رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط کشور:
محمدحسین گودرزی رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط کشور در خصوص وضعیت فعالیت مراکز اسقاط گفت: «در حال حاضر تمام واحدهای اسقاط در کشور به دلیل مسائل مختلف تعطیل هستند. شرکتهای واردکننده خودرو نیز از پیش اسقاطهای خود را انجام دادهاند. زمانی که گواهی اسقاط خریداری میشود اسقاط پیش از آن انجام شده است و سرمایهگذاری در این زمینه وظیفه واردکنندگان و خودروسازان است.»
زیرساخت اسقاط موتورسیکلتها آماده نیست
وی ادامه داد: «هماکنون ۲۱۶ مرکز اسقاط در کشور داریم و لازم به ذکر است که در خصوص موتورسیکلتها نیز به صورت جزئی اسقاط صورت میپذیرد. در خصوص موتورسیکلتها یک سری اطلاعات باید از راهور به ستاد حمل و نقل سوخت ارسال کنند اما ۳ ماه است که این اطلاعات فرستاده نشده است. زیرساخت این کار هنوز از سمت دولت آماده نشده است و دولت اگر مراکز را به بخش خصوصی واگذار کند کارها به نحو بسیار مناسبتری پیش میرفت.»
اسقاط توسط خودروسازان داخلی
گودرزی در مورد اسقاط توسط خودروسازان گفت: «در رابطه با خودروسازان داخلی از سال ۱۳۸۷ مصوبهای داریم که خودروساز باید ۳۰ درصد از تولیدات خود را جایگزین خودروهای فرسوده کند. این مصوبه تا امروز هرگز اجرا نشود و حدود ۲ ماه پیش مجلس شورای اسلامی طرحی را مصوب کرد که به ازای هر چهار خودرو یک دستگاه از رده خارج شود. این مصوبه نیز به شورای نگهبان رفته و هنوز اطلاعاتی از آن در دسترس نیست. امیدواریم که این مصوبه تایید شود و مهمتر از آن این که اجرا شود. بسیاری از مصوبات در کشور اجرایی نمیشود اما امیدواریم که این کار در خصوص اسقاط خودروسازان صورت پذیرد.»
تعیین قیمت گواهی اسقاط
وی اشارهای به تعیین قیمت گواهی اسقاط کرد و گفت: «هزینه گواهی اسقاط توسط بازار معین میشود و قیمت مشخصی ندارد. به عنوان مثال ما خودروی فرسوده را به هر قیمتی که بخریم رقم آن همان مبلغ گواهی اسقاط خواهد بود. روزی خودرو را تا ۲.۵ میلیون تومان میخریدیم اما در حال حاضر این رقم به ۵ الی ۶ میلیون تومان رسیده است. متاسفانه گواهیهای اسقاط هماکنون توسط دلالان در حدود ۱ میلیون ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان خریداری میشود. به همین دلیل بسیاری از مراکز اسقاط فلج شدهاند و در همین خصوص نامهای به دولت زدیم که قیمتگذاری در این خصوص انجام دهد.»
آلودگی و ترافیک شدید در انتظار کلانشهرها
گودرزی در پایان گفت: «در حال حاضر هیچگونه اسقاطی صورت نمیپذیرد و در آینده شاهد ترافیک شدید در کلانشهرها خواهیم بود. زمانی که به سمت فصل پاییز و زمستان حرکت کنیم آلودگی زیادی خواهیم داشت و آن موقع دولت باید به فکر حل مشکل باشد که دیر شده است. هماکنون ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور در حال تردد است و در سالهای گذشته نیز آمار خوبی در خصوص اسقاط نداشتیم. سرمایههای ۲۱۶ مرکز نابود شده است و حدود ۶ هزار کارگر بیکار شدهاند.»
منبع: گسترشنیوز
گزارش