاط حساس و حیاطی بدن مانند جمجمه، لگن و کمر و حتی زانوها آسیب جدی وارد نشود. 

 

تارا در موسسه تست تصادف سی‌دات در کشور اسپانیا مورد ارزیابی و تست‌های تصادف گوناگونی از جمله تست تصادف از جلو و تست تصادف از کنار قرار گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده از این آزمایش‌ها، می‌تواند گفت که ایمنی تارا در محدوده 3 ستاره ایمنی موسسه یورو ان کپ ارزیابی می‌شود که برای یک سدان اقتصادی سگمنت C نتیجه قابل قبولی است.

 

تارا تنها خودروی داخلی و با نشان ایرانی است که علاوه بر استانداردهای تصادف از روبه‌رو و تصادف از پهلو، موفق به دریافت تاییدیه استاندارد ایمنی برخورد با عابر پیاده شده است. این آزمایشات با حضور بازرسان و نمایندگان قانونی مراجع صدور تاییدیه اروپایی ایمارک (E-mark) انجام شده و تارا با کسب نتایج عالی موفق شد تمامی الزامات استانداردهای مربوط را تامین کرده و مورد تایید قرار گیرد.


آزمون ایمنی عابر پیاده بر اساس استانداردهای اروپایی ECE- R127 و 78/ 2009/EC انجام می‌شود؛ این آزمون دارای دو بخش اصلی برخورد سر با نقاط مختلف درب موتور و برخورد پا با نقاط مختلف سپر است. استاندارد ایمنی عابر پیادهECE –R127 از استانداردهای روز اروپا و یکی از الزامات ورود به بازار این کشورها به شمار می‌رود. با نتایج کسب شده از آزمون‌های این استاندارد، محصول تارا آمادگی ورود به بازار اروپا را دارد.

 

AutomobileFa IKCO Tara Pedestrian Safety Test

 

یکی دیگر از ویژگی‌های تولید سازه و بدنه تارا استفاده از فناوری‌های به‌روزی مانند جوش سرد (CMT) و جوشکاری لیزری است که کیفیت و استحکام بالایی را نسبت به فناوری‌ها قدیمی‌تر در جوشکاری اتصالات و ورقه‌ها ایجاد خواهد کرد. 

 

نکته جالب دیگر که شاید در برخورد اول با تارا عجیب به نظر برسد این است که اگر بخواهید بازوهای (تیغه‌های) برف پاکن را جهت پاک کردن شیشه یا تعویض تیغه‌ها از روی شیشه بلند کنید، تنها چند درجه از شیشه خودرو فاصله می‌گیرند و سپس به لبه بالایی درب موتور برخورد کرده و اجازه بلند کردن کامل را به شما نمی‌دهند. دلیل این مساله این است که در صورت تصادف خودرو با عابر پیاده، احتمال برخورد جمجمه عابر با پیچ و مهره به کا رفته در قسمت انتهایی بازوی پرف پاکن وجود دارد که این مساله باعث مردود شدن خودرو در تست ایمنی عابر پیاده خواهد شد. 

 

به همین منظور طراحان ایران خودرو لبه بالایی درب موتور را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که بازوهای برف پاکن در زیر آن مخفی بمانند. برای تعویض تیغه‌ها یا پاک کردن شیشه کافی است یکبار اهرم مربوط به فعال شدن برف پاکن در کنار فرمان خودرو فشار داده شود تا برف پاکن‌ها تغییر وضعیت داده و در قسمت میانی شیشه جلو قرار بگیرند. در این شرایط به راحتی می‌توان با بلند کردن بازوی آن‌ها از لولای انتهایی نسبت به پاک کردن شیشه یا تعویض تیغه اقدام کرد.

 

 

طراحی ظاهری و فضای داخل کابین

طراحان ایران خودرو در مورد طراحی ظاهری تارا، به الگو گرفتن از خطوط چهره و صورت یوزپلنگ ایرانی و همچنین الهام گرفتن از نمادهای مثلثی شکل به کار رفته در سازه‌های قدیمی و باستانی ایرانی-اسلامی اشاره می‌کنند. 

