فرمول قیمت‌گذاری برخی از خودروهای تولید داخل تغییر کرد + فرمول جدید و جزئیات
اتومبیل فارسی - قیمت‌گذاری خودرو

محاسبه قیمت پیش فروش‌هایی که تا ۹ دی انجام شده بر اساس فرمول قبلی

 

 

بر اساس اعلام رئیس شورای رقابت، فرمول قیمت‌گذاری برای بسیاری از خودروهای تولید داخل به تازگی تغییر کرده است و قیمت‌گذاری جدید این خودروها بر اساس متوسط قیمت بازار انجام می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری اتومبیل فارسی به نقل از ایسنا، رضا شیوا با اشاره به اینکه از مهرماه مرکز ملی رقابت بررسی مجددی در مورد فرمول قیمت گذاری خودرو انجام داد، گفت که طی تصمیات اخذ شده قرار نیست آزاد سازی صورت بگیرد فقط خودروها تقسیم بندی شده است، بر این اساس قیمت بخشی از خودروهای پرتیراژ و به گونه ای که برای عامه مردم به صرفه هستند، بر اساس فرمول قبلی محاسبه می شود.

وی گفت: «در مورد بخشی از خودروها فرمول جدید پیش بینی شده است که طی آن دیگر تورم بخشی که در فرمول قبلی سهیم بود در فرمول جدید قرار نگرفته و قیمت به نوعی بر اساس متوسط قیمت بازار محاسبه خواهد شد.»

رئیس شورای رقابت تاکید کرد که نکته اصلی در فرمول جدید این است که طی توافق صورت گرفته قرار است خودروسازها ظرفیت تولید را تا ۵۰ درصد افزایش دهند و این می تواند هزینه تولید را کاهش دهد.

وی خودروهای مشمول قیمت گذاری جدید را نیز اعلام کرد و گفت که پژو پارس اتوماتیک، پژو ۲۰۶ اتوماتیک (پژو 207i اتوماتیک) ، پژو 207i پانوراما، ایکو سورن پلاس، ایکو رانا پلاس، ایکو دنا پلاس توربو، هایما S5 توربو، هایما S7 اتوماتیک، ایکو تارا، سایپا ساینا S، سایپا کوییک، سایپا شاهین، سایپا آریا، برلیانس، چانگان و زوتی مشمول فرمول جدید می‌شود.

 

شیوا با اشاره به پیش‌فروش‌های قبلی گفت که پیش فروش‌هایی که تا امروز (۹ دی) یعنی زمان اعلام تغییر قیمت فرمول انجام شده بر اساس فرمول قبلی محاسبه خواهد شد.

رییس شورای رقابت با اشاره به این‌که خودورهای مشمول فرمول قیمت گذاری جدید نیز با انجام قرعه کشی به فروش می‌روند اظهار کرد: «براین اساس هر سه ماه یکبار متوسط قیمت از سازمان حمایت دریافت شده و فرمول با متوسط قیمت مورد محاسبه قرار می‌گیرد.»

وی با بیان این‌که حال باید دید خودروسازها از این قیمت‌گذاری جدید خوشحال هستند افزود: «این در حالی است که آن‌ها خواستار آزادسازی قیمت خودرو بودند ولی با توجه به این‌که بازار خودرو براساس تشخیص شورای رقابت بازاری انحصاری است باید قیمت‌گذاری در آن با توجه به فرمول محاسباتی ما صورت بگیرد.»

رییس شورای رقابت اظهار کرد: «با توجه به توافق صورت گرفته بین وزارت صنعت، معدن و معدن و خودروسازها برای افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت تولید این موضوع در فرمول جدید بسیار اهمیت دارد و خودروسازها باید سعی در عملیاتی کردن این افزایش ۵۰ درصدی داشته باشند چرا که در غیر این صورت هرچقدر که تولید آن‌ها کمتر باشد در فرمول جدید قیمت نهایی نیز پایین‌تر خواهد آمد. حال باید منتظر عملکرد خودروسازها بود.»

وی این را هم گفت که به نظر می‌رسد فرمول جدید موجب افزایش قیمت در بازار شود اما در هر صورت منتظر هستیم دلال‌ها کم‌کم از این بازار خارج شوند چرا که دیگر قیمت‌ها و سود موجود برای آن‌ها به صرفه نیست.

 

فرمول جدید شورای رقابت برای قیمت‌گذاری برخی از خودروهای تولید داخل:

 

AutomobileFa New formula for Pricing Local Cars 9Dey99

 

 همانطور که در تصویر بالا که نشان دهنده تخته وایت‌برد نصب شده در محل جلسه شورای رقابت است مشاهده می‌شود، خودروهای K131 و هایما S5 دستی در بازار کشور وجود خارجی ندارند پس احتمالا منظور شورای رقابت همان K132 که مدتی است به تارا تغییر نام کرده و همچنین منظور از هایما S5 دستی، همان هایما S5 اتوماتیک است. در کنار این دو مورد، نام برندهای چانگان، زوتی و برلیانس اعلام شده که تعیین قیمت برای برند کاری بدون معنا است. همچنین هر سه برند عنوان شده مدت زمان طولانی است که در کشور تولید نمی‌شوند. جای سوال دارد که چرا نهاد تعیین کننده قیمت نام خودروها و برندهای فعال در بازار کشور را به درستی نمی‌داند؟ 

 

 

 

 

 

 


شبکه‌های اجتماعی