پیگیری ها حکایت از آن دارد که قیمت های جدید خودرو پیش از عید نوروز محاسبه و به وزارت صمت ارسال شده اما وزارتخانه هنوز نسبت به اعلام قیمت های جدید اقدام نکرده است.
به گزارش اتومبیل فارسی به نقل از مهر، شورای رقابت که پاییز ۱۴۰۰ با مصوبه شورای هماهنگی سران قوا از صنعت خودرو کنار گذاشته شده بود، در زمستان ۱۴۰۱ با دستور نهادهای نظارتی همچون سازمان بازرسی و درخواست برخی از نمایندگان مجلس، مجدد به صنعت خودروسازی کشور بازگشت. بعد از چند ماه برگزاری جلسات تخصصی در کارگروه خودرو، نهایتاً روز سه شنبه ۱۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۲ شورای رقابت رسماً اعلام کرد که قیمتهای محاسبه شده از سوی سازمان حمایت که بر اساس صورتهای مالی نیمه نخست سال ۱۴۰۱ خودروسازان است، در صحن این شورا تصویب و مصوبه به وزارت صمت جهت اجرا ابلاغ شده است.
در نهایت ۲۰ فروردین ماه و پس از چند روز کشمکش بین شورای رقابت و وزارت صمت، قیمتهای جدید اعلام شد. مجدد در ۲۶ مهر ماه سال گذشته شورای رقابت قیمت جدید ۸ محصول ایران خودرو را که از سوی وزارت صمت به عنوان خودروهای جدید و ارتقایافته معرفی شده بودند، اعلام کرد. بنابراین با توجه به اینکه در مهر ماه صرفاً قیمت ۸ خودروی جدید اعلام شد، باید گفت که از فروردین ماه پارسال تاکنون قیمت خودرو در کارخانه تقریباً ثابت مانده است.
در این بین از هفتههای پیش زمزمههای افزایش قیمت کارخانهای خودرو به گوش میرسید که در این راستا پی گیری های خبرنگار مهر حکایت از آن دارد که قیمتهای جدید خودرو محاسبه و پیش از عید نوروز به وزارت صمت ارسال شده است تا طبق دستورالعمل شورای رقابت، وزارت صمت به عنوان تنظیم گر فنی بازار خودرو قیمتهای جدید را اعلام کند. با این حال وزارت صمت در این مدت به دلایلی همچون برنامه ریزی برای افزایش عرضه و … هنوز نسبت به اعلام قیمتهای جدید اقدام نکرده است.
امروز نیز قرار بود جلسهای در شورای رقابت با حضور وزیر صمت به منظور بررسی بازار خودرو برگزار شود که به دلیل تداخل برنامههای وزیر، این جلسه لغو شد. به نظر میرسد جلسه امروز قرار بود در خصوص چرایی عدم اعلام قیمتهای جدید برگزار شود.
این در حالی است که احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان گفت دولت به سیاست گذار خودرویی مجوز داده تا بر اساس محاسبات سازمان حمایت و ابلاغ آن توسط وزیر صمت موافقت کرده است.
دبیر انجمن خودروسازان در ادامه به انتقاد از عباس علی آبادی پرداخت و گفت به رغم گذشته حدود سه هفته از آغاز سال 1403 هنوز وزیر صمت نسبت به ابلاغ قیمت های جدید به شرکت های خودروساز اقدام نکرده است.
نعمت بخش معتقد است در شرایط فعلی شرکت های خودروساز با چالش های متعددی روبرو هستند اما در میان مشکلات شرکت های خودروساز بحث زیان دهی و فروش محصولات با قیمت هایی زیر قیمت تمام شده جایگاه ویژه ای دارد.
دبیر انجمن خودروسازان تاکید می کند وزیر صمت با ابلاغ هر چه سریع تر قیمت های جدید می تواند سبب کاهش زیان دهی شرکت های خودروساز شود.
خودروسازان در سال گذشته تنها یک بار در بهار 1402 امکان افزایش قیمت محصولات تولیدی خود را پیدا کردند.
مدیران خودروساز در اواخر شهریور و اوایل نیمه دوم سال گذشته تلاش های متعددی برای کسب مجوز افزایش قیمت از سیاست گذار خودرویی کردند اما مدیران صمت حاضر نشدند تا زیر مجوز افزایش قیمت را امضا کنند. البته بخشی از این اتفاق مربوط به حضور شورای رقابت در پروسه قیمت گذاری محصولات تولیدی شرکت های خودروساز است.
اما اعضای شورای رقابت در زمستان سال گذشته قیمت گذاری خودرو را به وزارت صمت واگذار کرد و خود در جایگاه ناظر قرار گرفت.
خودروسازان امیداور بودند با واگذاری قیمت خودرو به وزارت صمت بتوانند بی دغدغه مجوز افزایش قیمت را دریافت کنند. اما این اتفاق تا کنون نیفتاده و کار به جایی رسیده که دبیر انجمن خودروسازان زبان به گلایه از وزیر صمت گشوده است.
البته پیش بینی می شود با توجه به موافقت دولت همانند سال گذشته در بهار 1403 باید منتظر امضای مجوز افزایش قیمت از سوی مدیران صمت باشیم.
افزایش قیمت کارخانه ای خودرو روی قیمت های بازاری خودرو اثر می گذارد بنابراین بازار خودرو منتظر است تا به محض امضای مجوز افزایش قیمت کارخانه ای خودرو، نمودار قیمت ها در بازار خودرو آهنگ صعودی شدن را ساز می کنند./ اکوایران
گزارش