شبکه‌های اجتماعی

اتومبیل فارسی - مکث تیارا
کراس‌اوور 7 نفره جدید بازار

 

مدت زیادی از رونمایی بال آسیایی ماموت خودرو به نام مکث‌ موتور نمی‌گذرد و این شرکت پس از معرفی و عرضه پیکاپ کلوت، اینبار به سراغ یک کراس اوور رفته است.

مکث‌ تیارا یک کراس‌اوور بزرگ با گنجایش 7 سرنشین با ترکیب 2-3-2 است. مکث تیارا، دارای طول، عرض و ارتفاع 4788، 1875 و 1730 میلی‌متر است و فاصله بین دو محور آن 2815 میلی‌متر است. برای این که ابعاد این خودرو را تصور کنید، کافی است بدانید که از فونیکس تیگو 8 پرو بزرگ‌تر است.

 

مکث تیارا یک در کلاس یک کراس اوور متوسط قرار می گیرد. این محصول در نمای جلو دارای جلوپنجره‌ای بزرگ با خطوط عمودی کرومی براق است که از دو سمت با چراغ‌های بزرگ احاطه شده است. سپر جلو نیز دارای خطوط تیز و حجم‌های قابل توجهی بوده که چهره عضلانی‌تری به مکث تیارا بخشیده است. در نمای عقب نیز طراحان مقداری محافظه کارانه عمل کرده‌اند که فاصله بین آن‌ها با یک نوار کرومی پر شده است. در قسمت پایینی سپر عقب نیز یکی دیفیوزر جانمایی شده که درون آن دو خروجی اگزوز مصنوعی تعبیه شده است.

 

در کابین مکث تیارا، ارگونومی کلی و محل قرارگیری تجهیزات و امکانات مناسب و قابل قبول است و سرنشینان در بخش فضای پا و سر در ردیف جلو و عقب با مشکل کمبود جا مواجه نخواهند بود. قابلیت تنظیم صندلی‌های ردیف دوم در چهار جهت هم باعث می‌شود تا سرنشینان در این بخش، بتوانند تجربه بهتری از سواری با مکث تیارا داشته باشند. ردیف سوم این خودرو هم مانند اکثر کراس اوورهای ۷ نفره بوده و آنچنان جای زیادی را برای افراد بزرگسال ندارد.

همچنین برای سرنشینان این بخش تنها جا لیوانی درنظر گرفته شده و خبری از دریچه تهویه برای ردیف سوم نیست. البته ناگفته نماند که در ردیف دوم این خودرو هم تنها یک دریچه تهویه وجود دارد و قابلیت تنظیم آن در دو جهت برای سرنشیان درنظر گرفته نشده است.

 

از مهم‌ترین امکانات مکث‌ تیارا می‌توان به نمایشگر 12.3 اینچی به جای صفحه کیلومترهای سنتی و یک نمایشگر 10.25 اینچی در مرکز داشبورد برای اطلاعات سرگرمی اشاره کرد. پوشش چرمی صندلی‌ها، سانروف پانوراما، استارت دکمه‌ای، ترمز پارک برقی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، دوربین 360 درجه، سیستم پایش فشار باد تایرها، کروز کنترل، حالت رانندگی اسپرت، رینگ‌های 17 یا 18 اینچی آلیاژ آلومینیومی، سیستم‌های کمکی ترمز مانند ABS، EBD، TCS، ESP و EBA از جمله امکاناتی است که در نسخه چینی بایک رویژیانگ تیارا دیده می‌شود. تمام نسخه‌های این خودرو به دو کیسه هوا برای سرنشین‌های جلو، کیسه‌های کناری و پرده‌ای مجهز شده است.

 

برای مکث‌ تیارا یک موتور بنزینی توربوشارژ در نظر گرفته شده است که حجم دقیق آن 1499 سی‌سی است و با کد TLE4G15D شناخته می‌شود. این موتور توان تولید 155 اسب بخار قدرت و 215 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. نیروی تولید شده توسط این موتور به واسطه یک جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود و با وجود وزن 1610 کیلوگرمی، مصرف سوختی حدود 7.5 لیتر در صد کیلومتر را ارائه می‌دهد. این میزان در نسخه 6 سرعته دنده‌ای به 7.2 لیتر کاهش می‌یابد.

 

مکث تیارا در بخش کیفیت سواری دارای سواری نرم و قابل قبولی است. البته اگر سیستم تعلیق عقب این کراس‌اوور از نوع چند اتصالی بود، خودرو در زمان مانورهای تند و شدید پایداری بهتری داشت. با توجه به محل قرار گیری و ارتفاع صندلی راننده و طراحی ستون A و همچنین فرم کلی دماغه خودرو، دید راننده به پیرامون خودرو خوب است و نقاط کور آزاردهنده‌ای در مکث تیارا وجود ندارد.

عملکرد جعبه دنده اتوماتیک 6 سرعته این کراس‌اوور خوب و قابل قبول است ودر زمان تعویض دنده‌ها ضربه‌ محسوس و آزاردهنده‌ای حس نشد. شتاب اولیه تیارا برای یک کراس‌اوور خانوادگی قابل قبول است اما نباید از آن انتظار شتاب‌گیری مشابه یک کراس‌اوور اسپرت و تند و تیز را داشته باشید. به نظر نگارنده باید شتاب‌گیری و ترمزگیری مکث تیارا را در حد رقبایی چون فردا T5 دانست.

 

به نظر می‌رسد که موفقیت یا عدم موفقیت این کراس‌اوور مکث موتور را باید در گرو سیاست‌های عرضه، قیمت‌گذاری و همچنین دوام خودرو در استفاده بلند مدت دانست. زیرا از نظر عملکرد فنی تفاوت چشم‌گیری با سایر رقبای هم کلاس در بازار ندارد.

 

 

 

نظر دهید


در همین زمینه