برند اسپانیایی EBRO با چری احیا می‌شود
دوشنبه, 05 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
تیگو 7 در اسپانیا
هاچ‌بک شهری ام جی 3 در آزمایشات انکپ سه ستاره ایمنی کسب کرد
پنج شنبه, 01 آذر 1403
شاهین قربانعلی نیا
تست تصادف ام جی 3
فونیکس FX برقی 5 ستاره ایمنی از یورو انکپ دریافت کرد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
عملکرد مشابه با نسخه بنزینی FX
چری جینیون با فضای داخلی بزرک و برد 2500 کیلومتری رونمایی شد
دوشنبه, 28 آبان 1403
شاهین قربانعلی نیا
چندمنظوره جدید چری با امکانات لوکس
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5

پیشنهاد سردبیر

یادداشت

  • تکرار یک اشتباه 70 ساله این بار در بازار ایران

    خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟
      "خانم‌های صورتی پسند کجا هستند؟"، عنوان روایتی است که "مت هیگ" از شکست یک ایده، در کتاب “Brand Failure” خود آورده است. این عنوان در واقع برای شکست افتضاح ایده داج لافم...
    نویسنده: محمدعلی ملاعبداللهی

جدیدترین اخبار و مطالب

مشاهده بیشتر ...
اولین ویدیوی تست و بررسی ایکو تارا اتوماتیک
اتومبیل فارسی - ویدیو تست و آزمایش رانندگی ایکو تارا اتوماتیک

محصول جدید ایران‌خودرو چه ویژگی‌هایی دارد؟

 

در این ویدیو می‌توانید اولین ویدیوی تست و آزمایش رانندگی ایکو تارا اتوماتیک‌ را ببینید. ما در تیم تست اتومبیل فارسی به سراغ تارا اتوماتیک رفته‌ایم تا این محصول جدید ایران خودرو که به تازگی وارد بازار شده است را مورد بررسی دقیق فنی قرار دهیم و با ویژگی‌های مثبت و منفی آن آشنا شویم.

 

پژو 301 بر اساس پلتفرم PF1 گروه پژو-سیتروئن ساخته شده است. PF1 پلتفرمی بسیار با ارزش و پرکاربرد در محصولات این گروه خودروسازی فرانسوی است که محصولاتی چون پژو 2008، سیتروئن الیزه، نسل قبلی پژو 208، سیتروئن C3 و... بر اساس آن توسعه یافته‌اند. گروه صنعتی ایران خودرو با استفاده از قرارداد برجامی خود با پژو، توانست پلتفرم PF1 را در اختیار گرفته و با اعمال تغییراتی، نام جدید IKP1 را برای آن انتخاب کرد. بر اساس این پلتفرم یک سدان سگمنت C توسعه یافت که ابتدا با کد K132 رونمایی و پس از آن نام تارا برای آن انتخاب شد و در حال حاضر در دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک فول آپشن عرضه می‌شود.

 

 

طراحی ظاهری و فضای داخل کابین

طراحان ایران خودرو در مورد طراحی ظاهری تارا، به الگو گرفتن از خطوط چهره و صورت یوزپلنگ ایرانی و همچنین الهام گرفتن از نمادهای مثلثی شکل به کار رفته در معماری قدیمی و باستانی ایرانی-اسلامی اشاره می‌کنند.

 

خطوط به کار رفته در در دماغه خودرو در اطراف جلو پنجره و چراغ‌ها و همچنین ورودهای هوا در قسمت پایینی سپر کاملا یادآورد خطوط اطراف چشم، بینی و پوزه یوزپلنگ ایرانی است. علاوه بر این، المان‌های مثلثی شکل به کار رفته در چراغ‌های عقب نیز بر اساس همان الگوی معماری ایرانی-اسلامی خلق شده است. علاوه بر این، طراحی فرم یکپارچه چراغ‌های عقب تارا همگام با ترند روز انجام شده است و امروزه در بسیاری از خودروها این شیوه طراحی چراغ دیده می‌شود. البته در این شیوه با استفاده از هندسه کلی چراغ و گرافیک المان‌های داخلی آن می‌توان به طرحی رسید که در آن چراغ کاملا پیوسته به نظر آمده و درزهای مربوط به در صندوق به نوعی محو شوند.

 

 

مشخصات فنی تارا اتوماتیک

تارا اتوماتیک به پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپ TU5 پلاس مجهز شده است. این پیشرانه در واقع نسخه به‌روز شده پیشرانه TU5 به شمار می‌رود که جواب خود را به خوبی در بازار ایران پس داده و در محصولاتی مانند پژو 206 تیپ 5، رانا، پژو 405 و پژو پارس ال‌ایکس نیز استفاده شده است. در تارا اتوماتیک از جعبه‌دنده 6 سرعته اتوماتیک ساخت شرکت DAE چین استفاده شده است. این جعبه‌دنده دقیقا همان نمونه‌ای است که در خانواده دنا پلاس نیز به کار رفته و دارای حالت‌های اسپرت، رانندگی در برف و تعویض دستی (تیپ‌ترونیک) است.

