با آغاز فعالیت سامانه از امروز
پرتال جامع خودرو کشور یا سامانه ایرانی کار به نشانی www.iranecar.com که در این سال ها وظیفه فروش اینترنتی خودروهای گروه خودروسازی سایپا، گروه بهمن و در مقطعی محصولات ایران خودرو را داشته است مسئولیت سامانه یکپارچه فروش خودرو را بر عهده گرفت.
قرار است از سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه جاری فروش خودروهای شرکت های خودروسازی داخلی بر روی سامانه یکپارچه فروش خودرو آغاز شود.
تاکنون شرکت های ایران خودرو، سایپا، گروه بهمن (فیدلیتی، دیگنیتی)، کرمان موتور، آرین پارس موتور (لاماری) و ... شرایط فروش خودروهای خود را به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای عرضه در سامانه یکپارچه فروش خودرو اعلام کرده اند.
از 18 اردیبهشتماه امسال هرگونه عرضه خودرو چه از سوی خودروسازان دولتی و چه خودروسازان خصوصی فقط باید از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو و زیر نظر سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان انجام شود تا با انجام نظارت و ایجاد شفافیت، امکان عرضه عادلانهتری برای خریداران واقعی فراهم شود.
محدودیت های جدید برای ثبت نام در طرح قرعه کشی خودروها
محدودیت های جدید برای ثبت نام در طرح قرعه کشی خودروها از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در سایت ایرانی کار (sale.iranecar.com/public/home) اعلام شد.
• انطباق همزمان کارت ملی، گواهینامه، حساب بانکی و سیم کارت به نام شخص متقاضی برای ثبت نام
• کد ملی (هر کدملی یک خودرو)
• سن (بالای 18 سال)
• برای کلیه طرح های تا اطلاع ثانوی، محدودیت فاصله زمانی آخرین خرید، از سایر خودروسازها (48 ماهه) ملاک میباشد.
• تبصره : در صورت اتصال به سامانه برخط راهور ناجا به سامانه فروش خودروسازان (صرفا برای فروش فوق العاده یا فوری) نداشتن پلاک فعال انتظامی ملاک قرار خواهد گرفت.
• دارا بودن گواهینامه رانندگی خودرو
• عدم امکان صلح در قراردادهای فروش
• صحت سنجی مندرجات سجلی و پستی بر اساس سامانه امتا
• غیرفعال نمودن گارانتی خودرو پس از 5 ماه و 10000 کیلومتر از تاریخ تحویل در صورت عدم مراجعه برای سرویس اولیه.
• توجه به آدرس درگاه پرداخت اینترنتی و اطمینان از اینکه آدرس آن، صرفاً و بدون هیچ حرف یا علامت اضافه و کم، با کلمهhttps شروع و صرفاً با عبارت .shaparak.ir به پایان میرسد.
• درصورت ثبت نام و برنده شدن در قرعه کشی و عدم واریز وجه تا ۲ دوره نمی توان در طرح های فروش بعدی شرکت نماید.
• از آنجا که به منظور شفاف سازی زنجیره نقل و انتقالات خودرو و جزییات معاملات آن؛ کلیه اطلاعات سامانه یکپارچه تخصیص خودرو مطابق تبصره ۴ آیین نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی در اختیار سامانه جامع تجارت، قرار می گیرد؛ اینجانب با علم به کلیه مسولیتهای مترتب بر انجام این معامله بر فرد ثبت نام کننده مطابق مشخصات مندرج در سامانه فروش ؛ اقدام به ثبت نام می نمایم.
ثبتنام خودروها از ۲۷ اردیبهشت
طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، سامانه یکپارچه فروش خودرو از ۱۲ ظهر امروز (یکشنبه ۲۵ اردیبهشت) با یک هفته تاخیر نسبت به اعلام ابتدایی وزیر صمت، با هدف ایجاد شفافیت و امکان عرضه عادلانهتر برای همه خودروهای تولیدی، آغاز به کار خواهد کرد؛ طی امروز و فردا متقاضیان قادر خواهند بود از بخشنامههای مختلف فروش خودرو که از سوی تمامی شرکتهای خودروسازی ارائهشده است، مطلع شوند و از روز سه شنبه ۲۷ اردیبهشتماه، امکان ثبتنام در سامانه فراهم خواهد شد.
