ایران خودرو و سایپا می‌توانند به تعهدات فروش فوری عمل کنند؟
روتیتر

احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان در گفتگو با خبرآنلاین درباره فروش فوری ایران خودرو و سایپا و این موضوع که آیا می‌توانند به تعهدات خود عمل کنند یا خیر، توضیح داد: «امیدواریم که بتوانند. قرار است 20درصد تولیدات را به صورت تحویل فوری به مشتریان ارایه دهند و 80درصد تولیدات را برای ثبت نامی ها در نظر بگیرند که متاسفانه در این زمینه خوب عمل نشد.»

وی خاطر نشان کرد: «بنده به این روش انتقاد دارم زیرا باید اجازه دهند تحول فوری را باید اجازه دهند در حاشیه بازار و توسط هیات مدیره شرکت ها تعیین شود. یعنی برای مثال سایپا روزی 2هزار خودرو تولید می کند 20درصد برای تحویل فوری برابر با 400دستگاه است. وقتی قیمت پراید مثلا 45میلیون تومان است؛ کارخانه و هیات مدیره باید تصمیم بگیرند که 44میلیون تومان بفروشد که در واقع شیرینی سود معامله را کم کند تا خریداران واقعی نسبت به خرید این خودرو اقدام کنند. روز نخست به بنده گفتند در عرض یک ساعت مثلا هزار دستگاه پراید فروخته شده زیرا تصمیم اشتباه گرفتند و وزارتخانه قیمت را 37میلیون تومان تعیین کردند در حالی که وقتی پراید در بازار 45 میلیون تومان باشد برای دلال شیرینی معامله دارد بنابراین دست دلالان را باید با کم کردن این فاصله قطع کنیم.»

 

وی پیشنهاد کرد: «تنها انتقاد فایده ندارد و اگر کسی نسبت به این روش انتقاد دارد می تواند پیشنهاد خود را به ما منعکس کند تا بتوانیم وضعیت بازار خودرو را سامان بدهیم. کسی که نیاز به خودرو دارد می تواند به صورت مستقیم و به قیمت کمتر از حاشیه بازار از کارخانه خودرو خریداری کند. این راهی است که بتوانیم دست دلالان را از بازار خودرو قطع کنیم اگر راه و پیشنهاد بهتری وجود دارد حاضر به بررسی آن هستیم. انتقاد تنها فایده ندارد.»

 

نعمت بخش عنوان کرد: «این کار را در دهه 70 انجام دادیم و موفق بودیم. نمودارها نشان می دهد که دهه 70 و پس از انجام این کار تا 10 سال دست دلالان از بازار خودرو قطع بود و افزایش قیمت ها در سال حداکثر برابر با یک تا 2درصد بود. نتیجه اجرای فروش حاشیه بازار که در سال های 76 تا 86 بود، شاخص افزایش قیمت خودرو از 100 به 114 رسید یعنی در این 10 سال، 14 واحد افزایش یافته بود در حالی که شاخص کالای مصرفی از 100 شده بود 350؛ ‌که اصلا قابل مقایسه به کالاهای مصرفی نیست.»


وی در پاسخ به این سوال که آیا می توان در سال 98 امیدوار بود که اگر راهکارهایی که شما پیشنهاد کردید و اجرایی شود، شاهد افزایش میزان تولید خودرو تا سقف 1.5میلیون دستگاه برسیم یا خیر، گفت: «قدرت خرید با قیمت های فعلی هم‌خوانی ندارد که باید از نظر اقتصادی قدرت خرید مردم را افزایش داد یکی از راه های آن فعال شدن شرکت‌های لیزینگ است و بانک ها تسهیلات ارزان قیمت ارایه دهند و همچنین خروج خودروهای فرسوده را در کلانشهرها جدی تر دنبال کنیم. خودروهای فرسوده آلایندگی بسیار زیادی نسبت به خودروهای جدید و یورو4 دارند. در کنار این موارد امیدواریم تحریم ها کمرنگ تر شوند تا بتوانیم تامین قطعات را راحت تر انجام دهیم و در کنار آن بانک ها و لیزینگ ها فعال تر شوند تا بتوانیم به خریداران خودرو کمک کنند.» 
نعمت بخش گفت: «در تمام دنیا دولت ها نسبت به خروج خودرو فرسوده کمک می‌کنند برای نمونه در آمریکا به دارندگان خودروهای فرسوده 4هزار دلار کمک می کنند تا این افراد خودروی نو بخرند با این کار هم صنایع را رونق می داد و هم آلایندگی خودروهای فرسوده را از بین می برد. در مجموع اثرات مثبت فراوانی داشت.»


در همین زمینه

شبکه‌های اجتماعی