 

پیشرانه TU5 پلاس نسبت به TU5 تغییراتی شامل اضافه شدن سامانه زمانبندی متغیر سوپاپ‌های ورودی، پمپ روغن با حجم متغیر و بهبودهایی در سیستم سوخت‌رسانی و خروجی (اگزوز) را پشت سر گذاشته است. این پیشرانه که دارای استاندارد آلایندگی یورو 5 است در حال حاضر توانایی تولید 113 اسب بخار قدرت در دور 5800 و بیشینه گشتاور 144 نیوتن‌متر در 4000 دور در دقیقه را دارد. نا گفته نماند که ایران خودرو با حذف پمپ هیدرولیک و استفاده از فرمان با نیروی کمی برقی (فرمان برقی)، بار اضافی تحمیل شده از سوی پمپ هیدرولیک به پیشرانه را حذف کرده است که این مساله خود در بازدهی بیش‌تر پیشرانه و مصرف سوخت کم‌تر بسیار موثر بوده است.

 

 

تجهیزات رفاهی و ایمنی تارا اتوماتیک

تارا اتوماتیک در بخش تجهیزات رفاهی و ایمنی به امکاناتی نظیر فرمان کمکی برقی، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، سیستم ترمز ضد قفل (ABS) به همراه (EBD)، سامانه کنترل پایدرای الکترونیکی (ESC)، سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA)، سیستم کنترل کشش (TCS)، 4 کیسه هوای ایمنی شامل راننده، سرنشین جلو و جانبی، کروز کنترل، سامانه ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، سنسور نور (اتولایت)، سنسور باران، سانروف برقی، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، سیستم تهویه مطبوع با پنل دیجیتال، سنسور فشار باد تایرها، سنسور دنده عقب، دوربین دنده عقب، نمایشگر ۷ اینچی لمسی و درگاه USB و بلوتوث، رینگ‌های 16 اینچی آلیاژی، روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم 6 حالته صندلی راننده (4 حالت برقی و 2 حالت دستی)، تنظیم 4 حالته صندلی سرنشین جلو (2 حالت برقی و 2 حالت دستی)، چراغ روشنایی در روز، شیشه‌ها و آینه‌های برقی تاشونده، زیر آرنجی (Armrest) مجهز شده است. 

 

در تارا اتوماتیک تجهیزاتی شامل 4 عدد کیسه هوای ایمنی، دوربین دید عقب، رینگ‌های 16 اینچی آلیاژی، سانروف برقی، استارت دکمه‌ای، سامانه ورود بدون کلید، سنسور نور (اتولایت)، سنسور باران، صندلی راننده 6 جهته (4 جهت برقی 2 جهت دستی) و صندلی سرنشین جلو 4 جهته (2 جهت برقی و 2 جهت دستی) و زیر آرنجی عرضه شده است که در نسخه دنده‌ای تارا خبری از آن‌ها نیست. البته اشاره به این نکه ضروری است که زیر آرنجی تعبیه شده بسیار کوچک است و فضای مناسبی جهت قرار دادن وسایل مختلف در اختیار راننده یا سرنشین جلو نمی‌گذارد. 

 

 

تارا اتوماتیک، خودرویی خانوادگی است که برخی از اولین‌ها نظیر اولین خودروی دارای نشان ایرانی مجهز به سامانه کنترل پایداری و کنترل کشش و سیستم کمکی حرکت در سربالایی را با خود همراه دارد. بر اساس تست‌های تصادف انجام شده، می‌توان تارا اتوماتیک را ایمن‌ترین محصول تولید شده توسط ایران خودرو دانست. در مورد ایمنی تارا، لازم است اشاره کنیم که به گفته مهندسان بخش تحقیق و توسعه ایران خودرو، در ساخت سازه اصلی، شاسی و بدنه تارا به طور گسترده از فولادهای مقاوم و فولاد‌های دو فازی استفاده شده است. ورق‌های مخصوص دوفازی و فن آوری جدید موسوم به Tailor Welded Blank در تارا باعث دستیابی به ایمنی قابل قبول و در عین حال مدیریت جرم کلی خودرو جهت کاهش مصرف سوخت شده است.

 

یکی از ویژگی‌های بسیار مهم تارا را باید گذراندن تست‌های تصادف و ویژگی‌های لحاظ شده در طراحی این محصول برای بهتر شدن ایمنی دانست. تارا در موسسه تست تصادف سی‌دات در کشور اسپانیا مورد ارزیابی و تست‌های تصادف گوناگونی از جمله تست تصادف از جلو و تست تصادف از کنار قرار گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده از این آزمایش‌ها، می‌تواند گفت که ایمنی تارا در محدوده 3 ستاره ایمنی موسسه یورو ان کپ ارزیابی می‌شود که برای یک سدان اقتصادی سگمنت C نتیجه قابل قبولی است.