 

خطوط به کار رفته در در دماغه خودرو در اطراف جلو پنجره و چراغ‌ها و همچنین ورودهای هوا در قسمت پایینی سپر کاملا یادآورد خطوط اطراف چشم، بینی و پوزه یوزپلنگ ایرانی است. علاوه بر این، المان‌های مثلثی شکل به کار رفته در چراغ‌های عقب نیز بر اساس همان الگوی معماری ایرانی-اسلامی خلق شده است. علاوه بر این، طراحی فرم یکپارچه چراغ‌های عقب تارا همگام با ترند روز انجام شده است و امروزه در بسیاری از خودروها این شیوه طراحی چراغ دیده می‌شود. البته در این شیوه با استفاده از هندسه کلی چراغ و گرافیک المان‌های داخلی آن می‌توان به طرحی رسید که در آن چراغ کاملا پیوسته به نظر آمده و درزهای مربوط به درب صندوق به نوعی محو شوند. 

 

AutomobileFa IKCO Tara MT Test Drive(8)

 

به طور کلی در طراحی ظاهری تارا رگه‌هایی از پژو 301 مشهود است. فریم درب‌ها، ستون‌ها و قاب بسیاری از پنل‌های بدنه از پژو 301 برداشته شده است (کری‌اوور شده است). پس می‌توان نتیجه گرفت که تارا در نمای کناری بیش‌تر شبیه به پژو 301 است اما در نمای جلو و عقب دارای طراحی کاملا متفاوتی است. 

 

در فضای داخل کابین نیز داشبورد، رودری‌ها و بسیاری دیگر از اجزا همان نمونه‌های به کار رفته در پژو 301 است که تغیرات اندکی را پشت سر گذاشته‌اند. به عنوان مثال داشبورد تارا همان داشبورد پژو 301 است که تغییراتی در بخش ترکیب رنگ و استفاده از فریم فیبر کربن را از سر گذرانده است. صندلی‌های پارچه‌ای (در نسخه دنده‌ای) که اندازه مناسبی داشته و به خوبی بدن را در آغوش می‌گیرند راحتی قابل قبولی در مسیرهای طولانی ایجاد می‌کنند. فضای داخل کابین نیز از دنا جادارتر است اما نقاط ضعفی مانند نبود فضایی برای قرار دادن دسته کلید، کیف پول و گوشی موبایل نیز در آن دیده می‌شود.

 

AutomobileFa IKCO Tara MT Test Drive(19)

 

همچنین استفاده گسترده از پلاستیک خشک در ساخت بخش‌های مختلف کابین مانند داشبورد، رودری‌ها و ... کمی آزار دهنده است و شاید بهتر بود از مواد نرم (مشابه سورن) در ساخت داشبورد تارا استفاده شود. به طور کلی فضای داخل کابین و صندوق بار تارا برای مسافرت‌های درون شهری و همچنین مسافرت‌های برون شهری طولانی مدت یک خانواده ایرانی راحت و جادار ارزیابی می‌شود. 

 

 

 

 

تجهیزات و امکانات رفاهی و ایمنی

نسخه دنده‌ای تارا که در واقع نسخه پایه این محصول به شمار می‌رود با تجهیزات رفاهی و ایمنی شامل ترمزهای دیسکی جلو و عقب، سامانه ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، سامانه کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سامانه کنترل کشش (TCS)، سامانه پایش فشار باد تایرها (TPMS)، سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA)، فرمان برقی، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین جلو (2 عدد)، سنسور دنده عقب، سامانه تهویه مطبوع با پنل دیجیتال، سامانه چندرسانه‌ای و سرگرمی به همراه نمایشگر لمسی و قابلیت میرور لینک برای اتصال تلفن همراه هوشمند، شیشه بالابرهای برقی جلو و عقب به همراه آنتی ترپ، دکمه‌های کنترلی روی فرمان، کروز کنترل، چراغ‌های روشنایی در روز، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب، تنظیم دستی صندلی راننده در 6 جهت و سرنشین جلو در 4 جهت، نشان دهنده زمان تعویض دنده (GSI)، رینگ‌های 15 اینچی فولادی و ... عرضه می‌شود.

 

نا گفته نماند که تارا اولین خودرو با نشان ایرانی است که همراه با سامانه‌های سامانه کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سامانه کنترل کشش (TCS) و سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA) عرضه می‌شود. این ویژگی‌ها می‌تواند در ارتقا سطح ایمنی تارا بسیار موثر واقع شوند. 

 

داشبورد تارا همان داشبورد پژو 301 است که تغییراتی در بخش ترکیب رنگ و استفاده از فریم فیبر کربن را از سر گذرانده است. صندلی‌های پارچه‌ای (در نسخه دنده‌ای) که اندازه مناسبی داشته و به خوبی بدن را در آغوش می‌گیرند راحتی قابل قبولی در مسیرهای طولانی ایجاد می‌کنند. فضای داخل کابین نیز از دنا جادارتر است اما نقاط ضعفی مانند نبود فضایی برای قرار دادن دسته کلید، کیف پول و گوشی موبایل نیز در آن دیده می‌شود.

