سه‌شنبه، 1 مهر 1404
اشتراک‌گذاری Copied!
 Xiaomi SU7
اتومبیل فارسی - شیائومی اس یو 7
به علت مشکل در سامانه‌های کمک راننده

بیش از ۱۱۵ هزار دستگاه از خودروی  برقی پرطرفدار شیائومی SU7 در چین به دلیل وجود مشکل در سامانه‌های کمک‌راننده به صورت رسمی فراخوان شد. این اقدام پس از حادثه‌ای مرگبار در حدود شش ماه پیش صورت گرفت؛ رویدادی که طی آن سه دانشجو جان خود را از دست دادند. در آن حادثه، خودرو با سرعت ۹۷ کیلومتر بر ساعت و در حالی که سامانه «هدایت در بزرگراه» فعال بود، به مانعی بتنی برخورد کرد.

 

AutomobileFa Xiaomi SU7 Ultra 14040701 4

 

اداره تنظیم بازار چین در توضیح علت این تصمیم اعلام کرد سامانه کمک‌راننده SU7 توانایی کافی برای شناسایی موانع در شرایط خاص ندارد و ممکن است هشدارهای لازم را به راننده ارائه ندهد. این موضوع برخلاف استانداردهای الزامی برای سامانه‌های سطح ۲ و سطح ۲ پلاس عنوان شده است. این سازمان تأکید کرد در صورت فعال بودن قابلیت رانندگی نیمه‌خودکار در بزرگراه، احتمال دارد سامانه در شرایط بحرانی نتواند عملکرد مناسبی نشان دهد.

 

AutomobileFa Xiaomi SU7 Ultra 14040701 3

 

بر اساس گزارش‌ها، در مجموع ۱۱۶ هزار و ۸۸۷ دستگاه SU7 که بین فوریه ۲۰۲۴ تا اوت ۲۰۲۵ تولید شده‌اند، شامل این فراخوان می‌شوند. این تعداد حدود ۳۸ درصد از کل ۳۰۵ هزار و ۵۵ دستگاه فروخته‌شده این خودرو در بازار چین از زمان عرضه در اوایل ۲۰۲۴ را تشکیل می‌دهد. شرکت شیائومی اعلام کرده رفع این مشکل از طریق به‌روزرسانی نرم‌افزاری از راه دور انجام خواهد شد و نیازی به مراجعه به مراکز خدماتی نیست.

این فراخوان در شرایطی انجام می‌شود که چین در حال تدوین و اجرای مقررات سختگیرانه‌تر برای خودروهای مجهز به سامانه‌های کمک‌راننده سطح ۲ است. بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، این مقررات جدید از سال ۲۰۲۷ لازم‌الاجرا خواهند شد.

 

AutomobileFa Xiaomi SU7 Ultra 14040701 2

 

حادثه‌ای که بیشترین توجه را به عملکرد این خودرو جلب کرد، در ماه مارس در یک بزرگراه رخ داد. رسانه‌های چینی گزارش کردند در زمان وقوع حادثه خودرو با سرعت ۱۱۶ کیلومتر بر ساعت در حال حرکت بود و سامانه هدایت در بزرگراه فعال بوده است. این سامانه با اعلام هشدار «مانع در پیش رو» و آغاز ترمزگیری تلاش کرد واکنش نشان دهد، اما خودرو به محدوده یک کارگاه عمرانی نزدیک می‌شد. راننده مداخله کرد، فرمان را به سمت چپ چرخاند و ترمز ملایمی گرفت، سپس به تدریج فرمان را دوباره به سمت راست برگرداند. لحظاتی بعد خودرو با مانع بتنی برخورد کرد و دچار آتش‌سوزی شد. در این حادثه هر سه سرنشین جان باختند.

 

AutomobileFa Xiaomi SU7 Ultra 14040701 1

 

مقامات چینی اظهار کرد فراخوان به دلیل نقص در سامانه کمک‌راننده ممکن است برخی مشتریان چینی را نسبت به خرید خودروهای شیائومی مردد کند، اما در عین حال این اقدام نشان می‌دهد شرکت شیائومی برای رفع مشکل و بازگرداندن اعتماد مشتریان تعهد و اطمینان دارد.


در همین زمینه

شبکه‌های اجتماعی

 Bamkhodro 14040608

 

فونیکس

Lamacoflo14040315