به گزارش ایسنا، در حالیکه به گفته سیدرضا فاطمی امین- وزیر صنعت، معدن و تجارت- دو هفته پیش، سامانه یکپارچه فروش خودرو را معرفی و اعلام کرد: «همه خودروسازها از ۱۸ اردیبهشت هرگونه عرضه خودرو را صرفا از طریق سامانه متمرکز قرعهکشی (سامانه یکپارچه فروش خودرو) انجام دهند تا ضمن ایجاد شفافیت، امکان عرضه عادلانهتر برای همه خودروهای تولیدی فراهم شود.»
حال با تاخیر یک هفتهای، سامانه یکپارچه تخصیص خودرو از امروز یکشنبه (۲۵ اردیبهشتماه) ساعت ۱۲ در نشانی sale.iranecar.com در دسترس است. بر این اساس در راستای اجرای بند ۵ از دستورهای ابلاغی رئیسجمهوری در رابطه با چگونگی عرضه خودرو برای ایجاد شفافیت و افزایش رضایتمندی مردم، سامانه یکپارچه تخصیص خودرو فعال شد.
طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، در روزهای یکشنبه و دوشنبه، متقاضیان قادر خواهند بود از بخشنامههای مختلف فروش خودرو که از سوی تمامی شرکتهای خودروسازی ارائهشده است، مطلع شوند و از روز سه شنبه ۲۷ اردیبهشتماه، امکان ثبتنام در سامانه فراهم خواهد شد.
در نخستین دوره فروش خودرو در این سامانه، بازه زمانی یک هفتهای برای ثبتنام متقاضیان در نظر گرفتهشده است و تقدم یا تأخر زمان ثبتنام، هیچ تأثیری بر قرعهکشی و شانس برنده شدن نخواهد داشت و مراسم قرعهکشی با نظارت سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان انجام میشود.
عرضه خودرو بر اساس این سامانه بسیار متنوع و چند برابر ظرفیت دورههای پیشین خواهد بود و خودروسازان موظفند تمامی محصولات خودروهای سواری خود را در این سامانه یکپارچه عرضه کنند و هیچگونه استثنایی برای تخصیص خودرو به مشتریان خارج از این سامانه وجود نخواهد داشت.
شایان ذکر است، پیش از این، عبدالله توکلی- مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت- نیز ضمن تشریح جزئیات فروش خودرو در سامانه یکپارچه فروش، تاکید کرد که این سامانه با هدف ایجاد شفافیت در همه جنبهها، افزایش میزان عرضه و توقف تولید خودروهای ناقص فعال خواهد شد.
وی با بیان میزان عرضهای که در سامانه یکپارچه فروش خودرو انجام خواهد شد، چندین برابر دورههای قبل خواهد بود، اعلام کرد: «در سازوکار این سامانه برای آنکه هجوم زیادی هم اتفاق نیفتد، بازه زمانی مشخص تعیین خواهد شد و متقاضیان با عرضه تعداد قابل توجهی خودرو از سوی خودروسازان متعدد مواجه خواهند بود و دیگر مهلت زمان چند روزه برای ثبتنام مطرح نیست. در حقیقت طی یک بازه مشخص خودروسازان، محصولات خود را با هم عرضه میکنند و مشتریان در این مدت مشخص میتوانند با قدرت انتخاب بالا اقدام به خرید خودرو مورد نظر خود کنند. روال تحویل به اینصورت خواهد بود که برای تقاضاهای بیش از ظرفیت، مشتریان نهایی به شیوه قرعهکشی تعیین خواهند شد؛ در غیراینصورت خودرو به هر فرد ثبتنام کننده تعلق خواهد گرفت. اما با توجه به تمهیدات در نظر گرفته شده در جهت افزایش عرضه و قاعدتا با توجه به اینکه، شرایط بگونهای پیش خواهد رفت که مصرفکننده واقعی میتواند از این طرح بهره ببرد، مرحله به مرحله تقاضاهای سوداگرانه حذف و به تدریج در گامهای بعدی قرعهکشی حذف خواهد شد.»
در پایان لازم به تاکید مجدد است که تفاوت تخصیص خودرو در این سامانه نسبت به فروشهای گذشته، موثر نبودن تقدم تاخیر زمان ثبتنام متقاضیان در برنده شدن (در طرحهایی که بدون قرعهکشی که تقدم و تاخیر ثبتنام موثر بوده و در طرحهای فروش خودروسازان خصوصی) متقاضی است.
گزارش