وعده وزارت صمت برای عرضه بخشی از خودروهای وارداتی پایان ۱۴۰۱ بود که پس از گذشت ۳ ماه این وعده هفته آتی محقق میشود؛ بااین حال مشخص نیست خودروهای مورد تقاضای باقی خریداران چه زمانی تحویل شود.
سال ۹۷ بنا به محدودیتهای ارزی تحمیل شده به کشور و طبق تصمیم شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، واردات خودرو تا ۳۱ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ ممنوع اعلام شد.
در نهایت پس از لغو ممنوعیت و اهتمام دولت به آزادسازی واردات خودرو، زمستان پارسال وزارت صمت با استفاده از سیستم نوبت دهی اقدام به ثبت نام از متقاضیان دریافت خودروی وارداتی کرد که در نهایت از بین ۱۲۰ هزار ثبت نام کننده، بین ۳۴ هزار نفر قرعه کشی انجام شد. در این مرحله هر متقاضی ۵۰۰ میلیون تومان در حساب بانکی خود مسدود کرده بود.
طبق برنامه اولویت دهی و میزان واردات خودرو، مقرر شد که در دور نخست خودروهای چانگان تحویل متقاضیان شود و در ادامه خودروهایی از برندهای چینی، دانگ فنگ، چانگان، میتسوبیشی، اپل، داچیا، کیا، هیوندا، سانگیانگ، نیسان، تویوتا، جتا، سئات، فیات تحویل متقاضیان شود.
در این بین از حدود ۴ ماه پیش وعدههای زیادی در مورد زمان تحویل خودروهای وارداتی داده شد و حتی اعلام شد که تا پایان سال ۱۴۰۱ بخشی از چانگان های وارداتی از سوی شرکت سایپا تحویل متقاضیان خواهد شد اما اتفاقی در این حوزه نیفتاد.
از سویی دیگر با توجه به عدم تعیین تکلیف قیمت خودروهای وارداتی، شورای رقابت اعلام کرد که برای نخستین بار قصد ورود به این حوزه را دارد؛ این نهاد روز نهم خرداد ماه وعده خود را عملی و قیمت خودروهای چانگان وارداتی را اعلام کرد.
طبق اعلام شورای رقابت، قیمت خودرو چانگان cs۳۵ پلاس تیپ ۲ معادل ۸,۴۹۶,۲۸۸,۸۸۳ ریال و تیپ ۳ این خودرو معادل ۹,۰۴۴,۷۰۸,۷۲۲ ریال تعیین شد. البته با توجه به اعمال هزینههایی مانند عوارض قانونی شماره گذاری، مالیات نقل و انتقال و ارزش افزوده، بیمه شخص ثالث، هزینه اسقاط، حمل تا شبکه توزیع، کمیسیون فروش و سایر عوارض قانونی که در قیمت پایه لحاظ نشده، قیمت نهایی ۲۰ تا ۲۵ درصد بالاتر از این قیمتها خواهد بود.
به گزارش مهر، با توجه به وضعیت واردات خودرو که پس از حدود ۴ ماه فقط بخشی از خودروهای چانگان آماده تحویل شدهاند، به نظر میرسد متولیان امر از جمله وزارت صمت باید تدبیر دقیقتری برای ترخیص و تحویل دیگر خودروها بیاندیشند.
باید یادآوری شود که ۳۴ هزار نفر در صف دریافت خودروی وارداتی هستند که برای خرید آن زمستان سال گذشته مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به نام سازمان حمایت مسدود کرده بودند و حال فقط شاهد عرضه بخش محدودی از خودروهای وارداتی هستیم.
باید وزارت صمت، دستگاههای نظارتی و مجلس به طور دقیق مشخص کنند که باقی خودروها چه زمانی ترخیص و تحویل متقاضیان خواهد شد.
گزارش