بیش از 70 درصد گاز مصرفی مربوط به بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده است که این روزها افزایش مصرف داشته و نگرانیهایی را برای جایگاههای سوخت و پتروشیمیها به وجود آورده است.
از اواخر آذر با ورود سامانه بارشی و سرد شدن هوا، مصرف گاز شدت گرفت تا جایی که مصرف گاز در روز شنبه افزایش ۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه داشته است. اما موضوع به همین جا ختم نمیشود، زیرا افزایش مصرف گاز دامنگیر سیمانیها هم شده است به طوری که اکنون از سوخت جایگزین استفاده میکنند.
در خصوص افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، محمدرضا جولایی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفته بود: «با ورود یک جبهه هوای سرد از شمال و شمال غرب کشور که بهسرعت گسترش یافته و حتی به استانهای جنوب غرب، خوزستان، لرستان و… نیز رسیده و ماندگاری بیش از حد آن، مصرف گاز شنبه سوم دی، به ۵۹۰ میلیون مترمکعب رسید.»
به گفته جولایی این مقدار مصرف در ابتدای هفته جاری به نسبت ابتدای هفته گذشته، ۹ درصد افزایش را نشان میدهد که با اطلاعات هواشناسی، پیشبینی میشود این روند افزایش مصرف، تا پایان هفته ادامه داشته باشد؛ به این ترتیب پیشبینی میشود مصرف گاز طبیعی تا اواخر هفته جاری به ۶۵۰ میلیون مترمکعب در روز برسد. حالا باید دید در روزهای پایانی هفته از این رقم عدول میکند یا خیر!
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: «با توجه به محدودیتهای اعمالشده در صنایع و نیروگاهها برای مصرف گاز و اینکه تنها منبع تأمین افزایش مصرف گاز در بخشهای خانگی و تجاری، اعمال محدودیت در بخش نیروگاهی و صنایع است، از همه هموطنان میخواهیم با رعایت الگوی مصرف بهینه، ما را در گازرسانی به دیگر بخشها یاری کنند. اما اینطور که به نظر میرسد وخامت اوضاع به قدری است که گمانهزنیهایی برای قطعی گاز CNG وجود دارد.»
در این راستا اردشیر دادرس، رئیس انجمن صنفی سی ان جی در این زمینه به مهر گفت: «خوشبختانه تا کنون کاهش یا قطعی گاز برای جایگاههای سوخت وجود نداشته است.»
وی ادامه داد: البته باید در نظر داشت این مسأله به ما ابلاغ شده است که در صورت کمبود گاز پس از صنایع، پتروشیمی و سیمانیها در صورت کسری گاز، گاز سی ان جیها هم سهمیهبندی شود.
دادرس در پاسخ به این سؤال که سهمیهبندی به چه شکل انجام میشود، گفت: «با توجه به اینکه هنوز اعمال محدودیت نشده است اطلاعات دقیقی از این مسأله در دست نیست و به نظر میرسد با توجه به عرضه و تقاضا سهمیهبندی اعمال شود.»
گزارش