شبکه‌های اجتماعی

ماجرای ارسال پیامک‌های کشف حجاب برای رانندگان چیست؟

حضور گسترده رانندگان در خیابان وزرا تهران

در پایان هفته گذشته ازدحام و ترافیکی سنگینی در خیابان وزرای تهران رخ داد که پیگیری ماجرا به ارسال پیامک از سوی پلیس امنیت ناجا برای تعداد زیادی از مالکان خودروها مبنی بر مراجعه به مرکز پلیس امنیت اخلاقی به‌دلیل بی‌حجابی رسید. این پیامک ها در حالی عده ای بسیاری را به ساختمان پلیس امنیت اخلاقی فراخواند که ظاهرا هیچ مستندات قانونی همچون تصاویر و یا عکس‌های دوربین‌های راهور و یا هر نوع مدرک دیگری برای اثبات آن ها وجود ندارد.
به عنوان نمونه یکی از افرادی که پیامکی به متن «مالک خودرو شماره.... در خودرو شما جرم کشف حجاب صورت گرفته است. لذا ضمن اخطار مبنی بر عدم تکرار، ابلاغ می‌گردد حداکثر ظرف 72ساعت جهت رسیدگی به پلیس امنیت اخلاقی محل سکونت خود مراجعه نمایید.» برای او ارسال شده راننده تاکسی بوده و به گفته خود او به دلیل شغلی که دارد، افراد زیادی از هر طیفی در داخل شهر جابه‌جا می‌کند.
طیبه سیاوشی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در مصاحبه با یکی از خبرگزاری‌های داخلی در خصوص این اتفاق گفت: «این اقدامات بیشتر اقدامات سلبی و انتظامی است چرا که باید قبل از شروع به این اقدام فرهنگ‌سازی و بعد اقدامات انتظامی و سلبی را شروع کنیم. باید راهکار دیگری غیر از این تعهدات و جریمه‌ها برای موضوعات فرهنگی و اعتقادی در نظر گرفته شود.»
بنا به گفته او هر زمان که پلیس اقدام به ارسال چنین پیامک هایی کرده و یا اقدامات این چنینی انجام می دهد شاهد آن هستیم که احساس ناامنی در بین افراد جامعه شکل گرفته و چون بعد از مدتی این شرایط ادامه پیدا نمی‌کند و تداوم ندارد، قاعدتا تأثیر گذاری خود را از دست می‌دهد.
با توجه به اینکه اعتراضات زیادی نسبت به نداشتن مستندات پلیس در خصوص رعایت نکردن حجاب در خودروها وجود دارد، سردار حسین رحیمی، رییس پلیس پایتخت توضیح داد: «رصد خودروهای حامل افراد هنجارشکن با چشمان غیرمسلح انجام می‌شود و مأموران پلیس در سطح شهر خودروهایی که در آنها کشف حجاب می‌شود، شناسایی و با آنان برخورد می‌کنند.»

پلیس البته اظهارات کسانی را که نسبت به این اتهام اعتراضی داشته باشند، شنیده و درصورت اثبات بی‌گناهی آنان مشکلی برای این افراد به وجود نمی‌آید.

نظر دهید


در همین زمینه