 

مشتریان می‌توانند با خرید نسخه اتوماتیک تارا که در واقع نسخه وفل آپشن تارا به شمار می‌رود تجهیزاتی شامل جعبه‌دنده 6 سرعته اتوماتیک ساخت شرکت DAE چین، 4 عدد کیسه هوای ایمنی، دوربین دید عقب، رینگ‌های 16 اینچی آلیاژی، سانروف برقی، استارت دکمه‌ای، سامانه ورود بدون کلید، سنسور نور (اتولایت)، سنسور باران، صندلی راننده 6 جهته (4 جهت برقی 2 جهت دستی) و صندلی سرنشین جلو 4 جهته (2 جهت برقی و 2 جهت دستی) و زیر آرنجی را نیز در اختیار داشته باشند.

 

 

قوای فنی، تجربه رانندگی و سواری

تارا در هر دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک به پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپ TU5 پلاس مجهز شده است. این پیشرانه در واقع نسخه به‌روز شده پیشرانه TU5 به شمار می‌رود که جواب خود را به خوبی در بازار ایران پس داده و در محصولاتی مانند پژو 206 تیپ 5، رانا، پژو 405 و پژو پارس ال‌ایکس نیز استفاده شده است. 

 

پیشرانه TU5 پلاس نسبت به TU5 تغییراتی شامل اضافه شدن سامانه زمانبندی متغیر سوپاپ‌های ورودی، پمپ روغن با حجم متغیر و  بهبودهایی در سیستم سوخت‌رسانی و خروجی (اگزوز) را پشت سر گذاشته است. این پیشرانه که دارای استاندارد آلایندگی یورو 5 است در حال حاضر توانایی تولید 113 اسب بخار قدرت در دور 5800 و بیشینه گشتاور 144 نیوتن‌متر در 4000 دور در دقیقه را دارد. به گفته مهندسان بخش تحقیق و توسعه موتور ایران خودرو، این پیشرانه در مصرف سوخت، تولید آلایندگی و بازدهی توانسته است تا 7 درصد نسبت به پیشرانه TU5 بهینه‌تر عمل کند. 

 

نا گفته نماند که ایران خودرو با حذف پمپ هیدرولیک و استفاده از فرمان با نیروی کمی برقی (فرمان برقی)، بار اضافی تحمیل شده از سوی پمپ هیدرولیک به پیشرانه را حذف کرده است که این مساله خود در بازدهی بیش‌تر پیشرانه و مصرف سوخت کم‌تر بسیار موثر بوده است. 

 

AutomobileFa IKCO Tara MT Test Drive(22)

 

 در زمان روشن کردن پیشرانه تارا لرزش قابل توجهی در کابین احساس نمی‌شود و همچنین زمانی که خودرو در حالت درجا و دور آرام روشن است، خودرو بی سر و صدا و آرام است و سر و صدای زیادی در کابین شنیده نمی‌شود. با بالا بودن شیشه‌ها و شرایط پیست اتومبیل‌رانی آزادی نیز می‌توان گفت عایق بندی کابین تارا برای یک خودروی اقتصادی مناسب به نظر می‌رسد. در نسخه دنده‌ای تارا از جعبه‌دنده 5 سرعته BE4 استفاده شده است. آشنایی با محل جا رفتن دنده‌ها با اهرم تعویض دنده جدید به کار رفته تارا کمی نیاز به زمان دارد اما پس از چند ساعت رانندگی می‌توان به راحتی به اهرم جدید تعویض دنده و نحوه تعویض دنده‌ها عادت کرد و با سرعت بیش‌تری نسبت به سبک یا سنگین کردن دنده‌ها اقدام کرد.

 

علاوه بر این، سامانه نشان دهنده زمان تعویض دنده نیز به راننده کمک می‌کند تا در زمان مناسبی نسبت به تعویض دنده اقدام کرده تا سه ضلع مثلث مصرف سوخت، اعمال فشار به پیشرانه و کشش مناسب خودرو در کنار هم قرار گیرد. بر اساس آنچه در کاتالوگ رسمی تارا اعلام شده است، جرم خالص این اتومبیل در نسخه دستی با مخزن سوخت پر به 1170 کیلوگرم می‌رسد. در واقع اگر بخواهیم مثال ملموسی بزنیم باید گفت تارا دنده‌ای حدود 90 کیلوگرم از دنا سبک‌تر و حدود 60 کیلو از رانا سنگین‌تر است. 