 

ناگفته نماند که تست‌های تصادف در موسسه سی‌دات کشور اسپانیا در برخورد از جلو با سرعت 58 کیلومتر بر ساعت انجام شده است در حالی که این تست در موسسات ان کپ با سرعت 64 کیلومتر در ساعت انجام می‌شود. علاوه بر تست‌های تصادف با موانع و اجسام صلب، تارا در بخش تصادف با عابر پیاده نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این تست، هدف دستیابی به طراحی بهینه فرم و ارتفاع دماغه خودرو شامل سپر، در موتور و حتی بخش‌هایی از شیشه جلو است تا در زمان برخورد با عابر پیاده به نقاط حساس و حیاطی بدن مانند جمجمه، لگن و کمر و حتی زانوها آسیب جدی وارد نشود.

 

تارا علاوه بر استانداردهای تصادف از روبه‌رو و تصادف از پهلو، موفق به دریافت تاییدیه استاندارد ایمنی برخورد با عابر پیاده شده است. این آزمایشات با حضور بازرسان و نمایندگان قانونی مراجع صدور تاییدیه اروپایی ایمارک (E-mark) انجام شده و تارا با کسب نتایج عالی موفق شد تمامی الزامات استانداردهای مربوط را تامین کرده و مورد تایید قرار گیرد. آزمون ایمنی عابر پیاده بر اساس استانداردهای اروپایی ECE- R127 و 78/ 2009/EC انجام می‌شود؛ این آزمون دارای دو بخش اصلی برخورد سر با نقاط مختلف درب موتور و برخورد پا با نقاط مختلف سپر است. استاندارد ایمنی عابر پیادهECE –R127 از استانداردهای روز اروپا و یکی از الزامات ورود به بازار این کشورها به شمار می‌رود. با نتایج کسب شده از آزمون‌های این استاندارد، محصول تارا آمادگی ورود به بازار اروپا را دارد.

 

فراموش نکنیم که تارا به عنوان یک محصول جدید که در دوران پر فراز و نشیب تحریم‌ها به تولید رسیده است هنوز تا رسیدن به خودرویی بی دردسر و کامل راه زیادی دارد. برخی تجهیزات و امکانات نیاز به بهینه‌سازی بیش‌تری دارند.

 

 

مشخصات فنی ایکو تارا اتوماتیک: 

 

      جرم و اندازه‌ها

   طول: 4505 میلی‌متر

   عرض: 1748 میلی‌متر

   ارتفاع: 1466 میلی‌متر

   فاصله بین دو محور: 2652 میلی‌متر

   جرم خاصل خودرو: 1190 کیلوگرم

   حجم باک: 50 لیتر

   حجم صندوق عقب: 640 لیتر

 

      مشخصات فنی 

   نوع پیشرانه: TU5 پلاس | 1.6 لیتر | 4 سیلندر | 16 سوپاپ

   دارای سامانه زمان بندی متغییر سوپاپ‌ها

   دارای پمپ روغن با حجم متغیر

    توان پیشرانه: 113 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه

   گشتاور پیشرانه: 144 نیوتن متر در 4800 دور در دقیقه

   جعبه دنده: 6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تعویض دستی و حالت برفی و اسپرت

   بیشینه سرعت: 190 کیلومتر در ساعت

   استاندارد آلایندگی: یورو 5

 

      امکانات رفاهی و ایمنی

   فرمان کمکی برقی

   ترمزهای دیسکی جلو و عقب

   سیستم ترمز  ضد قفل (ABS) به همراه (EBD)

   سامانه کنترل پایدرای الکترونیکی (ESC)

   سامانه کنترل کشش (TCS)

   کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین جلو و جانبی

   سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA)

   کروز کنترل

   سامانه ورود بدون کلید

   سامانه استارت دکمه‌ای

   سنسور نور (اتولایت)

   سنسور باران

   سانروف برقی

   کنترل سیستم صوتی از روی فرمان

   سیستم تهویه مطبوع با پنل دیجیتال

   سنسور فشار باد تایرها

   سنسور دنده عقب

   دوربین دنده عقب

   نمایشگر ۷ اینچی لمسی و درگاه USB و بلوتوث

   رینگ‌های 16 اینچی آلیاژی

   روکش چرمی صندلی‌ها

   تنظیم 6 حالته صندلی راننده (4 حالت برقی و 2 حالت دستی)

   تنظیم 4 حالته صندلی سرنشین جلو (2 حالت برقی و 2 حالت دستی)

   چراغ روشنایی در روز

   شیشه‌ها و آینه‌های برقی تاشونده

   زیر آرنجی Armrest

 

 

 


شبکه‌های اجتماعی

جدیدترین خودروهای بازار ایران

ویدیوها

تست اتومبیل و مقایسه