روند کاهش قیمت خودرو در بازار سرعت گرفت / پیش‌بینی از وضعیت آینده بازار خودرو
اتومبیل فارسی - بازار خودرو

قفل بازار هنوز باز نشده و خرید و فروشی صورت نمی‌گیرد

 

هرچند ادامه روند کاهشی نرخ ارز باعث افت قیمت انواع خودرو در بازار و افزایش آگهی‌های فروش خودرو در فضای مجازی شد اما قفل بازار هنوز باز نشده و خرید و فروشی صورت نمی‌گیرد.

به گزارش پایگاه خبری اتومبیل فارسی به نقل از فارس، در بازار امروز هر دستگاه سایپا 131 با قیمت 105 میلیون تومان عرضه می‌شود که البته نسبت به یک هفته پیش حدود 15 میلیون تومان افزایش قیمت داشته است. همچنین قیمت هر دستگاه تیبا حدود 123 میلیون تومان اعلام شده که در مقایسه با هفته گذشته حدود 8 میلیون تومان افت قیمت را تجربه کرده است. قیمت تیبا 2 نیز با افت 10 میلیون تومانی نسبت به هفته پیش، امروز به 133 میلیون تومان رسیده است.

 

قیمت پژو 405 GLX نیز در بازار به 194 میلیون تومان رسیده که 10 میلیون تومان پایین‌تر از قیمت این خودرو در هفته گذشته است. قیمت سمند LX نیز تقریبا بدون تغییر مانده و در حال حاضر این خودرو با قیمت 193 میلیون تومان آگهی شده است. ایکو سورن نیز در بازار 255 میلیون تومان قیمت دارد.

فروش پژو پارس LX در بازار با قیمت 260 میلیون تومان انجام شده و هر دستگاه ایکو رانا نیز  210 میلیون تومان قیمت خورده است. قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵ به270 میلیون، پژو 206 صندوق دار تیپ V8 به 266 میلیون، پژو 207i دستی به 315 میلیون، پژو 207i اتوماتیک به قیمت 440 میلیون تومان رسیده است.

در همین حال خودرو دنا معمولی 270 میلیون، پارس معمولی 220 میلیون و 206 تیپ 2 و پژو 405 SLX هر کدام 200 میلیون تومان قیمتگذاری شدند.


با وجود افت قیمت خودرو در بازار، نمایشگاه‌داران همچنان از سردی بازار و نبود مشتری حرف می‌زنند. در شرایط فعلی عده‌ای که خودرو را با قیمت بالا خریداری کرده‌اند برای فروش دست نگه داشته‌اند و منتظرند تا شاید قیمت‌ها در بازار دوباره افزایش یابد. در عین حال، مشتری زیادی در بازار وجود ندارد و خریداران نیز منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند.

سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو در مورد وضعیت بازار خودرو می‌گوید: «همانطور که قبلا پیش بینی کرده بودیم با کاهش نرخ ارز، قیمت خودرو نیز دچار ریزش شد اما فعلاً خرید و فروشی در بازار صورت نمی‌گیرد و معاملات قفل است.»

به گفته وی، خریداران خودرو فعلا برای خرید دست نگه داشته‌اند و منتظرند تا با ادامه روند افت قیمت دلار، قیمت خودرو نیز پایین‌تر بیاید.

 

تعادل میان عرضه و تقاضا عاملی برای ثبات بازار / آمارهای تولید چه می‌گوید؟
هرچند بازار فعلا در شوک و سردرگمی به سر می‌برد اما یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت خودرو، ایجاد تناسب بین عرضه و تقاضا است و تا زمانی که این خلا پر نشود نمی‌توان گفت که به تعادل قیمتی در بازار خواهیم رسید.

طی 7 ماهه امسال 550 هزار و 243 دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 26.8 درصد افزایش داشت. در عین حال، در این مدت 573 هزار و 331 دستگاه سواری در کشور تولید شده که نسبت به 7 ماهه سال قبل 44.2 درصد رشد داشته است. با این وجود وضعیت تکمیل خودروهای تولیدی و تحویل آن‌ها به مشتریان نیز باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد. طبق آمار، از ابتدای امسال تا 9 آبان ماه 287 هزار و 131 دستگاه خودرو توسط گروه صنعتی ایران خودرو تولید شد که 240 هزار و 950 دستگاه از آن به مشتریان تحویل داده شده است. تا آن تاریخ موجودی خودروهای تجاری در پارکینگ فروش ایران خودرو صفر بوده و تعداد خودروهای ناقص این گروه خودروسازی معادل 56 هزار و 519 دستگاه است.

 

در مورد گروه خودروسازی سایپا هم باید به تولید 241 هزار و 520 دستگاه خودرو از ابتدای سال تا 7 آبان ماه اشاره کنیم که 208 هزار و 284 دستگاه از آن به مشتریان تحویل داده شده است. در عین حال، موجودی خودروهای تجاری در پارکینگ فروش سایپا 6 هزار و 102 دستگاه بوده و 40 هزار و 546 دستگاه از تولیدات سایپا ناقص هستند.

قطعاً تکمیل خودروهای ناقص و افزایش تیراژ تولید خودروسازان باعث تعادل بخشی بیشتر به بازار خودرو خواهد شد و با فروکش کردن تب خرید دلالان، شاهد اصلاح بیشتر قیمت ها خواهیم بود.

 

 


در همین زمینه

شبکه‌های اجتماعی