پنج‌شنبه، 11 اردیبشهت 1404
اتومبیل فارسی - نمایشگاه قطعات خودرو تهران
نمایشگاه قطعات خودرو تهران 1404 بدون حضور سایپا

نمایشگاه بین المللی قطعات خودرو تهران از 8 تا 11 خردادماه 1404 در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران – سئول برگزار می‌شود. برگزار کننده این نمایشگاه در نوزده دوره گذشته شرکت نمایشگاهی ایدرو از زیرمجموعه‌های گروه خودروسازی سایپا بود اما برای برگزاری بیستمین دوره نمایشگاه کارت قرمز گرفت اما چرا؟
برگزاری نمایشگاه قطعات خودرو تهران در حالی که بخش زیادی از آن را شرکت‌های حاضر در بازار خدمات پس از فروش تشکیل می‌دادند با کمال تعجب بخش بزرگی از نمایشگاه و سالن‌های ویژه در اختیار شرکت‌های دولتی، خصولتی و خارجی‌ها بود. حال آن که بخش اصلی که باید از طریق این رویدادها مورد حمایت قرار می‌گرفت شرکت‌های قطعه‌سازی خصوصی واقعی بود. شرکت‌هایی که در اثر رقابت توانسته‌اند به مرحله‌ای از تامین بازار لوازم یدکی برسند که بعضا استانداردهای بین‌المللی را در اختیار داشته و برخی از قطعات را به کشورهای همسایه یا اروپایی صادر کردند.
بر اساس اطلاعات به دست آمده از سوی خبرنگار اتومبیل فارسی این شرکت (ایدرو) بعضا برای در اختیار قرار دادن مکان‌های ویژه نمایشگاه یک فضای رانتی ایجاد کرده بود و موجبات افول این نمایشگاه و عدم حضور شرکت های خصوصی واقعی بازار را در پی داشت تا جایی که امسال با توجه به تغییر مجری برگزاری نمایشگاه بسیاری از شرکت های خصوصی پشت صف جانمایی مانده‌اند و با از بین رفتن رانت‌های گذشته استقبال به اوج خود رسیده است و عملا فضای کاربردی برای اختصاص به شرکت‌ها وجود ندارد.
بر کسی پوشیده نیست نمایشگاه فضایی برای ارائه دستاوردهای شرکت‌ها و عملا قرار گرفتن شرکت‌های توانمند در زنجیره تامین خودروساز یا بازار خدمات پس از فروش خودرو است و اگر صنعت قطعه‌سازی یا تامین قطعات با کیفیت از خارج از کشور به خوبی صورت پذیرد این صنعت خودروسازی است که در نهایت از این موضوع سود خواهد برد.
حال با این تفاسیر چه شده است که در ماه اخیر شرکت نمایشگاهی ایدرو زیرمجموعه گروه خودروسازی سایپا ابتدا مدیرعامل خود را تغییر داده و همچنین گروه را موجاب کرده در این نمایشگاه حضور نیابد و علیرغم ثبت‌نام برخی شرکت‌های زیرمجموعه برای حضور باعث شود آن‌ها از نمایشگاه انصراف دهند، آیا غیر از این است که عملا با وجود شرایط حاکم بر بازار همین تعداد اندکی که خودرو تولید شده بعضا با تاخیر به ثبت‌نام کنندگان تحویل می‌دهند، مشتری ثابت دارد و مدیران این خودروساز دولتی منافع رانتی همچون برگزاری یک نمایشگاه را به در نظر گرفتن منافع ملی ترجیح داده‌اند؟ طبیعی است وقتی شرکتی به مشتریان پاسخگو نیست، عدم کیفیت محصولات آن زبان زد عام و خاص بوده و موجبات نارضایتی مردم را فراهم آورده چگونه می‌تواند در زمان انتخاب قطعات برای خط تولید منافع ملی را به رانتی ترجیح دهد؟ خودروسازی که در نبود تحریم جدی در قطعات خودرو و همچنین برطرف شدن نیاز تامین بسیاری از قطعات خودرو در داخل کشور مجبور به تولید خودرو ناقص می‌شود و از عرضه تعهدات خود بازمانده است، چگونه منافع ملی را می‌تواند در نظر بگیرد؟
بر اساس اطلاعات به دست آمده و البته غیر رسمی تاکنون تمام بزرگان صنعت قطعه‌سازی کشور به جز گروه خودروسازی سایپا در نمایشگاه حاضر خواهند بود و برای اولین بار سالن اختصاصی به تولیدکنندگان صنفی یا کوچک اختصاص داده شده تا بتوانند با جذب نقدینگی فرآیند تولید را بهبود بخشند و توسعه بازار خوبی را تجربه کنند و همچنین شرکت‌های حاضر در بازار نیز استقبال پر شوری از بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قطعات خودرو تهران بعمل آورده‌اند.


در همین زمینه

شبکه‌های اجتماعی