 

 

 

 

کشش خودرو در زمان شروع حرکت و در دنده‌های یک و دو خوب و قابل قبول است. فراموش نکنیم که با یک خودروی اقتصادی سگمنت C رو‌به‌رو هستیم و نباید انتظار رانندگی با یک خودروی توربوشارژ را از آن داشت. البته ایران خودرو اعلام کرده است که در آینده از جعبه‌دنده دستی 6 سرعته خود در برای نسخه دستی و از پیشرانه EF7 توربوشارژ برای نسخه اتوماتیک استفاده خواهد کرد که بدون تردید شتاب و کشش بهتری را برای تارا به ارمغان خواهد آورد. 

 

قدرت و کشش تارا در نسخه دنده‌ای برای رانندگی‌های شهری و همچنین مسافرت‌های خانوادگی منطقی است. اما در کنار کشش پیشرانه و شتاب، یک خودروی خانوادگی باید در معیارهای دیگری نیز سنجیده شود. یکی از این موارد سواری خودرو است. در تجربه رانندگی با تارا کیفیت سواری و راحتی خودرو بسیار خوب و مثال‌زدنی است. عبور از مسیرهای ناهموار به خوبی و بدون وارد آمدن هیچ ضربه و صدای اضافی به کابین خودرو صورت می‌گیرد و در این بخش تارا کاملا لبخند رضایت را بر لب شما می‌نشاند. 

 

AutomobileFa IKCO Tara MT Test Drive(6)

 

البته اشاره به این نکته نیز ضروری است که در محور عقب تارا از سیستم تعلیق Twist Beam به جای تورشن بار (فنر پیچشی) استفاده شده است. این سیستم تعلیق که در پژو 2008 نیز به کار رفته اگرچه فرآیند تولید و ساخت بسیار پیچیده‌تری دارد، اما در عوض پایداری و سواری خوبی را برای خودرو ایجاد می‌کند و با ترند روز نیز همگام است.

 

همان‌طور که بالاتر نیز اشاره شد، تارا به سیستم فرمان کمکی برقی مجهز شده است. این فرمان در حالت در جا بسیار نرم است و در زمان رانندگی در ترافیک‌های شهری و یا پارک کردن خودرو تجربه لذت بخشی را رقم خواهد زد. با شروع حرکت و افزایش سرعت، از میزان نرمی فرمان کاسته خواهد شد تا عملکردی دقیق، تند و تیز و البته ایمن را از خود نشان دهد. غربیلک فرمان نیز اگرچه کمی ضخیم طراحی شده اما خوش دست و راحت است.

 

پیشرانه TU5 پلاس نسبت به TU5 تغییراتی شامل اضافه شدن سامانه زمانبندی متغیر سوپاپ‌های ورودی، پمپ روغن با حجم متغیر و  بهبودهایی در سیستم سوخت‌رسانی و خروجی (اگزوز) را پشت سر گذاشته است. به گفته مهندسان بخش تحقیق و توسعه موتور ایران خودرو، این پیشرانه در مصرف سوخت، تولید آلایندگی و بازدهی توانسته است تا 7 درصد نسبت به پیشرانه TU5 بهینه‌تر عمل کند. 

 

در زمان رانندگی با سرعت بالا، سیستم کنترل پایداری به خوبی از خارج شدن کنترل خودرو از دست راننه ایفای نقش می‌کند. البته در روز آزمایش در پیست، خاموش کردن این سامانه امکان رانندگی اسپرت‌تر و اجرای حرکات نمایشی را فراهم کرده بود اما با افزایش سرعت به نزدیک 55 کیلومتر در ساعت، این سامانه به صورت خودکار وارد عمل می‌شد که مساله عجیبی بود. علاوه بر سیستم کنترل پایداری، ترمزهای تارا نیز عملکرد بسیار قابل اطمینان و قوی را از خود نشان داد و در این بخش نیز همانند کیفیت و نرمی سواری نمی‌توان ایرای به تارا گرفت.

 

بد نیست اشاره کنیم که سامانه چند رسانه‌ای تارا که دارای نمایشگر لمسی به همراه درگاه USB، بلوتوث و فناوری میرور لینک برای اتصال تلفن همراه هوشمند است عملکرد خوبی دارد و در زمان کار با صفحه نمایش لمسی، ضعف نرم افزاری، هنگ کردن یا تاخیر در آن مشاهده نشد. این سامانه چندرسانه‌ای در کنار سیستم برق و الکترونیک تارا از جمله بخش‌هایی است که توسط ایران خودرو مورد بازطراحی قرار گرفته و به نوعی ایرانیزه شده است. 

 

 

در پایان ...

 در یک جمع‌بندی باید نسخه دنده‌ای تارا را خودرویی خانوادگی و اقتصادی دانست. دارای فضای کابین جادار و صندوق عقب بزرگی دارد. سواری و سیستم تعلیق بسیار با کیفیت و نرمی دارد، روی قدرت ترمزها و سیستم کنترل پایداری آن می‌توانید به خوبی حساب باز کنید، امکانات رفاهی حداقلی در کنار تجهیزات و سطح ایمنی بسیار خوبی (در قیاس با سایر خودروهای ایرانی) در اختیارتان می‌گذارد و توان و کشش پیشرانه آن برای سبک رانندگی آرام و خانوادگی کافی و راضی کننده است. 

 

AutomobileFa IKCO Tara MT Test Drive(34)

 

ایران خودرو به زودی تولید انبوه و تحویل نسخه اتوماتیک تارا که دارای سطح تجهیزات بیش‌تر و جعبه‌دنده اتوماتیک است را آغاز می‌کند و در آینده نسخه اتوماتیک تارا مجهز به پیشرانه EF7 TC نیز در سبد محصولات ایران خودرو قرار خواهد گرفت که ارزش خرید این محصول را بسیار بالا خواهد برد. 

 

در سری اول تحویل تارا دنده‌ای، قیمت مبنای این محصول از سوی ایران خودرو 290 میلیون و 472 هزار و 900 تومان اعلام شد و در حال حاضر با گذشت بیش از یک ماه از آغاز تحویل، بدون توجه به ممنوعیت‌های قانونی و با توجه به در رهن بودن سند خودرو به مدت یک سال، تارا دنده‌ای در بازار توسط دلالان با قیمتی بین 450 تا 600 میلیون تومان و به صورت وکالتی قیمت‌گذاری شده است.

 

 

 

مشخصات فنی نهایی ایران خودرو تارا دنده‌ای به شرح زیر است: 

 

      جرم و اندازه‌ها

   طول: 4505 میلی‌متر

   عرض: 1748 میلی‌متر

   ارتفاع: 1466 میلی‌متر

   فاصله بین دو محور: 2652 میلی‌متر

   جرم خاصل خودرو: 1170 کیلوگرم

   حجم باک: 50 لیتر

   حجم صندوق عقب: 640 لیتر

 

      مشخصات فنی 

   نوع پیشرانه: TU5 پلاس | 1.6 لیتر | 4 سیلندر | 16 سوپاپ

   دارای سامانه زمان بندی متغییر سوپاپ‌ها

   دارای پمپ روغن با حجم متغیر

    توان پیشرانه: 113 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه

   گشتاور پیشرانه: 144 نیوتن متر در 4800 دور در دقیقه

   جعبه دنده: 5 سرعته دستی

   بیشینه سرعت: 190 کیلومتر در ساعت

   استاندارد آلایندگی: یورو 5

 

      امکانات رفاهی و ایمنی

   فرمان کمکی برقی

   ترمزهای دیسکی جلو و عقب

   سیستم ترمز  ضد قفل (ABS)

   توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)

   سامانه کنترل پایدرای الکترونیکی (ESP)

   سامانه کنترل کشش (TSC) 

   سامانه کمکی شروع رکت در سربالایی (HSA)

   کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین جلو

   سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی

   کروز کنترل

   کنترل سیستم صوتی از روی فرمان

   سیستم تهویه مطبوع با پنل دیجیتال

   سنسور پایش فشار باد تایرها (TPMS)

   سنسور دنده عقب

   نمایشگر ۷ اینچی لمسی و درگاه USB و بلوتوث

   رینگ‌های 15 اینچی فولادی

   روکش پارچه‌ای صندلی‌ها

   تنظیم دستی 6 حالته صندلی راننده 

   تنظیم دستی 4 حالته صندلی سرنشین جلو 

   دکمه‌های کنترلی روی فرمان

   چراغ روشنایی در روز

    تنظیم برقی شیشه‌ها و آینه‌ها کناری

 

 

      دانلود فایل PDF کاتالوگ رسمی ایکو تارا      

 

 


شبکه‌های اجتماعی

جدیدترین خودروهای بازار ایران

ویدیوها

تست اتومبیل و مقایسه